A Nemzeti Bor Maraton a legeredményesebb bormarketing kampány

23 000 induló, 123 érintett település, 22 borvidék, 2057 lefutott km és mindez 10 nap alatt. A Törley Pezsgőpincészetnél tartotta záró sajtótájékoztatóját a II. Nemzeti Bor Maraton.  Idén már másodszor rendezték meg az Európában is egyedülálló eseményt, a Nemzeti Bor Maratont, 2016. május 13-22 között, amely azzal a céllal jött létre, hogy nemzeti sikerágazatainkat – a magyar bort, a magyar vidéket és a magyar sportot – összekapcsolja, s egy újfajta közösségi élményműfaj megteremtésével hozzájáruljon ezek népszerűsítéséhez és hazánk turisztikai vonzerejének növeléséhez. A rendezvény idei újítása, hogy ezt a hosszú távot nemcsak futva, de kerékpárral is megtehették az indulók.


A „winerunnerek” 123 települést érintve, különböző programokon vehettek részt, megfűszerezve a helyi jellegzetességek, borok kóstolásával és egyéb kulturális programokkal. A rendezvény duplájára nőtt a tavalyi évhez képest, sikeréről a számok is árulkodtak. A tavalyi évben 9700-an idén pedig 23 000-en futottak a magyar bor és magyar sport érdekében.
Dr. Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztos a legeredményesebben működő belföldi marketing kampánynak nevezte a Balla Attila által életre hívott Nemzeti Bor Maratont és reméli, hogy a jövőben is együtt tudnak majd működni. 

Balla Attila programigazgató köszönetet mondott a rendezvény főbb támogatóinak, Éder Tamásnak, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeriparért felelős országos alelnökének, Koch Csaba és Frittman János borásznak, Dr Kiss. Elizának, Szepesfalvy Anna, Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának alpolgármesterének, Kovács György, a Törley Pezsgőpincészet Kft. ügyvezető igazgatójának, Helmich József, az Evopro csoport marketing igazgatójának, illetve Rippel Ferencnek, aki a jövő évtől Nagykövetként vállal szerepet a Nemzeti Bor Maraton szervezésében.
 Forrás: boraszportal.hu