Hírek

Vivát az indulóknak, ballagási bulik a pincefaluban

Ballagások ideje van. Búcsúzásoké, amelyeket azonban izgalom, öröm és várakozás leng körül. Hiszen új utak nyílnak innen, ezekre pedig feltarisznyázzák az embert, jó tanácsokkal útravaló, hamuban sült pogácsával.
A Strázsahegy is hangosabb ilyenkor, fiatal hangok szállnak a pincehátak felett. Mondanánk, hogy divatba jött a banketteket megint a szőlőhegyen, a családi vagy a vendégfogadó pincékben tartani. Az igazság azonban az, hogy ki sem ment a divatból- csak épp nem bankettnek, hanem pincebulinak hívják.
Vivát az indulóknak, ballagás a pincefaluban
tovább

A Jövő Borászát is a monori pincehegy indította a pályán

A gombai Tóth Sándor, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus szőlész-borász végzős mérnök szakos hallgatója „Az eredetvédelem és a borvásárlás" című munkájával nyerte el és vette át pár hete ünnepélyes külsőségek között 
A Jövő Borásza címet, valamint a Borászok borásza címet évente a legjobbaknak odaítélő alapítvány által az idén először felajánlott egymillió forintos ösztöndíjat.
Tóth Sándor borász
tovább

Újabb szépen rendbehozott borpince a Kadarka soron

Baldavári Attila az új tulajdonos, aki már régóta idelátogató vendég volt rendezvényeinken, ma már pincetulajdonos és a borrend vincellér tagozatának tagja. Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a OKJ. képzésben már éppen frissen végzett borász is. Gratulálunk és kívánjuk, hogy családjával, barátaival együtt élvezze pincefalunk szépségeit és vegyen részt a borrend munkájában!

Baldavári pince
tovább

Mid van a boron kívül?

A tavasz visszavonhatatlanul megérkezett, ezzel pedig együtt jár, hogy az emberek egyre nagyobb kedvvel kelnek útra egy-egy borvidéket megcélozva. Az idegenforgalom kulcsfontosságú kérdés egy borászat életében. Foglalkozzunk vele, vagy sem? Nézzük meg a pro és a kontra érveket.

Borturizmus élménnyujtás
tovább

Tavasz a Strázsahegyen


Csanádi Imre: Tavasz-ébresztő
Ébredj új tavasz,
jégtörő sugaras,
gallyat lombosító,
rügyet rostosító,
mindenféle madarakat
víg versre tanító
Tavasz a Strázsahegyen
tovább

Összefogásból megújult a Mendei út Irsai Olivér sor feljárója

A 2016 nagy nyári esőzések hatására pincefalunk Mendei út - Irsai Olivér sor meredek feljáróját szétmosta az eső. A teljesen tönkrement és alig járható utat Szabó Károly borrendi társunk saját költségén rendbehozta, viszont az út meredekségéből és az ismételten várható nyári esőzésekre tekintettel egy végleges vízfolyásálló megoldásra van szükség. Így a feljáró környéki pincetulajdonosok összefogásából és Önkormányzati támogatásból sikerült megteremteni az anyagi alapját a feljáró vízfolyás álló felújításának. A megoldás módja teljesen megegyezik a már bevált kilátóhoz vezető útnál alkalmazott vasúti talpbeton alapú útfelülettel. A betonba ágyazott elemek ellenállnak az eróziónak, így reméljük, hogy hosszú távra megoldja a feljáró használhatóságát nyáron és télen egyaránt. Köszönjük az adományozó pincetulajdonosok és az Önkormányzat támogatását, reméljük rövidesen használatba vehetjük a feljárót. A munkálatok 2017. április 5-én kezdi a Sintár Bt.


Monori Pincefalu, Mendei út - Irsai Olivér sor feljáró
Az építés folyamata
tovább
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20