Hírek

Filmesek, fotósok figyelem!

Ebben az évben is a Borvidékek Hétvégéje rendezvényünkön sokszínű, ingyenes kulturális programmal várjuk a hozzánk látogatókat, az idei programkínálatra sem lehet panasz. Pincetulajdonosok, vendég és helyi borászok, éttermek, kézművesek, zenészek, táncosok és természetesen Bor Ivó is várja a hozzánk látogató vendégeket.
Itt egy témába vágó rendezvény, így minden adott, hogy kamerátokat és fényképező gépeteket kézbe vegyétek és készüljenek színvonalas, nevezhető alkotások a Monori Bortárs Filmfesztiválra és "vannak vidékek legbelül" fotópályázatra!

tovább

Elkészült a Borvidékek Hétvégéje 2016 részletes programja

A június 11-én megrendezésre kerülő rendezvény az elmúlt években nem csak városunk, de Pest megye egyik legnagyobb boros eseményévé nőtte ki magát. A több hónapos előkészítő munkának és a helyi pincetulajdonosoknak köszönhetően 30 nyitott pince várja az ide látogatókat. A KultPince újdonsága nemrég elkészült petanque pálya avatásának keretében a Magyar Golyósportok Szövetsége, illetve a Szigetszentmiklós Petanque Club képviselőinek szakavatott segítségével és irányításával bárki kipróbálhatja a játékot a Borvidékek Hétvégéjén!

A részletes programokat és a nyitott pincéket a Fesztiválújság tartalmazza, melyet letölthetnek erre a linkre kattintva:
tovább

Strázsahegyi Tekerő Amatőr Terep Kerékpárverseny 2016

Strázsahegyi Tekerő Amatőr Terep Kerékpárverseny 2016
Nagy örömünkre 2016-ban már 11. alkalommal került megrendezésre  a Strázsahegyi Tekerő Amatőr Terep Kerékpárverseny a Monori Pincefaluban. Mondhatjuk, hogy máig ez az egyetlen olyan terep kerékpárverseny az országban amelyet egy pincefaluban rendeznek meg. Ma már történelem, hogy 2004 - 2005 telén - pontos dátumot már nehéz lenne kideríteni - Bodor János pincéjében a Monor Környéki Strázsa Borrend vendége volt Volcz Zolán, aki a GIANT - Gyömrő Kerékpáros Klub keretében fő szervezője volt a gyömrői terep és országúti kerékpár versenyeknek. 

tovább

Megújuló és fejlődő Bacchus tér

Megújuló és fejlődő Bacchus tér
Dr. Zsombok László Monor Város polgármestere a Strázsahegyi Tekerő alkalmával adta át hivatalosan az elmúlt időszakban megszépülő, a téglagyári pincék közvetlen szomszédságában található közösségi teret, a Bacchus tér északi felén. A Tóth László és Balogh Péter által elindított kezdeményezés részeként Magócsi Lajos által készített közkutat és róla elnevezett "nótafát" adták át a téren, utóbbit Kampfl János kőfaragó mester készítette el ingyen a tér szépítése érdekében. A közösségi és baráti összejöveteleket kialakított sütögető és kihelyezett asztalok segítik a jövőben.
tovább

Bormaraton Monoron 2016

Elmosta az eső a Monor Tápiószentmárton szakaszt. A monori szakaszra Gáspár Zsolt által szervezett és benevezett kerékpárosok és Jámbor Tamás egyedül jelentkezett helyi futó időben megjelentek a starthelynél, de az Ócsa felől futók késése, majd a zuhogó eső hatására végül is a 74. szakasz nem volt teljesíthető. Viszont jó hír, hogy a 73. Ócsa -Monor 26, 2 km-es szakaszt három futó teljesítette és ebből a csapatból az egyik futó Darázsi Kálmán alpolgármesterünk volt. Gratulálunk a legtöbbünk számára  nem mindennapi teljesítményhez!


tovább

VízŐr - őrizi a vizet

Az az érzésem, hogy a 21. század eddigi legjelentősebb mezőgazdasági innovációja a Water Retainer – vagyis VízŐr – amely képes megőrizni a vizet a talajban, sőt… És naná, hogy magyar.


tovább

Féltávnál a Nemzeti Bor Maraton mezőnye

Az ötödik napon, 684 km megtétele után ért a Zalai borvidékre, Nagykanizsára a II. Nemzeti Bor Maraton.
Május 17-én Balatonfüredről indulva Révfülöp, Badacsonytomaj, Balatongyörök, Keszthely, Sármellék, Zalakaros, Kisrécse voltak a résztvevő települések. Az ötödik napra közel 12.000 főre duzzadt a résztvevői létszám, ami már elérte, sőt, túl is szárnyalta a tavalyi, közel tízezres sportoló tömeget.


tovább

Már a fővárosban II. Nemzeti Bor Maraton mezőnye

A 3. napra már a 440-dik kilométeren is átlépett a mezőny, amire a fővárosba, a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont kiemelt helyszínére érkeztek a futók.
Budafokon már délelőtt elkezdődtek a programok a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontnál. Pincesétával, kézműves, gasztro kiállítókkal, és színpadi programokkal várták a látogatókat.
Nehéz nap volt a vasárnap a résztvevőknek, mert továbbra is kitartott az eső, erős, néhol viharos szél kíséretében. A nap sportteljesítményeiben mindenképp megemlítendő, hogy Lugosi Gábor, a szekszárdi hivatásos tűzoltóparancsnokság főtörzsőrmestere, teljes menetfelszerelésben (+20 kg), oxigénpalackkal a hátán telesítette a Tolna-Fadd 7 km-es távot.


tovább

Pünkösd vasárnapi séta a pincefaluban

Vasárnap délután ha rövid időre is de többször kisütött a nap, így többeket arra csábított, hogy tegyenek egy sétát a hegyen. Így futottunk össze Jánosovics Miklós csapatával is. Éppen csapatépítő összejövetelt tartottak és egyben Julika kolléganőjük nyugdíjbavonulása alkalmából búcsúztatták. 


tovább

Már túl 268 kilométeren a II. Nemzeti Bor Maraton mezőnye.

A május 13-án, pénteken Soltvadkertről indult, mind a 22 magyar borvidéket összekötő II. Nemzeti Bor Maraton résztvevői szombaton 17:00 óra után pár perccel értek célba Szekszárdon, a Szent István térre.
A második napi villányi rajt óta szinte állandó esőben, de kitartott a mezőny. A nehéz körülmények ellenére ezen a napon is közel 1.000 fő állt rajthoz a Villány-Siklós-Pécs-Mánfa-Magyaregregy-Bonyhád-Szálka-Szekszárd szakaszokon. Ez a nap inkább a kerékpárosoknak kedvezett, több profi csapat is időfutamokat teljesített a pécsi lankákon.


tovább