Hírek

Forraltboros kalandozás Jégvirágtól Borvirágig

2014 január 11-én 11 órától a Strázsahegyen ismét kinyílnak a pinceajtók és forralt bor illata lengi be a Szent Orbán tér környékét.

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Forraltboros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig fesztivál a Monori Pincefaluban. Számos ismert budapesti és helyi ételkészítő mester csatlakozik a helyi forralt bort főző-kínáló borosgazdákhoz, hogy bemutassák a nagyérdemű közönségnek ízelítő falatokat és a forralt bor különlegességeiket.
tovább

Gyűjtés a Monori Pincefaluról szóló film befejezéséért

A Monori Pincefaluról készülő film mielőbbi befejezése érdekében újabb támogató rendezvényt szervezünk 2013 december 8-án 15 órai kezdettel a KultPincében. Vendégeinket forralt borral, lapcsánkával, házi lángossal a gyerekeket házi szörppel és Mikulás-napi meglepetéssel várjuk.
Az ételek-italok árusításából összegyűlt pénzt a film befejezésére fordítjuk.
tovább

Monori BORTÁRS Filmfesztivál

A Monor Környéki Strázsa Borrend, a Monor Hegyessy Lions Club és a KultPince - Monor Város Önkormányzata támogatásával meghirdeti a borkultúrával, a szőlőtermeléssel, a borturizmussal foglalkozó filmek és egyéb mozgóképek fesztiválját: a Monori BORTÁRS Filmfesztivált. A verseny a Borvidékek Hétvégéje rendezvény előtti hetekben zajlik, a díjátadás pedig a Borvidékek Hétvégéje megnyitóján zajlik majd.
tovább

Fejlesztési tervek a Monori Pincefaluban

Csúzi Szabolcs (Csúzi Családi Pincészet) a Monori Borút Egyesület, illetve a Monori Pincefalu képviseletében részt vett és előadást tartott Kiskunhalason a "Sokszínű turizmus - fókuszban Bács-Kiskun megye turisztikai fejlesztési elképzelései 2014-2020 között" c. konferencián, melyet 2014 április 29-én tartottak.

tovább

Borvidékek Hétvégéje 2014

A Borvidékek Hétvégéjén megtelik a Monori Pincefalu a hazai és a környékbeli országok borvidékeinek borászaival, ételeiket bemutató éttermekkel, zenészekkel, táncosokkal, kézművesekkel. Az immár hagyományosan megrendezésre kerülő eseményen több színpadon zajlanak a műsorok, a főtérről kisvonat szállítja a vendégeket a hegyre és a pincék között. A 2014-es Borvidékek Hétvégéje június 7-én lesz! A részletes programok itt olvashatóak.
tovább

BORTÁRS Filmfesztivál díjazott filmjei

2014. június 7-én, a Borvidékek Hétvégéje megnyitóján a zsűri - Koltai Róbert színész-rendező - zsűrielnök; Azurák Csaba riporter, a TV2 műsorvezetője, Miklós Csabi borász, Nyulasi Gábriel István, Az ihatóbb Magyarországért Egyesület elnöke - átadták a Monori Bortárs Filmfesztivál díjnyertes alkotóinak a díjakat. 

tovább

Monori Pincefalu a Nemzeti Bor Maraton programjában

Monor is része a Nemzeti Bor Maraton programjának, így a Monori Pincefalu vendégváró pincéinek szervezésében és támogatásával a monori József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola két csapata futja végig a Monor Tápiószentmárton közötti távot amely 27 km. A jelentkezés nincs lezárva, továbbra is várjuk az egyéni és maximum 5 fős csapatok jelentkezését.
tovább

Márton-napi újborünnep és libavacsora

Monor Környéki Strázsa Borrend Márton-napi újborkóstolóra és libavacsorára invitálja az érdeklődőket!
2015. november 14. 15.00 óra
Monori Művelődési Ház
2200 Monor Bocskai u. 1.
Monor, Márton-nap, újbor, libavacsora
tovább
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13