Már a fővárosban II. Nemzeti Bor Maraton mezőnye

A 3. napra már a 440-dik kilométeren is átlépett a mezőny, amire a fővárosba, a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont kiemelt helyszínére érkeztek a futók.
Budafokon már délelőtt elkezdődtek a programok a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontnál. Pincesétával, kézműves, gasztro kiállítókkal, és színpadi programokkal várták a látogatókat.
Nehéz nap volt a vasárnap a résztvevőknek, mert továbbra is kitartott az eső, erős, néhol viharos szél kíséretében. A nap sportteljesítményeiben mindenképp megemlítendő, hogy Lugosi Gábor, a szekszárdi hivatásos tűzoltóparancsnokság főtörzsőrmestere, teljes menetfelszerelésben (+20 kg), oxigénpalackkal a hátán telesítette a Tolna-Fadd 7 km-es távot.


A szerkszárdi rajtot követően Tolna, Fadd, Dunaszentgyörgy, Paks, Bölcske, Dunaföldvár, Dunavecse, Szalkszentmárton, Tass, Kunszentmiklós, Apaj, Kiskunlacháza, Szigetcsép, Szigethalom volt az útvonal a Törley fellegvárba. A Szív Bajnokai Séta is tovább folytatódott, most Dr. Zima Endre kardiológus és Beck Mónika a Testnevelési Egyetem sajtóreferense és Rippel Ferenc világhírű artista fogta kézen a gyerekeket a jótékonysági sétán.
A futók fogadására Szabolcs Attila a térség országgyűlési képviselője, és Kovács György a Törley Kft. ügyvezető igazgatója érkezett. A program része volt a Chevaliers Törley Pezsgőlovag Rend 134. évi avatási ceremóniája, ahol Dr. Zima Endrét, Rippel Ferencet, Hrutka Jánost és Balla Attillát a Törley Pezsőlovag Rend tagjává avatták, egy díszes ceremónia keretében.
Ma reggel Diósdról indult egy félmaratonnal a bormaraton mezőnye a Balaton irányába, egészen Balatonfüredig.