Hírek

Pálinkaverseny és kóstoló est Monoron

Első alkalommal szervezzük meg a városi pálinkaversenyt és kóstoló estet a Vigadó Kulturális és Civil Központban november 6-án. A kezdeményezéssel a kulturált pálinkafogyasztási szokások mellett lehetőséget kínálunk a nevezett pálinkák szakértők általi értékelésére is.

Pálinkaverseny és kóstoló est Monoron
tovább

Márton-napi Újbor Ünnep és Libavacsora

A Monor Környéki Strázsa Borrend attól való félelmében, hogy a népi jóslás beválik, miszerint:

Aki Márton napján újbort nem iszik, egész évben szomjazik.
Aki Márton napján libát nem eszik. egész évben éhezik.

Így ebben az évben is november 12-én 15 óra kezdettel megrendezi a Márton-napi Újbor Ünnepet és Libavacsorát.
A rendezvény helyszíne: Monori Művelődési Ház 2200 Monor, Bocskai u. 1.


Márton-napi Újbor Ünnep és Libavacsora
tovább

Teszteltük a Monori CsámBORgó-t

Forrás: palacbuke.hu

Vannak helyek, ahova az ember szívesen tér vissza. Nekem az egyik ilyen Monor, hiszen már többször jártam a “Jégvirágtól borvirágig” elnevezésű forraltbor fesztiválon, és mára hagyománnyá vált, hogy a naptáram első bejegyzéseként is ez az évindító boros rendezvény szerepel. 
Meghívásunkat a KultPincétől kaptuk, mely mára a Monori Pincefalu emblematikus helyévé nőtte ki magát. Találó a szlogen, miszerint a KultPince az a hely, ahol a bor és kultúra találkozik, hiszen kiállításoknak, boresteknek, zenei és kulturális eseményeknek ad teret, ezen felül jelen kezdeményezés is az ő nevükhöz fűződik.

tovább

Monori Bortárs filmfesztivállal kapcsolatos információk

Monori Bortárs filmfesztivállal kapcsolatos információk
Terveink szerinti időpontban elkészült a Monori Bortárs Filmfesztivál feltöltő rendszere, így a mai naptól, azaz 2016.08.11-étől kezdve a regisztrációt követően a pályázók feltölthetik filmjeiket és fotóikat!
A nevezési lapokat, ahogy eddig is kérjük erre az E-mail címre megküldeni!
A nevezési lap alapján a szervezők regisztrálják a jelentkezőt és egy válasz E-mailben megküldik a belépéshez szükséges jelszót. Ezt követően a pályázó elindíthatja és beléphet az internetes böngészőn futó
a pályázói regisztrációt követően a filmek és fotók egyaránt feltölthetők a rendszerbe.
A Zsűri az feltöltés során létrejövő adatbázisból fog dolgozni, értékelheti a filmeket és a fotókat egyaránt!
A "vannak vidékek legbelül" fotópályázatunk kiírása a részvételi feltételekkel pontosítva lett!
tovább

A magyar szőlő-bor ágazat stratégiája

A magyar szőlő-bor ágazat stratégiája
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Földművelésügyi Minisztériummal kötött Együttműködési megállapodásnak megfelelően, elkészítette a teljes magyar szőlő-bor ágazatot átfogó stratégiát, melynek első, nem végleges, egyeztetésre szánt változatát széleskörű szakmai vitára bocsájtja.
Megalkotását több körös egyeztetés sorozat előzte meg a termékpálya (szaporítóanyag termelőktől a borkereskedőkig) szereplőivel. Ez utóbbi célja az volt, hogy minél több, az ágazat működését meghatározó szereplő szempontjai és elképzelései jelenjenek meg a dokumentumban.
Az ágazati stratégia egyik elméleti kiinduló pontját jelentette a szőlő-bor ágazat jelenlegi gazdasági helyzetének felmérése, mely alapvetéseket jelen levelünk mellékleteként szintén megküldünk.
tovább

Hamburger és petanque party a KultPincében


Haburger és petanque party a KultPincében

KultBuli a KultPincében!


Korlátlan ételfogyasztás a vaslapon frissen készülő ételekből: 
  • Frissen grillezett burgerek házi hamburger szósszal, fűszeres sült krumplival
  • Csípős grillkolbász mustárral, friss bucival
  • Chilis-csirkés quesadilla
  • Közkívánatra lesz vega hamburger és quesadilla is!
  • Desszert kínálat: Friss gyümölcsök, gyümölcssaláta és madártej
tovább

Pest Megyei Értéktár része lett a Monori pincefalu!

A Monori Pincefalu a hazai épített pincekultúra egyik fontos és a maga módján egyedülálló eleme. A Monor Városi Települési Értéktár megalakulását követően rögzítette a közel ezer pincét magába foglaló építészeti értéket, amely most a Pest Megyei Értéktárba is bekerült.

Monori Pincefalu a Pest Megyei értéktárban
tovább

A Monori Pincefalu sikerei a városra is hatnak

A 2016-os volt az ötödik a Borvidékek Hétvégéje monori rendezvényeinek sorában. Hogy egyre sikeresebb, egyre többen kíváncsiak rá, azt a helyi közönség már-már magától értetődőnek tartja. Ugyanilyen magától értetődő természetességgel bukkannak fel a „hívószavak” is, ha az eseménysorok összegezéséről van szó: hónapokig tartó előkészületek, harminc nyitott pince, huszonkét hazai borvidék a legjobb boraival, összművészeti fesztivál, népi mesterségek bemutatója, kézműves foglalkozások, házias ízek, népi játékok, helyi együttesek és vendégművészek, kisvonat, kóstolópohár, zene, tánc, jó bor, mámor... A négy korábbi rendezvényen mintegy húszezer vendég fordult meg, az ötödiken is több ezren voltak.


tovább
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21