Vicencz Pince

 családunknak 1870 óta van egy kis pincéje Gombán, melyet üknagyapám csinált. Az akkori szőlőterület Tetepusztán helyezkedett el, ami 400, valamint egy kisebb darab, a Homoki szőlősoron, 200 négyszögölön. A területeken főként Saszla, Otello, Kékfrankos és többféle muskotályos, és némi vegyes csemege szőlőfajták voltak. A szőlőművelés és borkészítés szeretete apáról fiúra szállt a családban. A pincét is megörökölve, így használjuk mi is borospinceként, 2014 óta. A bényei negyed hektár szőlő családi ajándék volt édesapámtól. Elődeink hagyományos eljárással készítették a bort és fahordóban tárolták azokat.
Édesapám nem folytatta a borkészítés hagyományát, azonban főállása mellett földműveléssel, mezőgazdasággal a mai napig is foglalkozik. Sok hasznos tapasztalatával,műszaki szemléletével és tudásával segíti a munkát, a szőlőben és a pincében egyaránt.
Testvérem, Péter, az Eszterházy Károly egyetemen tanul. Ő a mozgókép és média világában tervezi a jövőjét, viszont nagyon nyitott volt a kezdetek óta a szőlészet és borászat minden részletére, lelkes segítőmként. A szőlőbe együtt járunk ki, a metszéstől a zöldmunkán át, egészen a szüretelésig. Több évben is önállóan szervezett szüretet, és a borfeldolgozás mozzanatait is magabiztosan tudja végezni, ami szintén nagy segítség, és hatalmas öröm a számomra.


Vicencz Pince


A nemrégen a monori Strázsa-hegy Burgundi során megvásárolt pincével Vicencz pince névvel nagy örömmel csatlakozunk a vendégváró nyitott pincék csapatához és mutatjuk be az ide látogató vendégeknek a pincénkben érlelődő borainkat

Vicencz Pince borai

Elérhetőségünk: +36304406027