Hírek

Fogathajtó verseny a pincefalu Bacchus terén

Hallottuk, milyen jó fogathajtó verseny van Monoron –; mondták a messziről jött vendégek.


A Monori Lovasbarátok Egyesülete (június 25-én) a Bacchus téren rendezte meg immár XI. Meghívásos Fogathajtó Versenyét, Tóth László Emlékversenyként. Egy évtized alatt ez az esemény városunk egyre népszerűbb, számos helységből vendégeket ide csalogató lovas ünnepévé vált. Varga Emőkével – aki az elnöki tisztséget tavaly vette át – erről beszélgettünk most. Az idei versengés tapasztalatai mellett az Egyesület eddigi útjáról, jelenéről és jövőjéről is kérdeztük őt.

Fogathajtó verseny a Pincefalu Bacchus terén
tovább

Borvidékek hétvégéje 2022

Nyugodtan elmondhatjuk, hogy a Borvidékek Hétvégéje 2022 rendezvény a város, a  borrend, a monoriak és reményeink szerint az idelátogató vendégeink számára is szuperül sikerült. A Monor Környéki Strázsa Borrend részére a program szombat reggel indult, reggelivel várták a rendezvényünkre érkező borrendeket, végül nyolc borrend tizennégy fővel volt részese ünnepünknek. A megnyitó ünnepség a borrendek felvonulásával indult, amelyet a Rázene Városi Fúvószenekar játéka kísért. A színpadra felsorakozott borrendi zászlóvivők jelenlétükkel ünnepélyesebbé tették a Borvidékek Hétvégéje megnyitó ünnepségét és ezen belül a borrendi tag és vincellér avatást. 


Borvidékek Hétvégéje 2022 megnyitó ünnepség

tovább

Ki a szabadba! 130 izgalmas tanösvény Budapesten és környékén

Csak azt oltalmazhatjuk, amit szeretünk. Csak azt szerethetjük, amit ismerünk.

Rohamos ütemben pusztítjuk bolygónk természeti kincseit, ezáltal sokszínűségük elvész. Ugyanakkor egyre többünk számára fontos cél a megmaradt értékek megóvása. Ám ismerjük-e kellően ezeket az értékeket? Aligha. Sokszor anélkül élünk apróbb és nagyobb természeti csodák tőszomszédságában,hogy egyáltalán tudomásunk lenne róluk. Természetesen nincs ez másként Budapest és tágabb környezetének lakói esetében sem. 

Böngésszük ezt a hiánypótló könyvet, amelyben többek között megtalálhatjuk a monori Ezer Pince Szőlészeti és Borászati Tanösvényt is!

Ki a Szabadba! 130 izgalmas tanösvény Budapesten és környékénEzer Pince Szőlészeti és Borászati Tanösvény
tovább

Téglagyári pincék, tavaszi rendrakás és kaszálás

Herda Tibor és párja, Szvoren Tünde példaértékű szervezésével április 30–án egy igazán nagy csapat két teherautóval, tizenhét kaszással, két láncfűrészessel, három konyhatündérrel, összességében  harmincöt szorgos ember munkájával kitakarította és lekaszálta a téglagyári pincék területét.

Lukácsy borok
tovább

Borvidékek Hétvégéje 2022

Változatos programokkal várjuk vendégeinket, reméljük, hogy mindenki talál kedvére való programot és személyesen is találkozhatunk Monoron, az ezer pince városában!


2022. június 10. péntek
Panorámaszínpad a Kadarka sori Aranyi pincénél


18:00 Vendégvárás, monori borok kóstolója
19:00 Cimbaliband koncert


Cimbaliband koncert

tovább

Megnyitott a Fecske Pince

Ahogy azt már hírül adtuk május 14-én szombaton megnyitott a Fecske Pince. Egy rövid pincefalu séta keretében örömmel látogattuk meg a pincészetet, hogy kóstolhassuk boraikat és szemügyre vehessük a pincét kívülről és belülről egyaránt.  Köszönjük a szíves vendéglátást és a finom borokat, sok sikert és sok vendéget kívánunk a Fecske pince számára.


Fecske Pince

tovább

Bővül a vendégváró nyitott pincék csapata

Igazán örülünk annak, hogy két új taggal bővült a vendégváró nyitott pincék csapata.  Mindkét esetben igaz, hogy új gazdával értékes pincék kaptak új  funkciót és kapcsolódnak be a Monori Pincefalu életébe, evvel is szaporítva azon helyek számát ahova érdemes betérni és bort kóstolni és egy kellemes délutánt eltölteni.


Monori Pincefalu

tovább

Újra Borvidékek Hétvégéje

Két év kényszerű szünetet követően idén végre minden akadály elhárult a Borvidékek Hétvégéje megrendezése elöl. Június 10-11-én tizedik alkalommal készül a Vigadó Kulturális és Civil Központ városunk legismertebb rendezvényének szervezésére.


Borvidékek Hétvégéje

A kétnapos programon péntek este a monori termékek kerülnek középpontba; június  11-én szombaton kora délutántól a megszokott forgatag; nyitott pincék, vendég borászatok, kisvonatozás, díjnyertes borok, pincék közötti zenekarok, gyerekudvar, baráti beszélgetések, pincehideg fröccsök várják a vendégeket.

tovább