Hírek

Öt éves a BOR-óka zenekar

Néhány képpel, linkkel és videóval köszöntjük a BOR-óka zenakart 5. születésnapjuk alkalmából. Köszönjük, hogy évről - évre és rendezvényről - rendezvényre muzsikáltók nekünk és közönségünknek.

BOR-óka zenekar
tovább

Jégvirágtól Borvirágig 2020

Jégvirágtól Borvirágig 2020, résztvevő pincék és étel kínálók


H-pince - Horváth Bence - Tanya csárda, Mészáros Pince - Monor Környéki Strázsa Borrend, - A Malacos, Czeglédi Pince - Szárazhegyi Szőlőbirtok - Király János és a Rigolettó Cukrászda, Monori Borlelőhely - Megyeri Hanti Pince - Elfogadás sütőde, László Péter Pincéje - Péteri Borbarát Kör Egyesület, Bolyhos Lajos Pincéje  - Óhegy Borház - Bóka családi pince, Hűbel Gyula Pincéje - Aranyi család, Baldavári pince - Hidegkuti Tibor - Fazekas András, Csúzi Családi Pince - Zsíros Lángos, Bokros Kovács Családi Pince - Op-art Étterem, Gosztola Pince - Másik Bolt, Százforintos Szabó Pince, Petrovai Pince, Molnár Pince
Jégvirágtól Borvirágig Forraltboros Kalandozások
tovább

Mérgezett Föld, dokumentumfilm

Az ember 11 ezer éve foglalkozik földműveléssel, és körülbelül 2 és fél ezer év mióta ekét is használ. 1950-re a világ termőföld készletének a felel termesztésre alkalmatlanná vált az egyre intenzívebb mezőgazdasági technológia miatt. 2010-ig további 30 százalékot tettünk tönkre.

Mérgezett föld

tovább

Nótatúra a pincefaluban

2019. december 28.-án egy lelkes csapat elindult a II. Strázsahegyi nóta túrára, amely pincéről pincére való nótás sétálásból állt.

Nótatúra a pincefaluban
tovább

Bejglilejáró túra 2019

Szép napos reggelen 47 jókedvű túrázó indult útnak a Monori Pincefalu Szt. Orbán teréről Tetepusztára, majd egy kis pihenőt követően onnan vissza.
Bejglilejáró túra
tovább

Szilveszteri bulik a Monori Pincefaluban


Közeledik talán az év legjobban várt bulinapja, az óévbúcsúztató és újévköszöntő buli a pincefaluban


Az év utolsó napja kiemelkedő jelentőséggel bír, ez az a nap amikor lezárjuk a múltat és ugyanakkor megkezdjük az új évet. Ez az est amikor szinte mindenki családdal, barátokkal valamilyen szilveszteri buliba igyekszik, hogy vidám mulatsággal zárja le az óévet és nyissa meg az újévet.
KultPince csapata számára a 2019/2020 szilveszter napja már az 5.alkalom amikor szilveszteri retro party-t szerveznek. De ez az év mégis egy kicsit más, örömünkre egy újabb pince kapcsolódott be a a pincefalu szilveszteri programajánlatába, ez pedig a Százas Pince Rendezvényház. Így aztán már két hivatalos helyen fogják elsuttogni az újévi fogadalmakat.

Monori Pincefalu télen, légi fotó
tovább

Mártom-napi Újbor Ünnep 2019

Márton-napi Újbor Ünnep libavacsorával fűszererezve


Helyszín: Vigadó Kulturális és Civil Központ Díszterme (2200 Monor Kossuth Lajos utca 65-67.)

Márton-napi Újbor Ünnep libavacsorával fűszerezve
tovább

Szabó Ádám előadása, aki kerékpárral kerülte meg a földet

Három év alatt 39 országot járt be kerékpárral az egri Szabó Ádám, aki 43 fát ültetett útközben. A mögötte lévő 47 ezer kilométert szerencsésen, balesetek nélkül sikerült megtennie, néhány defekt és tengelytörés történt csak az utazása alatt.


Utam Lényege - Utazás a Föld körül Szabó Ádámmal és egy bicajjal


Kerékpárral a föld körül

Önmegvalósítás nem csak kiváltságosoknak


tovább