Hírek

Megnyitott a Fecske Pince

Ahogy azt már hírül adtuk május 14-én szombaton megnyitott a Fecske Pince. Egy rövid pincefalu séta keretében örömmel látogattuk meg a pincészetet, hogy kóstolhassuk boraikat és szemügyre vehessük a pincét kívülről és belülről egyaránt.  Köszönjük a szíves vendéglátást és a finom borokat, sok sikert és sok vendéget kívánunk a Fecske pince számára.


Fecske Pince

tovább

Bővül a vendégváró nyitott pincék csapata

Igazán örülünk annak, hogy két új taggal bővült a vendégváró nyitott pincék csapata.  Mindkét esetben igaz, hogy új gazdával értékes pincék kaptak új  funkciót és kapcsolódnak be a Monori Pincefalu életébe, evvel is szaporítva azon helyek számát ahova érdemes betérni és bort kóstolni és egy kellemes délutánt eltölteni.


Monori Pincefalu

tovább

Újra Borvidékek Hétvégéje

Két év kényszerű szünetet követően idén végre minden akadály elhárult a Borvidékek Hétvégéje megrendezése elöl. Június 10-11-én tizedik alkalommal készül a Vigadó Kulturális és Civil Központ városunk legismertebb rendezvényének szervezésére.

Borvidékek Hétvégéje

A kétnapos programon péntek este a monori termékek kerülnek középpontba; június  11-én szombaton kora délutántól a megszokott forgatag; nyitott pincék, vendég borászatok, kisvonatozás, díjnyertes borok, pincék közötti zenekarok, gyerekudvar, baráti beszélgetések, pincehideg fröccsök várják a vendégeket.

tovább

Turistaút avatás és túra Monor és Gyömrő között

Mint ismeretes az M4-es autóút megépítése okán az eddigi piros kereszt turistautat módosítani kellett. Ősszel itt jártak a MATE tájépítész hallgatói, akik az új útvonal kialakításának lehetőségeit vizsgálták. Ennek eredményeként az új nyomvonal január végén alakult ki. Így jött létre a Monori Pincefaluból induló, Péteri Ó-hegyen átvezető Gyömrő városközpontjában végződő turistaút.

Turistaút avatás
tovább

Monor-Gyömrő turistaút avatása, túra és nyitott pincék napja

Szeretettel várunk május elsején a Monori Pincefaluba, ahol felavatjuk az új Monor-Gyömrő turistautat! A nap folyamán nyitott pincék és éttermek várnak a Strázsahegyen, Péteri Ó-hegyen és Gyömrő városközpontjában.
Kirándulj velünk, vagy töltsd a napod borkóstolással, lazulással vendéglátóhelyeinken!
A túra egyénileg is teljesíthető, de együtt 08:10 órakor indulunk, Monorról - a Szent Orbán térről - a turistaút avatását követően. A túrán a részvétel ingyenes.

Turistaút avatás
tovább

Új vendégváró pince nyit a Strázsahegy Kékfrankos során


A Kékfrankos soron lévő Fecske Pince és Borterasz szeretettel várja minden kedves látogatóját 2022. május 14-én déli 12 órától.

Bemutatjuk:

  • 2021 Kékfrankos Rozé és
  • 2021 Sauvignon Blanc borainkat.

Ezen kívül kóstolhatjátok még meggyborunkat és házi forralt borunkat is.
Készülünk finom vendégváró falatkákkal, kávéval, teával, szódavízzel, jókedvvel és sok-sok mosollyal.

Fecske-Pince
tovább

Tavaszi kaszálás és területszépítés a pincefaluban.

Amennyiben az időjárás nem szól közbe, akkor április 23-án a Monor Környéki Strázsa Borrend szervezésében tavaszi kaszálást és területszépítést végzünk a Strázsahegyen. Várjuk borrendi tagokat és természetesen mindazokat, akik segíteni szeretnének ebben az önkéntes, pincefalu szépítő programunkban.

Sárosi Pince
tovább

Gyalog Monorról Gyömrőre? Ilyet lehet? IGEN!

Tavaly óta készítjük elő az M4 autópálya miatt idejétmúlt piros kereszt turistaút megújítását. Az ősz folyamán a MATE tájépítész hallgatói kezdték el az új útvonal alternatíváit vizsgálni, a tervezett nyomvonal januárban véglegesedett. Az elmúlt évek korlátozásai rávilágítottak arra, hogy érdemes könnyen és gyorsan elérhető környékbeli turistautakat is kialakítani. Ezért továbbgondoltuk Monori Pincefalun keresztülvezető útvonalat és egészen Gyömrő városközpontjáig jelöltük ki az új szakaszt (összesen 13,3 km), ami szintén érinti a Pest megyei piros turistajelzést.

Turistaút Monor és Gyömrő között
tovább

Tavaszi szemétszedés és területszépítés a Strázsahegyen és környékén

A tervek szerint - egy szuper kirándulónap keretében - május elsején adjuk át a megújult piros kereszt turistautat, ami a Szent Orbán térről egészen Gyömrő városközpontjáig halad. A teljes 13 km-es szakaszon, április 10-én, mindhárom település önkéntesei szemétmentesítik az érintett területeket.
Várjuk olyan 2-5 fős csoportok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a Strázsahegy központi, a Forrás-völgy környéki és az olajkutak mellett haladó földutak hulladékmentesítésében.

Tavaszi szemétszedés és területszépítés a Strázsahegyen


tovább

Vendég nyitott pince a Burgundi soron

Szombati napon a Burgundi soron, a Vicencz pincében vendégként üdvözölhetjük a Lanka Pincét, aki 13  órától kínálja borait és várja a pincefaluba látogató vendégeket.

Lanka Pince
tovább