Finn vendégek Monoron

A B&K Kft. már hosszú évekre visszanyúlóan áll kapcsolatban a finn LTT TPM Ltd. Loviisa székhelyű céggel. Az évekre visszanyúló kapcsolat azt jelenti, hogy több mint 15 éve folyamatosan a WC fülkerendszerek és zuhanyelválasztó falak tekintetében beszállítója a cégnek. Az évek óta tartó, mindkét fél részéről korrekt kapcsolat régóta nem csak üzleti hanem baráti kapcsolatot is jelent. A cégek vezetői és tulajdonosai több esetben családilag is vendégül látták egymást, mindkét fél igyekezett megmutatni az országa és a közvetlen környezetének szépségeit, gasztronómiai különlegességeit.
Születésnapokat, céges évfordulókat ünnepeltek együtt és ez a kapcsolat odáig bővült, hogy a közelmúltban a B&K Kft. és Monor városa közösen vendégül láthatta Loviisa város vezetését és képviselő testületét, amely kezdő lépése volt a testvérvárosi kapcsolat kialakításának.
Érkezéskor vendégeinket a városházán a város vezetése fogadta, ahol a bemutatkozást követően a vendégek és vendéglátók átvonultak a Vigadó dísztermébe, ott Dr. Zsombok László polgármesterünk egy prezentáció keretében bemutatta Monor városát és annak adottságait, kiemelve a befektetési lehetőségeket, ezt követően a Vigadó Étteremben egy közös ebéd következett.
A délutáni program céglátogatással kezdődött amelynek során a vendégeink látogatást tettek helyi üzemekben, így a B&K Kft-t, a J-Technik Kft-t és a Hyexx Kft-t. látogatták meg.
Majd a késő délutáni program Művelődési Házban folytatódott, ahol éppen nemzetközi néptánc találkozó kezdődött. A színvonalas táncbemutatókat követően táncház kezdődött, amibe vendégek és vendéglátók aktívan bekapcsolódtak. Az egészséges és hangulatos testmozgást követően vacsora a KultPincében. A Borokhoz illesztett menüsort tartalmazó vacsorával egybekötött monori borbemutatót tartottunk, bemutatkozott a Lukácsy pince, a KerBor Kft, Sárosi pince és a KultPince. Borkóstolót angol nyelven Gáspár István sommelier tartotta. Vacsora közben vendégeink apró figyelmességekkel kedveskedtek a vendéglátóknak.
A másnapi program kezdetén lovaskocsikra ült a vendégsereg és a pincefalunk Bacchus terén a pincefalu bemutatásával kezdődött a program. Ezt követően pincelátogatások és borkóstolások következtek, sorrendben: Lukácsí pince, Csúzi családi pince, Sárosi pince és mindezek után lovaskocsikon átzötyögtek a Bodor Borházhoz, és volt szerencséjük megkóstolni a kemencében sült ételeiket, kiemelve a finom hajtogatott és kemencében sült rétest, ezt követően ahogy illik a társaság levonult a pincébe és a gazda bemutatta borait. Ez a program olyan jól sikerült, hogy a délutáni pihenőre már lényegében nem maradt idő, így egy gyors átöltözést követően indultak a budapesti Vigadó térre, hajóra szálltak és a hajóról vacsora közben nézhették végig a Szent István-napi tüzijátékot.
Lényegében a két napos programunk ezzel véget is ért, másnap reggel Dr.Zsombok László polgármester és Kugel György a B&k Kft. ügyvezetője egy kis búcsú ajándék átadásával búcsúztatták el a vendégeket, avval az ígérettel, hogy jövőre Loviisában találkozunk.
Végezetül köszönjük Ragula Zoltánnak a színvonalas tolmácsolást.