Hírek

Eladó szőlő és pince

Eladó a Monori Pincefaluban szőlő, pince és szántó
9569/6 hrsz 4850 m2 ebből 1440 m2 szőlő
9569/4 hrsz: 305 m2 út 3*1/17 része
Irányár 8 Mft.
Telefon: +36703184345 E-mail: rszabo kukac gmail.com


tovább

Odavágott a fagy a bornak

Drágább lehet a szőlő és a bor is idén a fagy miatt. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) által végzett előzetes felmérés szerint a szokatlanul kemény januári fagy miatt az idei szőlőtermés is jelentősen csökkenhet.

Odavágott a fagy a bornak
tovább

Megvan a jó pálinka titka!?

Megvan a jóízű pálinka titka!
Egy friss kutatás eredménye alapján sokkal finomabb pálinkát tudunk főzni, ráadásul a metanoltartalom is csökkenthető. A kulcsszó: a deflegmáció. Az Élelmiszervizsgálati Közlemények című tudományos szaklapban megjelent cikk minden pálinkakésztőnek hasznos lehet...

A független laboratóriumi vizsgálatokkal foglalkozó WESSLING Hungary Kft. 2013 és 2015 között a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával a KMR-12 projekt keretében egyedülálló kutatást végzett, amely során – többek között – a gyümölcspárlatok lepárlási paramétereinek változtatását is vizsgálták.
Különböző gyümölcsfajok (alma, körte, meggy, kajszibarack és szilva) jellemző illékony komponenseit vizsgálták (összességében 75-80 db vegyület vizsgálatára került sor GC-MS-módszerrel).

Megvan a jó pálinka titka
tovább

Trendkövetés helyett egyediség – az osztrák bormarketing

Paradox módon az 1985-ös borhamisítási botrány állította pályára az osztrák borokat. A piac összeomlása ugyanis kirostálta a gyenge minőséget produkáló termelőket, ugyanakkor a minőségi borkészítés iránt elkötelezett pincészetek lehetőséget kaptak a bizonyításra. A következő évben, az Osztrák Bormarketing Szövetség (AWMB) megalakulásával pedig létrejött egy olyan szervezet, amely egyrészt felelős a szabályozásért, másrészt példás hatékonysággal képviseli az osztrák borokat. Minderről a Szövetség elnöke, Willi Klinger beszélt nemrég Budapesten, a KisBécs által szervezett szakmai bemutatón, az Osztrák Nagykövetségen. 14 boron keresztül mutatta be Ausztriát, és személyes élmények sokaságával színesítette a prezentációt. A Vinoportnak adott interjújában aztán – kiterjedt nemzetközi tapasztalata révén – betekintést adott a globális piac fejlődésébe, a fogyasztói igények és trendek változásába is.


tovább

Magyar Bor és Pezsgő napja 2017

Egy nap a magyar borkultúráért!


A hagyomány 2017-ben is folytatódik. A magyar bor népszerűsítése érdekében június utolsó hétvégéjén, június 24-én megrendezésre kerül a Magyar Bor és Pezsgő napja. A magyar bor és pezsgő ünnepén ezúttal is minden a magyar borról és pezsgőről szól majd. Ezt ünnepeljük az ország valamennyi borvidékén és határainkon túl.

Borvidékeink, boraink - ismerjük meg, kóstoljuk meg együtt!


Koccintás a Monori Pincefaluban
tovább

Falánk Fánkfalók Találkozója 2017

Monor Hegyessy Lions Club szervezésében 2017-ben is megvalósult a jótékonysági célú Falánk Fánkfalók Találkozója. A KultPince mindkét rendezvényterme és a pince vendégtere is megtelt a Fánkfalókkal és az önfeledten játszó gyerekekkel. Ahogy ez évek óta történik ebben az évben is a befolyt összegből a Club a rászoruló gyerekek nyári táborozását támogatja. A Monor Hegyessy Lions Club köszönetét fejezi ki támogatóinak és segítőinek, hogy segítették a rendezvény sikeres lebonyolítását, a Fánkfalóknak, hogy eljöttek és vásárlásaikkal hozzájárultak a Club támogató céljának teljesítéséhez.

Falánk Fánkfalók Találkozója 2017
tovább

BOR-óka zenekar a KultPince zértkörú disznóvágásán

A KultPince zártkörű disznóvágást szervezett saját munkatársai és segítői számára. A BOR-óka zenekar is azok közé tartozik akik több céges rendezvényükön muzsikálásukkal támogatták azok sikerességét, így természetes, hogy meghívást kaptak erre a rendezvényre is. A KultPince ezúton is köszöni azt a segítséget amellyel a zenekar támogatja a Monori Pincefalu és ezen belül a KultPince rendezvényeit. A zenekar célja a történelmi Magyarország népzenéjének ápolása, a nevében szereplő BOR szócska tényleges tartalmat takar, hiszen a BOR-óka zenekar rendszeres szereplője a Monori Pincefalu rendezvényeinek, így Pl. a Jégvirágtól Borvirágig Forraltboros Kalandozások, a Borvidékek Hétvégéje, Falánk Fánkfalók Találkozója rendezvényeknek.
A Monori Pincefalu és a KultPince nevében köszönjük a minden esetben hangulatos és színvonalas zenélésben megnyilvánuló támogatást!

BOR-óka zenekar a KultPincében
tovább

Kultesemények a KultPincében

Immáron negyedik éve, 2013. február 10-én jelent meg az első hír, miszerint a Monori Pincefaluban található KultPince az Ihatóbb Magyarországért mozgalommal közösen felhozza a monori Strázsa-hegyre a mozi élményét és a kultesemények keretében létrehozta a KultMozi rendezvényt. Az eltelt négy évben válogatott artfilmek, borok és snack ételek szerepeltek a kínálatban.

KultMozi, Nézzük együtt Koltai Róberttel
tovább
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20