Tóth Családi Pincészet KERBOR Kft.

Tóth család a Monori Pincefalu Téglagyári pincéi között lévő családi présházában is szívesen látja a vendégeket, de aki a falusi turizmus igazi élményét szeretné átélni, annak érdemes ellátogatnia a Monorierdő határában Szárazhegyre, ahol a KERBOR Kft. nagyszerű borai mellett finom ételeket is fogyaszthat.

 

A szárazhegyi szőlőtermelést az 1700-as évektől jegyezzük, amikor még az Egri Káptalan volt a birtok gazdája.
Ma 600 hektáron gazdálkodunk, melynek felét a szőlőültetvény teszi ki. A 300 hektáron 4. éve bio szőlőtermesztést folytatunk. Széles fajtaválaszték biztosítja a kóstolásra kínált borok színes palettáját.

A világfajták - Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rajnai Rizling, Cabernet Franc, Cabernet sauvignon - mellett megkóstolhatók a – Karát, Generosa, Rozália, Kövér Szőlő, Magyar Rizling, Kadarka, Kékfrankos, Duna Gyöngye - hungaricum borok is, melyek jól illenek az itt tenyésztett állatokból – szürke marha, mangalica, racka birka - készített ételek mellé.

A bor és ételfogyasztás mellett a vendégek rövid séta keretében megtekinthetik az ÖKO-tanya őshonos állatparkját. Kisbéri félvér ménesünk lehetőséget nyújt a lovaglásra és a lovas kocsizásra is.

Szeretettel várunk mindenkit!

 A KerBor Kft. 2017. évjáratú borai >>

Kapcsolat: Tóth Mariann
E-mail: kerbor@monornet.hu
Web: kerbor.netpeople.hu
Tel.:  +3630 305 3145
2213 Monorierdő, Szárazhegy