Hírek

Összefogással a téglagyári pincékért

Herda Tibor szervezésében lelkes téglagyári pincetulajdonosok és barátaik május 23-án  a szombati nap nagy részét arra szánták, hogy sajnálatos módon a pincék között lerakott, otthagyott szemetet  összeszedjék és a tavaszi időszakban aktívan növő növényektől megszabadítsák a pincék bakhátait és környékét.


A pincefalu takarító csapat

tovább

A tavasz szépsége képekben, virágzás és rügyfakadás


Könnyezik a szőlő a metszett felületeken, a gyökerek újra gyűjtik a vizet, megindult a keringés. Gyümölcsfáink virágba borultak, már dolgoznak a beporzó rovarok. Na és működik a darázs-garázs is, segítendő a beporzást. A lefedett furatokban már növekszik az új generáció!
    
RügyfakadásVirágzik a feketicsi meggy
tovább

Mire jó az önkéntes karantén

Hétfő óta a szőlőben telik a két hetes önkéntes karanténunk. Gyönyörű tavaszi idő, metszésre, a szőlő tavaszi rendbetételére kitűnően alkalmas. Közben pedig lehet gyönyörködni a fák, bokrok virágaiban, rügyeiben és hallgatni, hogyan zajlik a beporzás.

Tavasz a Monori Pincefaluban
tovább

A koronavírus már a bort is fenyegeti

Járványszerű visszaesés a kereskedelemben


Az elmúlt hetekben a koronavírus elterjedése következtében Kínában majdhogynem teljesen leállt a nemzetközi borok importja. Üresek az éttermek és jelen pillanatban senki sem azon töri a fejét, vajon milyen bort kellene vásárolni a hétvégére, hanem a hatalmas küzdelmet folytatnak a karanténba helyezett területeken az élelemért is.

Koronavírus már a bort is fenyegeti
tovább