Hírek

Megérkeztek a megrendelt Giribaldi borok

Néhány héttel ezelőtt a Giribaldi szőlőbirtok és borászattól, a tulajdonos.Mario Giribaldi írt egy megkereső levelet, amelyet egy előző cikkünkben közzé is tettünk. Ekkor úgy döntöttünk, hogy megrendelünk egy mintakollekciót, hogy kóstolhassunk. A jelenlegi helyzetben kénytelenek vagyunk megvárni, hogy egy kicsit enyhüljön a járványveszély, ezt követően barátokkal, monori borászászokkal együtt közös kóstolót szervezünk a Giribaldi borok megízlelésére.
Giribaldi borokGiribaldi tulajdonosok
tovább

Rendhagyó bejlilejáró túra 2020, visszatekintés

Egy nagyon szép és hangulatos esemény évről-évre a Bejglilejáró Túra, amelyet hagyományosan minden év december 27-én szervezünk. Gyülekezés minden alkalommal a pincefalu Szt. Orbán terén, Kiss Péter pincéjében egy kis reggeli falatozás, forralt bor és indító pálinka.

Bejglileháró túra 2011Bejglileháró túra 2011
tovább

Egy igazi élő dolog szeretete, a saját föld művelése

A napokban kaptam egy Email-t, amelyet most közzé teszek, néhány nappal ezelőtt egy hasonló témájú cikket tettünk közzé, miszerint ajánljuk, hogy igyunk hazai bort és ezen belül természetesen MONORI BORT is. 
Az alábbi a megkeresésből kitűnik, hogy egy nagy hagyományokkal rendelkező olasz családi vállalkozás is hasonló cipőben jár. Így olvassátok a piemontai Mario Giribaldi levelét, aki a család nevében írt nekünk.

Mario és Matteo Giribaldi

tovább

Tolmácsi Miklósra emlékezünk

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Tolmácsi Miklós a Monor Környéki Strázsa Borrend tagja, nótafája és karmestere, a Monor Hegyessy Lions Club aktív segítője és támogatója, a Monori Pincefalu ikonikus alakja, fáradhatatlan segítője, egy igaz barátunk tragikus hirtelenséggel elhunyt!


Temetés: 2020 november 13-án 14.00 óra Aszód Római Katolikus temető!


Emlékét szívünkben megőrizzük és őszinte részvétünk a családnak!


Tolmácsi Miklósra emlékezünk

Tolmácsi Miklósra emlékezünk

tovább

Őszi séta a pincefaluban

   
 
Séta az őszi pincefaluban

Kora ősszel egyedi hangulatot áraszt a szőlőskert és a pincefalu egyaránt. Élénkzöld levelek szép lassan sárgászöldre változnak. Úgy tűnik, hogy egyre több szőlő és gyümölcsfa fáradna el és pihenni vágyik a kimerítő idény végén. Ahogy ez az embereknél is történik egy fárasztó és dolgos nap végén, jön a megérdemelt pihenés.
tovább

A Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége fotópályázatot hirdet

A Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége fotópályázatot hirdet „Pincefalvak napjainkban” címmel.
Ha szereted a pincék és pincefalvak világát…
Ha jártál már a Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetségébe tartozó pincefalvak valamelyikében…
Ha szereted megörökíteni az emlékeket, élményeket, eseményeket, hangulatokat…
Akkor téged keresünk!!!

Fotópályázat

tovább

Utcabútor jellegű automatikus nyilvános illemhely a pincefaluban

A monori okosváros pilot projekt keretében automatikus, utcabútor jellegű köztéri illemhely kerül telepítésre a pincefalu Szt. Orbán terére, hogy a strázsahegyi rendezvények során, a pincefaluba látogató vendégek és nem utolsó sorban az ott tevékenykedő szőlő és pincetulajdonosok rendelkezésére álljon, ha kell éjjel és nappal egyaránt. Néhány kép az építés folyamatáról.

Okosváros projekt, automatikus utcabútor jellegű köztéri illemhelyOkosváros projekt, automatikus utcabútor jellegű köztéri illemhelyOkosváros projekt, automatikus utcabútor jellegű köztéri illemhely
tovább

Pincefalvak Szövetsége, elnökségi ülés Györkönyben

Napirendi pontok voltak:

1.     2019. évi beszámoló

        Előadó: Braun Zoltán

2.     Pincefalvak turisztikai lehetőségei

        Előadó: Mókusné dr. Pálfi Andrea

3.     A Szövetség 2020-2021. évi feladatai, a Szövetség erősítése, jövőbeni tervek, tevékenységek

        Előadó: Braun Zoltán

4.      Egyebek, végül séta a pincefaluban.


Magyarországi Pincefalvalk Vidékfejlesztési Szövetsége, eénökségi ülés GyörkonybenMagyarországi Pincefalvalk Vidékfejlesztési Szövetsége, eénökségi ülés Györkonyben

tovább