Hírek

Sikerrel mutatkozott be a város új programja a FröccsSzombat


Az idei nyár elején fogalmazódott meg az ötlet, hogy a monori borok népszerűsítésére önálló rendezvényt hozzanak létre a városban. A Vigadó Kulturális és Civil Központ és az ötletadó Monori Borút Egyesület közös munkájából egy új, szép jövő előtt álló városi program kerekedett.

Sikeres fröccsszombat Monoron
tovább

Jótékonysági főzés a Szüreti Sokadalom napján

A Monori Lokálpatrióta Egylet 2017.október 07-én (szombaton) rendezi meg a VIII. Jótékonysági Főzést. Mint minden alkalommal most is rászoruló monori családokon szeretne az Egylet segíteni. Egyenlőre szeretnék tudni, hogy ki az aki el tud jönni a rendezvényre felajánlva egy bogrács (kb. 20-25 adag) ételt, amit értékesítünk és az abból befolyó bevételt adjuk át a családnak/családoknak. A főzőcsapatok Jelentkezését lehetőleg 2017. szeptember 10-ig a lokalpatriota@inext.hu vagy 0630-9869-371 mobil számra kérem jelezni.

Szüreti Sokadalom és Jótékonysági főzés
tovább

Elkészült a Borvidékek Hétvégéje rövid bemutatkozó videója

Az idei évben hatodik alkalommal megszervezett Borvidékek Hétvégéje több újdonsággal is szolgált a látogatók részére. A 22 hazai borvidék kínálata, a most bemutatkozó pinceszínpad, a változatos programok mellett többek között egy forgatócsoporttal is találkozhattak az érdeklődők. Az ODPictures munkatársai a szervezők megbízásából készítettek felvételeket - többek között drónokkal is -, hogy elkészíthessék a rendezvényt bemutató rövidfilmet.

Borvidékek Hétvégéje, pihenés az út mentén

tovább

FröccsSzombat Monoron - 2017. augusztus 19. - Szent István tér

A most bemutatkozó új program célja az egyre szebb eredményeket elérő monori borok népszerűsítése. A szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ munkáját az ötletadó Monori Borút Egyesület segíti. A monori borok mellett kézműves finomságokat kóstolhatnak Monoron az ezer pince városában!

FröccsSzombat Monoron
tovább

Monor Város Településfejlesztési koncepciója 2017.06.09.

Monor Város Településfejlesztés koncepciója  

(kiemelve a Strázsahegyet érintő részeket)
Monor logó

II.3. TERÜLETI CÉLOK MEGHATÁROZÁSA 


II.3.1. Strázsahegy komplex fejlesztése 
A Strázsahegyi fejlesztések célja alapvetően kettős: egyrészt a terület egészének fejlesztésével egyfajta városrészi rehabilitáció megvalósítása, az övezeti besorolásnak megfelelő rekreációs funkciók megerősítése révén, másrészt a borturizmus fellendítésének megalapozása
tovább

Támad az amerikai szőlőkabóca!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlőtermesztők figyelmét, hogy most időszerű védekezniük a szőlő súlyos betegségét okozó fitoplazmát terjesztő amerikai szőlőkabóca lárvái ellen.

Újra támad az amerikai kabóca
tovább

Gaz vagy haszonnövény?

Nem ritka, hogy egy növény a politikai színtéren is szerepet vállal, elég csak a parlagfűvel kapcsolatos állandó vitákra és szabályozási anomáliákra gondolni. A selyemfű is hasonló karriert látszik befutni, lévén, hogy kimondottan ellentmondásos növényről van szó, mely ellenérdekelt lobbierők kereszttüzében áll. Mivel kavar ekkora vihart ez az egyébként roppant mutatós gyomféle?

Gaz vagy gyógynövény
tovább

Fröccskoktél az új muri? Itt van 5 tuti recept


Azt csiripelték a madarak, hogy új nyári trendek uralják a piacot, mégpedig fröccskoktél formájában. Bekevertünk néhány változatos receptet, ha esetleg behódolnátok az új őrületnek...
Fröccskoktél az új muri?
Az már biztos, hogy a fröccsért rajongunk, hiszen jó kis frissítő a meleg nyári napokon. A bor geek-ek tajtékzanak majd, de az a mondás, hogy idén nyáron  egy kis szörppel és szezonális gyümölcsökkel megbolondított fröccs lesz a trendi. Valószínűleg most mind azt gondolhatjátok, hogy a fröccskoktélban semmi újdonság nincs, és csak a 80- 90-es évek megújult macifröccsét hozza vissza, de mi azért elhoztuk nektek a legjobbakat.  

tovább

VII. Monori Fogathajtó Verseny 2017 és egy közös évadzáró rendezvény

Jó szervezés, jó idő, nagyszerű helyszín és versenyzők! 


Így minden adott volt egy hangulatos és látványos fogathajtó versenyhez. Részben a fogathajtó versenynek köszönhetően ezen a napon a Monori Pincefalu téglagyári oldala megtelt a pincéknél piknikelő emberekkel.

VII. Monori Fogatjajtó Verseny 2017
Többek között a Monori Hegyessy Lions Club és a Monori Lokálpatrióta Egylet közös évadzáró bulit szervezett a Kármentő soron lévő Jávorszky pincében. A piknik részvevői természetesen ellátogattak a fogathajtó versenyre is, amikor aztán megszomjazott a csapat visszafelé benéztünk Herda Tibi nemrég felújított pincéjébe egy kis hideg fröccsre, finom házi rétes kóstolásra és természetesen az ehhez járó beszélgetésre.

VII. Monori Fogathajtó Verseny

tovább

Ismét csapatépítő csámborgás a pincefaluban


Játéktér az egész pincefalu


Lássuk csak, hogy mire is jó egy 180 ha területű, közel 1000 pincét számláló pincefalu. Amennyiben a helyi és környékbeli lakosságot illeti, a Monori Pincefalu számunkra a szőlővel és a borral történő foglalatosságnak, bortárolásnak, a barátkozásnak, a jó beszélgetéseknek, családi és baráti társaságok összejöveteleinek, borkóstolóknak, a boros fesztiváloknak, terep kerékpárversenynek, fogathajtó versenynek helytadó helyszíne. 
   
Falusi turizmus keretében zajló csapatépítő játék
tovább
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20