Hírek

TalajÉlet, film a talájéletről és annak fontosságáról!

A Talaj Világnapja alkalmából 2022. december 5-én került bemutatásra a Talaj = Élet című film. Az intenzív gazdálkodás miatt a világ termőtalajainak jelentős hányada leromlott állapotban van vagy már véglegesen meg is semmisült. Ennek oka a talajok szervesanyag-tartalmának csökkenése, az ebből következő szerkezetromlás, tömörödés és az erózió, illetve a savanyodás, a szikesedés vagy éppen a túlzott műtrágya- és növényvédőszer használat.

Talaj Tápanyagháló
tovább

TÖK-JÓ barangolások – A napsütés is eljött vendégségbe a csodás hétvégi programra a monori pincefaluba

A TÖK-JÓ barangolások a monori pincefaluban hagyományteremtő szándékkal jött létre, hogy a környékbeliek jobban megismerjék, micsoda gyöngyszem található itt a Strázsahegyen. Nagy öröm látni, ahogy a monoriak kedvelt pihenő- és kirándulóhelye évente egyre többször megtelik élettel, látogatókkal, akik már nem csak a városból, hanem a környékről és távolabbról is érkeznek, mert – úgy tűnik – a hely, a pincék, a rendezvények jóhíre megállíthatatlanul terjed.

Tök-jó barangolások
tovább

Befejeződött az útépítés pincefalunkban

Pincetulajdonosok és a hozzánk látogatók örömére befejeződtek az Irsai Olivér sor, a Kadarka és a Sárfehér sorok útépítési munkálatai. Így már ezen a hétvégén, nevezetesen a vasárnap megrendezésre kerülő TÖK-JÓ barangolások a Monori Pincefaluban rendezvény résztvevői, vendégeink már elkészült új utakon látogathatják nyitott pincéinket. Az elkészült út biztosan segíteni fog a következőkben a pince és szőlőtulajdonosoknak a munkavégzéseik során a közlekedésben és nem utolsó sorban rendezvényeink a sármentes közlekedési lehetőséggel komfortosabbá válnak.


Útépítés a pincefaluban

tovább

Szüreti sokadalom és jótékonysági főzés

2023. Október 07-én ismételten megrendezésre kerül Monoron a SZÜRETI FELVONULÁS !
Gyülekező 13 órakor a Monori Gazdakör épülete előtt, a felvonulás 14 órakor indul.
Ha valaki szívesen részt venne a felvonuláson népviseleti öltözetben bátran keressen a szervezőt telefonon. Kaáriné Tóth Ágnes 06703228695
Minden leendő felvonulni vágyót és érdeklődőt szeretettel vár a rendezőség!

Szüreti sokadalom
tovább

TÖK-JÓ barangolások a Monori Pincefaluban

  

TÖK-JÓ barangolások a Monori Pincefaluban

2023  október 22-én vasárnap

11-18 óra között


Tök-jó barangolások a Monori Pincefaluban


A Monori Pincefalu nyitott pincéi várnak szeretettel október 22-én, tök jó lesz!


Kóstoljátok ételeinket és borainkat!

tovább

A taxi mellett rár sofőrszolgálat is elérhető a pincefaluban

Céges buli, esküvő, családi események, baráti összejövetel egy pincefaluban elképzelhetetlen, hogy ne kerüljön sor egy kis borkóstolásra is. Amennyiben gépkocsival érkezünk a helyszínre, akkor vagy marad a kocsi a helyszínen és taxi szolgáltatást választunk hazafelé és másnap vissza a kocsiért, vagy sofőrszolgáltatást veszünk igénybe, ekkor viszont a saját kocsinkkal fuvaroznak haza bennünket. 

Lehet választani, bár a helyi vendégeinknek bátran ajánljuk, hogy gyalog is haza lehet sétálni!

tovább