Borvidékek Hétvégéje 2016



Júniusban ismét Monor lesz a bor fővárosa!
Borvidékek Hétvégéje 2016

 

A Budapest közelében található hangulatos kisváros az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül. Megújult közösségi terek, sokszínű kulturális programok, korszerűsített intézmények, sportolási és túrázási lehetőségek várják a helyieket és a Monorra látogatókat.

 A város északi határában található pincefalu további lehetőségeket rejt magában. A közel ezer pincét számláló összefüggő pincesorokhoz hasonlót nem csak az országban, de Európában is keveset találni. 
Ezt a lehetőséget használja ki Pest megye egyik legnagyobb boros eseménye, a június 11-én, idén már ötödik éve megrendezésre kerülő Borvidékek Hétvégéje. A szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ célja, hogy egyedülálló módon, Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű pincefalujában hozza össze a bort kínálókat és a bort szerető embereket. A rendezvény neve is mutatja, hogy a kínálók között az összes magyarországi borvidék képviselteti magát, ami szintén kiemeli az ilyen jellegű események közül.



Minden évben sokszínű, ingyenes kulturális programmal várjuk az ide látogatók ezreit; az idei programkínálat minden eddiginél gazdagabbnak ígérkezik. A tavaly felújított Szent Orbán tér igazi rendezvényközponttá válik, egész nap színpadi programokkal fogadják az ide látogatókat. Monor Város Önkormányzatának támogatásával két igazán izgalmas koncert is várja az érdeklődőket. Előbb a Vivat Bacchus énekegyüttes előadását élvezhetik a nézők a hangulatos téren, majd a Borvidékek Hétvégéje zárásaként a hazai fesztiválszezon egyik nagy kedvence a Pannonia Allstars Ska Orchestra zenekar lép fel, először Monoron! A PASO 2012 után idén jelentetett meg először stúdióalbumot, sorban az ötödiket, Ghost Train címmel. A február 19-én telt ház előtt bemutatott album a csapat eddigi legerőteljesebb hangzású lemeze, egyaránt felfedezhetőek rajta a fajsúlyosabb, rockos, és a könnyedebb, kifejezetten táncos elemek is.

A helyi borosgazdák pincéinél egész nap kiváló borokat kóstolhatnak, emellett igazi összművészeti fesztivál várja a pincék között sétálókat. A rendezvényen különleges helyszínek várják a látogatókat, ahol megismerhetik a pincefalu ezernyi élményét! Népi mesterségek bemutatói, kézműves foglalkozások, házias ízek, helyi zenekarok és táncosok várják az ide látogatókat, és megismerkedhetnek a pincék különös lakójával Bor Ivóval is!