Miért jó a Monori Pincefaluban?

"Egy kiskör a Strázsahegyen, három állomás, amibe ezer élmény belefér. A borvidék érzése: pince tájkép, friss levegő, jó borok, jó ételek, jó hangulat. Karnyújtásnyira a fővárostól, igazi szőlős-boros élmények, több száz éves pincék, műemlékek és friss borok. Baráti társaságoknak, kis és nagyobb cégeknek, felüdülés kiszakadás a hétköznapokból és csapatépítés is egyben. Minden évszakban, mindenkit vár a Monori Pincefalu."
"Most egy hárompincés túrát próbáltunk ki egy kis csapattal: borok, séta a hegyen, csapatépítés…
Vonattal közelítettük meg a monori Strázsahegyet és utána taxiba pattantunk a vasútállomáson, de akár egy kisbuszt is lehet bérelni a kényelmes utazás érdekében. Személygépkocsit, rossz hangulatot kéretik nem elhozni a hullámzó pincegádorok vidékére. Felérve a présházak közé az ember tényleg egy teljesen más világba csöppen, mint valami mesében. Aki szeret túrázni, az is megtalálja a maga útját, több tanösvény is várja a látogatót. Boros táblákkal, informatívan, játékosan magyarázzák el a kihelyezett állomások a magyar borkultúra múltját és jelenét...
...Hiába akit beszippant a strázsahegyi atmoszféra, az visszavágyik ide. Te már voltál? Látogass ki kollégákkal, barátokkal, tegyél próbát, nézz körbe a Strázsahegyen… "
Nyulasi Gábriel István, Az ihatóbb Magyarországért Egyesület elnökének írása a túráról itt olvasható!