Hírek

Strázsahegyi Tekerő Amatőr Terep Kerékpárverseny 2016

Strázsahegyi Tekerő Amatőr Terep Kerékpárverseny 2016
Nagy örömünkre 2016-ban már 11. alkalommal került megrendezésre  a Strázsahegyi Tekerő Amatőr Terep Kerékpárverseny a Monori Pincefaluban. Mondhatjuk, hogy máig ez az egyetlen olyan terep kerékpárverseny az országban amelyet egy pincefaluban rendeznek meg. Ma már történelem, hogy 2004 - 2005 telén - pontos dátumot már nehéz lenne kideríteni - Bodor János pincéjében a Monor Környéki Strázsa Borrend vendége volt Volcz Zolán, aki a GIANT - Gyömrő Kerékpáros Klub keretében fő szervezője volt a gyömrői terep és országúti kerékpár versenyeknek. 

tovább

Megújuló és fejlődő Bacchus tér

Megújuló és fejlődő Bacchus tér
Dr. Zsombok László Monor Város polgármestere a Strázsahegyi Tekerő alkalmával adta át hivatalosan az elmúlt időszakban megszépülő, a téglagyári pincék közvetlen szomszédságában található közösségi teret, a Bacchus tér északi felén. A Tóth László és Balogh Péter által elindított kezdeményezés részeként Magócsi Lajos által készített közkutat és róla elnevezett "nótafát" adták át a téren, utóbbit Kampfl János kőfaragó mester készítette el ingyen a tér szépítése érdekében. A közösségi és baráti összejöveteleket kialakított sütögető és kihelyezett asztalok segítik a jövőben.
tovább

Bormaraton Monoron 2016

Elmosta az eső a Monor Tápiószentmárton szakaszt. A monori szakaszra Gáspár Zsolt által szervezett és benevezett kerékpárosok és Jámbor Tamás egyedül jelentkezett helyi futó időben megjelentek a starthelynél, de az Ócsa felől futók késése, majd a zuhogó eső hatására végül is a 74. szakasz nem volt teljesíthető. Viszont jó hír, hogy a 73. Ócsa -Monor 26, 2 km-es szakaszt három futó teljesítette és ebből a csapatból az egyik futó Darázsi Kálmán alpolgármesterünk volt. Gratulálunk a legtöbbünk számára  nem mindennapi teljesítményhez!


tovább

VízŐr - őrizi a vizet

Az az érzésem, hogy a 21. század eddigi legjelentősebb mezőgazdasági innovációja a Water Retainer – vagyis VízŐr – amely képes megőrizni a vizet a talajban, sőt… És naná, hogy magyar.


tovább

Féltávnál a Nemzeti Bor Maraton mezőnye

Az ötödik napon, 684 km megtétele után ért a Zalai borvidékre, Nagykanizsára a II. Nemzeti Bor Maraton.
Május 17-én Balatonfüredről indulva Révfülöp, Badacsonytomaj, Balatongyörök, Keszthely, Sármellék, Zalakaros, Kisrécse voltak a résztvevő települések. Az ötödik napra közel 12.000 főre duzzadt a résztvevői létszám, ami már elérte, sőt, túl is szárnyalta a tavalyi, közel tízezres sportoló tömeget.


tovább

Már a fővárosban II. Nemzeti Bor Maraton mezőnye

A 3. napra már a 440-dik kilométeren is átlépett a mezőny, amire a fővárosba, a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont kiemelt helyszínére érkeztek a futók.
Budafokon már délelőtt elkezdődtek a programok a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontnál. Pincesétával, kézműves, gasztro kiállítókkal, és színpadi programokkal várták a látogatókat.
Nehéz nap volt a vasárnap a résztvevőknek, mert továbbra is kitartott az eső, erős, néhol viharos szél kíséretében. A nap sportteljesítményeiben mindenképp megemlítendő, hogy Lugosi Gábor, a szekszárdi hivatásos tűzoltóparancsnokság főtörzsőrmestere, teljes menetfelszerelésben (+20 kg), oxigénpalackkal a hátán telesítette a Tolna-Fadd 7 km-es távot.


tovább

Pünkösd vasárnapi séta a pincefaluban

Vasárnap délután ha rövid időre is de többször kisütött a nap, így többeket arra csábított, hogy tegyenek egy sétát a hegyen. Így futottunk össze Jánosovics Miklós csapatával is. Éppen csapatépítő összejövetelt tartottak és egyben Julika kolléganőjük nyugdíjbavonulása alkalmából búcsúztatták. 


tovább

Már túl 268 kilométeren a II. Nemzeti Bor Maraton mezőnye.

A május 13-án, pénteken Soltvadkertről indult, mind a 22 magyar borvidéket összekötő II. Nemzeti Bor Maraton résztvevői szombaton 17:00 óra után pár perccel értek célba Szekszárdon, a Szent István térre.
A második napi villányi rajt óta szinte állandó esőben, de kitartott a mezőny. A nehéz körülmények ellenére ezen a napon is közel 1.000 fő állt rajthoz a Villány-Siklós-Pécs-Mánfa-Magyaregregy-Bonyhád-Szálka-Szekszárd szakaszokon. Ez a nap inkább a kerékpárosoknak kedvezett, több profi csapat is időfutamokat teljesített a pécsi lankákon.


tovább

IX. Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál

IX. Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál
Kilencedik alkalommal tartja a Péteri Borbarát Kör Egyesület az Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál elnevezésű rendezvényét.
A remélhetőleg szép tavaszi, akácvirág illatú Pünkösd utáni szombaton, Május 21. én újra találkozik egymással a kultúra és gasztronómia.
Várunk mindenkit, aki résztvevőként, vagy látogatóként szeretné ezt a napot a szőlőhegyen velünk és barátaival tölteni.


tovább

Május 19-én Monorra érkezik és rajtol a Nemzeti Bormaraton

Május 19-én Monorra érkezik és rajtol a Nemzeti Bormaraton
A Nemzeti Bor Maraton idei tematikája az olimpia köré épül, ezért 2057 kilométeres útvonalát már nemcsak futva, hanem kerékpárral is teljesíthetik az indulók, emellett a kiemelt helyszíneken több más, ötkarikás sportág is részt vesz a kihívásokban.
A 73. szakasz Ócsa - Monor, ez a szakasz futva teljesíthető, a futók május 19-én a programleírás szerint 16 óra 08 perckor érkeznek Monorra. A 74. Monor -Tápiószentmárton  34,6 km. távú szakasz kerékpárral teljesíthető. 
A kerékpáros csapat szervezője Gáspár Zsolt ( http://www.trimonsport.hu/ ) telefon: +36308657249, Email >>


tovább
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16