Hírek

VII. Monori Fogathajtó Verseny 2017 és egy közös évadzáró rendezvény

Jó szervezés, jó idő, nagyszerű helyszín és versenyzők! 


Így minden adott volt egy hangulatos és látványos fogathajtó versenyhez. Részben a fogathajtó versenynek köszönhetően ezen a napon a Monori Pincefalu téglagyári oldala megtelt a pincéknél piknikelő emberekkel.

VII. Monori Fogatjajtó Verseny 2017
Többek között a Monori Hegyessy Lions Club és a Monori Lokálpatrióta Egylet közös évadzáró bulit szervezett a Kármentő soron lévő Jávorszky pincében. A piknik részvevői természetesen ellátogattak a fogathajtó versenyre is, amikor aztán megszomjazott a csapat visszafelé benéztünk Herda Tibi nemrég felújított pincéjébe egy kis hideg fröccsre, finom házi rétes kóstolásra és természetesen az ehhez járó beszélgetésre.

VII. Monori Fogathajtó Verseny

tovább

Ismét csapatépítő csámborgás a pincefaluban


Játéktér az egész pincefalu


Lássuk csak, hogy mire is jó egy 180 ha területű, közel 1000 pincét számláló pincefalu. Amennyiben a helyi és környékbeli lakosságot illeti, a Monori Pincefalu számunkra a szőlővel és a borral történő foglalatosságnak, bortárolásnak, a barátkozásnak, a jó beszélgetéseknek, családi és baráti társaságok összejöveteleinek, borkóstolóknak, a boros fesztiváloknak, terep kerékpárversenynek, fogathajtó versenynek helytadó helyszíne. 
   
Falusi turizmus keretében zajló csapatépítő játék
tovább

Vivát az indulóknak, ballagási bulik a pincefaluban

Ballagások ideje van. Búcsúzásoké, amelyeket azonban izgalom, öröm és várakozás leng körül. Hiszen új utak nyílnak innen, ezekre pedig feltarisznyázzák az embert, jó tanácsokkal útravaló, hamuban sült pogácsával.
A Strázsahegy is hangosabb ilyenkor, fiatal hangok szállnak a pincehátak felett. Mondanánk, hogy divatba jött a banketteket megint a szőlőhegyen, a családi vagy a vendégfogadó pincékben tartani. Az igazság azonban az, hogy ki sem ment a divatból- csak épp nem bankettnek, hanem pincebulinak hívják.
Vivát az indulóknak, ballagás a pincefaluban
tovább

A Jövő Borászát is a monori pincehegy indította a pályán

A gombai Tóth Sándor, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus szőlész-borász végzős mérnök szakos hallgatója „Az eredetvédelem és a borvásárlás" című munkájával nyerte el és vette át pár hete ünnepélyes külsőségek között 
A Jövő Borásza címet, valamint a Borászok borásza címet évente a legjobbaknak odaítélő alapítvány által az idén először felajánlott egymillió forintos ösztöndíjat.
Tóth Sándor borász
tovább

Újabb szépen rendbehozott borpince a Kadarka soron

Baldavári Attila az új tulajdonos, aki már régóta idelátogató vendég volt rendezvényeinken, ma már pincetulajdonos és a borrend vincellér tagozatának tagja. Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a OKJ. képzésben már éppen frissen végzett borász is. Gratulálunk és kívánjuk, hogy családjával, barátaival együtt élvezze pincefalunk szépségeit és vegyen részt a borrend munkájában!

Baldavári pince
tovább

Mid van a boron kívül?

A tavasz visszavonhatatlanul megérkezett, ezzel pedig együtt jár, hogy az emberek egyre nagyobb kedvvel kelnek útra egy-egy borvidéket megcélozva. Az idegenforgalom kulcsfontosságú kérdés egy borászat életében. Foglalkozzunk vele, vagy sem? Nézzük meg a pro és a kontra érveket.

Borturizmus élménnyujtás
tovább
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19