Hírek

Gyömrői pálinkaverseny 2019

2019 október 12

verseny – mely a 2019-as Gyömrő Tök Fesztiválon belül kerül megrendezésre – kiírásra

fővédnök: Gyenes Levente

támogatók: Gyömrői Pálinka Barát Klub, Jó Itt Élni Közösség


Rendezők célja: Lehetőséget kívánnak biztosítani arra, hogy akik saját maguk által – 100% gyümölcscefréből, vagy szőlőtörkölyből – főzött, vagy bérfőzetett pálinkával rendelkeznek, párlatukról objektív, szakemberek által megfogalmazott véleményt kaphassanak, mely mellett természetesen a versengés is fontos.

A rendezvényen biztos, hogy minden résztvevő nyer, mert az ott kapott instrukciók, vélemények figyelembe vételével a továbbiakban jobb pálinkák kerülnek majd a poharakba és a következő évi versenyen mérhető is lesz az eredmény. 


Gyömrői pálinkaverseny 2019

tovább

Ungerbauer szőlőiskola szaporítóanyag ajánlata a 2019-2020 időszakra

Szőlő szaporítóanyag ajánlat!


Az Ungerbauer szőlőiskola szőlővesszői regisztrált törzstelepekről származnak, és államilag ellenőrzött szőlőiskolában kerülnek gyökereztetésre, az Alföld legnagyobb és legrégebben üzemelő telepén.

Vásárlás esetén telepítési tanácsadással is állunk vásárlóink rendelkezésére!  Előrendelés esetén bármely fajtát előállítjuk!


Szőlő szaporítóanyag forgalmazása
tovább

Köszönjük Bölcske


Pincefalvak napja Bölcskén


Ahogy azt az előzőekben már hírül adtuk, 2019-ben Bölcske rendezte a Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége által elindított Pincefalvak napja rendezvénytMonorról 60 fős létszámmal érkeztünk Bölcskére,. a csapat tagjaként velünk tartott a BOR-óka zenekar, abból a célból, hogy a színpadon bemutatott koncert programjukkal és a pincéknél játszott zenéjükkel, énekükkel  szórakoztassák a találkozó közönségét. A saját csapatunk kalandozását követve úgy gondoljuk, ahogy az máskor is történni szokott a hangulatos zene, a jó bor hatott a közönségre és nem marad más hátra, mint, hogy megköszönjük a zenekar egész napos lelkes muzsikálását. 

Pincefalvak napja Bölcskén
tovább

Pincefalvak napja 2019 Bölcske


Ismét eljött a találkozás ideje!

Örömmel tudatjuk, hogy idén a Pincefalvak napja rendezvény Bölcskén lesz, 2019. augusztus 18-án,melyre szeretettel várják a borrend tagjait családjukat vagy más, a pincefalvak iránt érdeklődőket!
A lefoglalt 53 személyes busz megtelt, az utazási költség 53 fővel kalkulálva 3800 Ft/fő. A zenekar költségeit közösen álljuk! Az étkezési jegyeket a helyszínen mindenki maga vegye meg, ár és tartalom az alábbiak szerint. SOS kérem, megadni, hogy ki melyik (A,B, C ) menüt választja!
Indulás augusztus 18-án 6.45-kor a Penny áruház parkolójából!


Pincefalvak napja 2019 Bölcske
tovább

Borozz a Naprendszerben!

Tüske Gyöngyi írása

Szerintem kétségkívül a kerékpár a legpraktikusabb módja a borvidékek bejárásának, hiszen így nem csak az ízlelőbimbóinkat, de a testünket és a szellemünket is kihívások elé állíthatjuk – felelősségteljes keretek között természetesen – és a borok mellett testközelből élvezhetjük a természet szépségeit is. Manapság egyre népszerűbbek a biciklis bortúrák, számtalan lehetőség közül választhatunk a Balaton körül, Tokajban, Villányban vagy akár a szomszédos ausztriai Wachau borvidéken. Most viszont nézzünk meg egy kevésbé ismert útvonalat, egyenesen a Naprendszerben!

Túra a Naprendszerben névre hallgat az a kb. 70 kilométeres útvonal, amely a Sülysápi Amatőr Csillagász Egyesület hozott létre, hogy szemléltesse Naprendszerünket és megismertesse az érdeklődőkkel Gödöllői-dombság délnyugati részének természeti szépségeit, valamint a dombok közt meghúzódó kisebb-nagyobb falucskák épített és kulturális örökségeit. Nem mellesleg a túra sok helyen szőlőültetvények között halad, és egyik állomása (a Neptunusz) a monori Pincefaluban található, ahol érdemes elidőzni, kóstolni és falatozni. A teljesítés után egy emléklapot kapunk, amely mellé választhatunk egy „jutalom csillagot”, ami csak a miénk.

Túra a naprendszerben, Neptunusz tábla a KultPince kertjében

tovább

Monori Turista

Át sem kell lépnem a városhatárt jelző táblát, hogy turistának érezzem magam. Ha nem tudom pontosan, hová készülök, ha nem a gyakran járt külterületi utak vittek volna a célomig, könnyedén elhittem volna, hogy nem is a Strázsahegyen, hanem valahol egészen máshol vagyok. Hiába a sok ismerős pince, a sok felebarát, a Borvidékek Hétvégéjén egy egészen különös, máskor alig látott arcát mutatta a város.

Borvidékek Hétvégéje Monor
tovább