Rendezvényeink


Rendezvények szervezésével céljaink:


Célunk, hogy borászainkat ösztönözzük a minőségi bor termelésére.

Célunk Monor, a Monori Pincefalu idegenforgalmának, borturizmusának és gasztronómiai jellegének erősítése.


Célunk, hogy a Monori Pincefalu a helyi és a környékbeli emberek pihenőhelye, rekreációs területe legyen.


Célunk, hogy megőrizzük mindazt a szépséget amelyeket elődeink ránk hagytak.

_____________________________________________________________________________________________________________

Monori Pincefalu programjai 2022-ben

Szeretettel várunk Monoron az ezer pince városában!


--------------------------------------------------------------  ******* -------------------------------------------------------------------------

X. Falánk Fánkfalók Találkozója, jótékonysági fánksütés a KultPincében


Megvan az újabb dátum a Falánk Fánkfalók Találkozója megrendezésére!

Abban reménykedünk, hogy Március 6-án vasárnapra már túljutunk a vírushelyzet kritikus szakaszán.


Ahogy az évről-évre történni szokott, - kivéve a 2020-as esztendőt - február első felében a Monor Hegyessy Lions Club jótékonysági céllal megszervezi a Falánk Fánkfalók Találkozóját. A bevételt hagyományosan a rászoruló gyerekek, illetve családjuk megsegítésére fordítják. Ez történt 2021. esztendőben is és abban reménykedik a Club tagsága, hogy a X. alkalommal megrendezésre kerülő rendezvényükre az eddigiekhez hasonló létszámú, étvágyú közönségre számíthatnak. Ennek megfelelően a 2022-es esztendőben is a tagság személyes munkáján túl és anyagi támogatásuk mellett azt remélik, hogy sikerül kiegészíteni az anyagi forrásokat abból az okból, hogy  az eddigi színvonalon folytatni tudják a jószolgálati tevékenységüket.


Falánk Fánkfalók Találkozója a KultPincében 2020

----------------------------------------------------------------  ******* -----------------------------------------------------------------------
Úzzük el együtt a telet, búcsúztassuk a farsangot!
2022 február 26 (szervezés alatt)
Új tavaszváró programot kínál városunk a kiránsulásra vágyó vendégek számára, könnyű gyalogtúrára intálja városunk a tavaszra vágyókat. 
A monori Vigadótol a Strázsa-hegyre vezető - zajkeltő eszközökkel, nótázással megtett - sétát követően kiszebáb égetéssel ijesztjük el a telet.
Kiszebáb égetés

----------------------------------------------------------------  ******* -----------------------------------------------------------------------
Strázsahegyi Tekerő amatőr terepkerékpár-verseny
2022 március 26.
Közel húszéves multra visszatekintő, helyi iskolák között terepkerékpár-verseny a megszokottnál korábban kerül megrendezésre a Monori Pincefalu Bacchus téri startponttal.

Strázsahegyi Tekerő Monor

----------------------------------------------------------------  ******* -----------------------------------------------------------------------

XXVI Városi és Térségi Borverseny 2022 május 7.

Helyszín: Művelődési ház Monor Bocskai út
Kezdés:15.00
Borátvétel: Május 6. 15-18 óra között a Művelődési házban
----------------------------------------------------------------  ******* -----------------------------------------------------------------------
Borvidékek Hétvégéje
2022 június 10-11
10 évvel az első alkalommal szervezett Borvidékek Hétvégéje  után, részben megújul városunk legismertebb rendezvénye. Az ország borvidékeiről érkező vendégborászok kínálata, valamint népszerű kiegészítő programok (kisvonatok, gyerekudvar) mellett kisebb zenei produkciók szórakoztatják napközben az érdeklődőket a pincesotok között
Aktuális információk: www.borvidekekhetvegeje.hu oldalon
Borvidékek Hétvégéje
----------------------------------------------------------------  ******* -----------------------------------------------------------------------
XI. Monori Fogathajtó Verseny

XI. Monori Fogathajtó Verseny

Tóth László (Lada) emlékverseny!
2022 június 25.
Nevezés és reggeli: 7.00, Pályabejárás: 8.00, Megnyitó: 9.00
Helyszín: Monori Pincefalu, Bacchus tér
Egésznapos program gyerekek számára is: pónilovaglás, arcfestés
A versennyel kapcsolatos információ: Bágyi Csaba, +36302769389. Kéri Gergő, +36705302141
----------------------------------------------------------------  ******* -----------------------------------------------------------------------
I. Monori Pincezene Fesztivál

Monori Pincezene Fesztivál

2022-ben első alkalommal kerül megrendezésre a Monori Pincezene Fesztivál! A július 16-i eseményen egyedülálló környezetben, az ezer pince városában biztosítunk bemutatkozási lehetőséget amatőr zenészeknek, zenekaroknak! A Közönségdíj nyertesét 100.000 forinttal díjazzuk*!

Olyan akusztikusan megszólaló, kis technikai igényű zenei produkciók jelentkezését várjuk, akik 20-50 perces műsorukkal szívesen megmutatnák magukat a közönségnek! A jelentkezők közül választjuk ki az egy napos eseményen résztvevőket, akik közül előnyt élveznek a monori tagokkal felálló produkciók.

 

IDŐPONT
2022. július 16. Jelentkezés határideje: 2022. május 31.  

 

HELYSZÍN
Monor, Strázsa hegy, Szent Orbán tér

DÍJAZÁS
Az eseményen a részt vevő közönség írásban szavazhat a fellépőkre, akik közül a Közönségdíj nyertesét 100.000 forinttal díjazzuk*! Eredményhirdetés online, az eseményt követő héten!

JELENTKEZÉS
A programra jelentkezni online, az alább található jelentkezési lap kitöltésével lehetséges melynek kötelező része a technikai igény és a zenei produkciót bemutató videó feltüntetése.

 

A jelentkezés határideje: 2022. május 31. A jelentkezés elfogadását, és a rendezvényen való fellépés lehetőségét legkésőbb június 25-ig, a megadott e-mail címre küldött levélben igazoljuk vissza.    

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Részletek itt!
tovább

Rendezvényeink arhívtovább

Főzzünk együtt! Csapatépítő közös főzés a KultPincében

Különleges csapatépítő program lehet a közös főzés, azaz főzzünk együtt egyedi helyszínen, az 1000 pincés Monori Pincefaluban!

Különleges élmények, a mindennapoktól eltérő közös alkotás lehetősége a kollégáknak egyedi környezetben, autentikus pincefaluban Budapest közelében. A közös főzés során kötetlen program keretében, a napi rutintól eltérő szituációban valósul meg a feladatmegosztás, együttműködés, kommunikáció.

Amit ajánlunk: Főzzünk együtt! Közös bográcsozás a szabadban vagy grillezés - séfünk segítségével.

Téli időszakban különleges csapatépítő program lehet a disznóvágás:

a disznó feldolgozása séfünk és a böllér irányításával a KultPince udvarán, majd konyhájában. A csapat tagjai aktívan kivehetik a részüket a disznó szétbontásában, pörkölésben, tisztításban, a hurka-kolbász bekeverésében, ízesítésében, illetve töltésében is, míg a disznótoros elkészül.
tovább

KultesEmények

Kultesemények, kultprogramok


A KultEsemények testesítik meg a hely szellemét - hiszen a KultPince a bor, a gasztronómia és a kultúra találkozóhelye –filmvetítéssel, koncerttel, zenés-beszélgetős programokkal összekötött borkóstolók, vagy kiállítások, tematikus borestek, vagy akár táncházak formájában. KultProgramjaink szervezése során fontosnak tartjuk, hogy bemutatkozási lehetőséget kapjanak tehetséges fiatal és helyi művészek is.
tovább

Disznóvágás, Disznótor a KultPincében

Amennyiben kollégáival vagy barátaival szeretne részt venni egy valódi vidéki disznóvágáson, vagy csak egy igazi, házi készítésű falusi disznótoros lakomára vágyik, akár borkóstolóval összekötve, látogasson el hozzánk Monorra! Mi mindent megteszünk, hogy a disznótor egy igazi téli gasztrokaland legyen. Vállalkozó kedvű vendégeink részt vállalhatnak a munkálatokban, lehet fatüzelésű pörzsölővel dolgozni, húst darabolni és darálni, hurkát, kolbászt, sajtot tölteni..... Reggelire ahogy az egy hagyományos disznóvágáshoz illik, forralt bort, hagymás vért későbbiekben pecsenyehúst, ebédre orjalevest, főtt húst tormával kínálunk. Vendégeink közül akik csak a kulináris élvezetékért vesznek részt a disznóvágáson, azok számára társasjátékainkat ajánljuk, lehet tanösvény túrára menni, helyben és más pincében bort kóstolni. A hurka, kolbász és sajt fűszerezésében is részt lehet venni, főleg azok számára ajánlott akik saját ízesítésért meg akarnak küzdeni böllérünkkel. A Vacsora a nap fénypontja, asztalra kerül a disznótor elmaradhatatlan étele a takartos káposzta, sült hurka és kolbász tepsis krumplival, házi savanyúsággal. Na és emlékezzünk meg a disznótorok koronájáról, a hájas süteményről is.   Ezek után nem feledkezünk meg a borokról sem, asztalra kerülnek a KultPince fehér és vörös borai egyaránt. Amennyiben dalolós kedvű a vendégsereg, mód van zenész meghívására is, csak abból az okból, hogy segítsen a helyes hangot megütni.

Szilvalekváros hályas sütemény

Céges csapatépítés, baráti társaságok népszerű programja:

Nemcsak baráti társaságok kedvelt programja a disznóvágás, különleges csapatépítő program is lehet, ahol együtt ízesítheti, gyúrhatja a kollektíva a kolbászhúst és töltheti majd kóstolhatja meg a saját készítésű a hurkát-kolbászt!
Mindez egyedi helyszínen, az 1000 pincés Monori Pincefalu szívében a KultPincében.
tovább

Rendezvények a KultPincében

Különleges rendezvényhelyszín, különleges alkalmakra!


Különleges rendezvényhelyszín, különleges alkalmakra, ha rendezvény akkor KultPince

Céges rendezvények


Csapatépítő tréningek


Különleges esküvői helyszín


Céges rendezvények

Disznóvágás


Családi programok


Évfordulók

tovább

Vannak vidékek legbelül fotópályázat

Már négy éve, hogy meghirdetésre került az utolsó Monori Bortárs Filmfesztivál, és a keretében rendezett „vannak vidékek legbelül” fotópályázat. Figyelembe véve az előző pályázat óta eltelt időt, a KultPince meghirdeti a „Vannak vidékek legbelül” fotópályázatot, mindazon fotósok és fotóik számára, amelyek a Monori Pincefalu területén készültek.

Téma a szőlő, a bor és a szőlőt művelő, a bort termelő ember és a szőlőt termő természet.


fotópályázat, KultPince, Monor, vannak vidékek legbelülfotópályázat, KultPince, Monor, vannak vidékek legbelülfotópályázat, KultPince, Monor, Pincefalu, vannak vidékek legbelül

tovább
1