Hírek

Tóth Sándor borász a Vylyan pincészet kormányrúdjánál

Távozik a Vylyan éléről Ipacs Szabó István


Április közepétől fiatal kollégájának, Tóth Sándornak adja át a kormányrudat a Vylyan Pincészet főborásza, Ipacs Szabó István. Az ismert szakember 22 éven át volt a Vylyan meghatározó alakja, tanácsadóként továbbra is segíti a borászat munkáját…

Tóth Sándor borász a Vylyan pincészet élén
tovább

Kialakította álláspontját az EU a természetes borok ügyében

Most a tagországokon a sor

Április 8-án jelent meg a hír, mi szerint továbbra is az egyes országok hatáskörébe fog tartozni, milyen borokra (és élelmiszerekre) iíhatják rá a termelők, gyártók a „természetes” szót. A mostani közlemény előzménye, hogy nemrégiben az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési igazgatósága – részben az Olasz Bor Unió kezdeményezésére indított vitában – arra jutott, a „természetes” szó megtévesztheti a fogyasztót, mert magasabb minőségre utal. Ezzel ellentétes véleményt fogalmazott meg Stella Kyriakides, az egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztos az Európai Parlament képviselőinek levelére válaszolva. Ebben a politikusok azt kérték, minél előbb foganatosítson lépéseket, amivel a vásárlók korrekt tájékoztatása biztosítható a jövőben.

Természetes borok

tovább

Minden jel arra mutat, hogy itt a tavasz

 

Végh György: Virághozó április


Elmúlt a tél, itt a tavasz,
minden bokor újra éled,
a földből a virágokat
előhúzzák a tündérek.

Április is segít nekik,
megáll minden kicsi fánál-
virágot tűz mindenhová:
tavasz van ott, merre járt már.

Virágot hint a friss szélbe,
száll a színek zivatarja-
s merre elmegy, a kopár föld
virágoktól tarkabarka.

 
 
MadulavirágzásMadulavirágzás
tovább

Minőségi kézműves termékek a Bormámor kínálatában

Legjobb palackozott borainkért nem feltétlenül kell végigjárnunk a Strázsa pincéit, és kézműves helyi finomságaink beszerzési helyeit sem kell keresgélnünk. Nagy választékban – országos hírű specialitások, újdonságok mellett – beszerezhetők városunk centrumában, a Kiss Ernő utcában is. Ennek a lehetőségnek a megteremtőjével, Lénárd Lászlóval beszélgettünk, vállalkozásának tapasztalatairól.


Bomámor Monor Borszaküzelt


tovább

Ágdarálás, ágaprítás motoros ágaprító géppel

Ágdaráló, ágaprító szolgáltatás


Szőlőmetszés során keletkező venyige, a fák metszése során keletkező ághulladék igen sok problémát okoz a telek, szőlő és földtulajdonosoknak. Ugyanakkor a lemetszett ágakból, venyigéből készíthető apríték, forgács újrahasznosítható. Használható bokrok alá avartakarónak, magaságyás első rétegéhez, komposztálható alapanyagként és megszárítva begyújtáshoz.


Ágdarálás, ágaprítás motoros ágaprítóval

tovább

Következő heti vendégváró nyitott pince

Tisztelt Olvasóink!
A Kialakult járványhelyzet okán az Ó-hegy Borház nem vállalta az ügyeletet, így addig amíg a helyzet nem változik leáll az ügyeletes pince rendszer. Reméljük, hogy mihamarabb újra tudjuk indítani a vendégváró nyitott pincék rendszerét!
_________________________________________________________________________

Következő héten, azaz 2021 március 06-07-én a Péteri Ó-hegy Borház a Kadarka soron várja a pincefaluba látogatókat, koordináták: 47.37009 19.44775

Ó-hegy Borház házi füstölt disznóságok
tovább

Eladó vasúti vasbetonalj

Eladó 520 db vasúti vasbetonalj
Eladási ár 1200 Ft/db
Megtekinthető: 2200 Monor Péteri út 014/19 hrsz (házszám: 45)
Érdeklődés telefonon a +36309218718 számon!
Vasúti  vasbetonalj, Monor
tovább