Hírek

VízŐr - őrizi a vizet

Az az érzésem, hogy a 21. század eddigi legjelentősebb mezőgazdasági innovációja a Water Retainer – vagyis VízŐr – amely képes megőrizni a vizet a talajban, sőt… És naná, hogy magyar.


tovább

Féltávnál a Nemzeti Bor Maraton mezőnye

Az ötödik napon, 684 km megtétele után ért a Zalai borvidékre, Nagykanizsára a II. Nemzeti Bor Maraton.
Május 17-én Balatonfüredről indulva Révfülöp, Badacsonytomaj, Balatongyörök, Keszthely, Sármellék, Zalakaros, Kisrécse voltak a résztvevő települések. Az ötödik napra közel 12.000 főre duzzadt a résztvevői létszám, ami már elérte, sőt, túl is szárnyalta a tavalyi, közel tízezres sportoló tömeget.


tovább

Már a fővárosban II. Nemzeti Bor Maraton mezőnye

A 3. napra már a 440-dik kilométeren is átlépett a mezőny, amire a fővárosba, a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont kiemelt helyszínére érkeztek a futók.
Budafokon már délelőtt elkezdődtek a programok a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontnál. Pincesétával, kézműves, gasztro kiállítókkal, és színpadi programokkal várták a látogatókat.
Nehéz nap volt a vasárnap a résztvevőknek, mert továbbra is kitartott az eső, erős, néhol viharos szél kíséretében. A nap sportteljesítményeiben mindenképp megemlítendő, hogy Lugosi Gábor, a szekszárdi hivatásos tűzoltóparancsnokság főtörzsőrmestere, teljes menetfelszerelésben (+20 kg), oxigénpalackkal a hátán telesítette a Tolna-Fadd 7 km-es távot.


tovább

Pünkösd vasárnapi séta a pincefaluban

Vasárnap délután ha rövid időre is de többször kisütött a nap, így többeket arra csábított, hogy tegyenek egy sétát a hegyen. Így futottunk össze Jánosovics Miklós csapatával is. Éppen csapatépítő összejövetelt tartottak és egyben Julika kolléganőjük nyugdíjbavonulása alkalmából búcsúztatták. 


tovább

Már túl 268 kilométeren a II. Nemzeti Bor Maraton mezőnye.

A május 13-án, pénteken Soltvadkertről indult, mind a 22 magyar borvidéket összekötő II. Nemzeti Bor Maraton résztvevői szombaton 17:00 óra után pár perccel értek célba Szekszárdon, a Szent István térre.
A második napi villányi rajt óta szinte állandó esőben, de kitartott a mezőny. A nehéz körülmények ellenére ezen a napon is közel 1.000 fő állt rajthoz a Villány-Siklós-Pécs-Mánfa-Magyaregregy-Bonyhád-Szálka-Szekszárd szakaszokon. Ez a nap inkább a kerékpárosoknak kedvezett, több profi csapat is időfutamokat teljesített a pécsi lankákon.


tovább

IX. Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál

IX. Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál
Kilencedik alkalommal tartja a Péteri Borbarát Kör Egyesület az Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál elnevezésű rendezvényét.
A remélhetőleg szép tavaszi, akácvirág illatú Pünkösd utáni szombaton, Május 21. én újra találkozik egymással a kultúra és gasztronómia.
Várunk mindenkit, aki résztvevőként, vagy látogatóként szeretné ezt a napot a szőlőhegyen velünk és barátaival tölteni.


tovább

Május 19-én Monorra érkezik és rajtol a Nemzeti Bormaraton

Május 19-én Monorra érkezik és rajtol a Nemzeti Bormaraton
A Nemzeti Bor Maraton idei tematikája az olimpia köré épül, ezért 2057 kilométeres útvonalát már nemcsak futva, hanem kerékpárral is teljesíthetik az indulók, emellett a kiemelt helyszíneken több más, ötkarikás sportág is részt vesz a kihívásokban.
A 73. szakasz Ócsa - Monor, ez a szakasz futva teljesíthető, a futók május 19-én a programleírás szerint 16 óra 08 perckor érkeznek Monorra. A 74. Monor -Tápiószentmárton  34,6 km. távú szakasz kerékpárral teljesíthető. 
A kerékpáros csapat szervezője Gáspár Zsolt ( http://www.trimonsport.hu/ ) telefon: +36308657249, Email >>


tovább

Pénteken elrajtol a II. Nemzeti Bor Maraton

Pénteken elrajtol a II. Nemzeti Bor Maraton
Pénteken, május 13-án, reggel 8:30 perckor Soltvadkerten elrajtol az ország egyik legnagyobb szabadidősport és közösségi rendezvénysorozata, a Nemzeti Bor Maraton. 10 napon át és 2057 km-en keresztül, 123 magyarországi település részvételével zajlanak majd az idei események. A megnyitóünnepségen részt vesz többek között Dr. Szabó Tünde, Magyarország Sportért Felelős Államtitkára, a Nemzeti Bor Maraton Védnöke; Dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke; Lehoczki Ferenc, Soltvadkert polgármestere és Frittmann János, a Nemzeti Bor Maraton Borszakmai Védnöke
tovább

Ha nem termel, nagy büntetésre számíthat

Egy május 5-én kiadott közlemény szerint a közeljövőben kezdetét veszi a 2016-os határszemle. A vizsgálatok során – melyeket a járási hivatalok földhivatali osztálya végez – elsősorban a hasznosítási, ideiglenes hasznosítási és mellékhasznosítási kötelezettség teljesítését ellenőrzik.


tovább

Megújult közösségi tér a pincefaluban

A Monori Lokálpatrióta Egylet szervezésében nagy esemény lesz május 21-én a Bacchus-téren! (Bajcsy-Zsilinszky út vége) Dr Zsombok László Monor Város Polgármestere kb. 12 órakor átadja Monor új közösségi terét, szeretettel várják az érdeklődőket. BP.

tovább
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19