Csapatépítő közös főzés a pincefaluban

Pincefalu mindig is különleges kultikus helyszín volt és lesz. Már a XIX. századtól kezdve a pincefalu nem csak a szőlőfeldolgozás, borkészítés és bortárolás helyszíne volt hanem egyre gyakrabban baráti társaságok családok kiránduló helyszíne is.  Vörösmarty és barátai az „összeszóllalkozást” követően cimbora-kocsira szálltak és úgy mentek fel a Budai-hegyekben lévő szölöskertekbe kirándulni , hogy egy jót egyenek és kóstolhassák a hegy levét.  Ma sincs ez másként, azok a szerencsés helyek amelyek pincefaluval rendelkeznek ott a helyiek gyakran kirándulnak fel a „hegyre”, jönnek össze közös főzésre, enni-inni, beszélgetni, születésnapot és egyéb neves napot ünnepelni.

Közös csapatépítő főzés és esküvő

Azok, akik valamely okból nem tartoznak azon szerencsések közé, hogy a helyiek meghívására részt vegyenek ilyen partikon, minden pincefaluban akad néhány vendégváró pincészet akik autentikus vidéki környezetben várják mindazokat akik kedvelik a házias vendéglátást, a jó borokat.
Amennyiben egy társaság szeretne összejönni  egy közös főzésre, beszélgetni, általában szükség van egy helyre  ami nem a saját lakásuk, de egy olyan hely ahol otthonosan érezhetik magunkat, ez lehet egy pincefalu és ott egy pince. Itt tarthatunk Pl. egy közös főzős meglepetés születésnapi partit, úgy, hogy az előkészület nem a mi gondunk.  A pincészet végzi a bevásárlást,  biztosítja a helyszínt, a közös főzéshez szükséges alapanyagokat, eszközöket és legtöbb esetben lehetőleg észrevétlenül azt a szakértelmet amely ahhoz kell, hogy biztosan minden az ünnephez illően jól sikerüljön. Mivel pincében vagyunk a vendégsereg rendelkezésére ál a pincészet borválasztéka is.

 Ha egy csapatépítő közös főzésről, leány vagy legénybúcsúról beszélünk, akkor 3-5 fős csapatokra osztjuk a társaságot, minden csapat egy-egy ételt készít el és ebből áll össze a többfogásos ebéd vagy vacsora, amelyet jó hangulatban, általában zeneszó kíséretében közösen fogyaszt el a társaság.  A csapatépítő közös főzés kifejezetten alkalmas a nemben és korban különböző társaság összekovácsolására.


Közös csapatépítő főzés és esküvő


A Monori Pincefalu központi területén lévő KultPince mindössze 40 percre van Budapesttől, könnyen elérhető vonattal, busszal és személygépkocsival egyaránt. A KultPince kiváló adottságú, szükség esetén szél és esőbiztos komfortos helyszín mindazok számára akik közös főzéssel kívánják a csapatot összekovácsolni,  mindeközben a háttérben segítőkész személyzet biztosítja a zavartalan együtt munkálkodást, majd az együtt étkezést.