Pincefalvak

Fröccsszombat a pincefaluban 2018 Szt Orbán tér

Néhány igen hangulatos Kiss Péter átal készített légifelvétel a Szt Orbán térről. Reméljük, hogy mielőbb újból fröccsözhetünk egy Fröccsszombat alkalmából, ja és egyébként bármikor ha megszomjazunk!

Szt Orbán tér fröccsszobat 2018
tovább

Egyedülálló kiállítás nyílt a bor szerelmeseinek: felújították a pincefalut

Befejeződött a pincefalu turisztikai fejlesztése a Tolna megyei Györkönyben, ahol új kiállítótér, sétaút és játszótér készült.


A 98 millió forintos, európai uniós támogatással megvalósult beruházás részeként egy 120 négyzetméteres, földalatti kiállítóteret építettek, ahol a magyarországi pincefalvakkal ismerkedhetnek meg a látogatók interaktív eszközök segítségével, mondta Braun Zoltán, a község független polgármestere.

Pincefalvak kiállító tere
tovább

Kalandozások a magyarországi pincefalvakban

Magyarország számos elfeledett gyöngyszeme közé sorolhatók a pincefalvak, pincesorok, pincehegyek, szőlőhegyek. Általában nem a nagy borászatok árnyékában, hanem kis falvak mellett eldugva, ismeretlenül, gyönyörű környezetben bújnak meg népi építészetünk széles repertoárját bemutatva. Szeretnénk mindezt ismerté tenni egy program keretében, amely nem más, mint a „Kalandozások a magyarországi pincefalvakban”.

Kalandozások a magyarországi pincefalvakban
tovább
1 2 3 4 5