Hírek

Csodaszappan a Fánkfalón

Falánk Fánkfalók Találkozója 2016. 02. 13. 14 óra KultPince


Az út pora szárad verejtékes bőrödön
S ha leveszed cipőd, nem marad a kő kövön.
A környezeted, s Te magad nem vágysz másra,
Csak egy alapos, mindent átható mosdásra.
Cipő, nadrág le; s a póló se maradjon,
A zoknira szálló légy repülhetne maratont.
Vár a zuhanyrózsa és a vízzel teli kád,
Mely számodra oly értékes tisztító nedűt okád.
A következő műveletsor merev, mint egy recept:
"Végy egy csodaszappant nedves tenyeredbe
S forgasd benne gyorsan, mintha forró lenne.
A sűrű hab, mit kapunk, ki ne folyjék!
Magadra kened, lemosod, s a kosz már csak emlék."
Minden nap ezt a feladatot rutinosan végezheted.

Forrás: http://www.pieris.hu/irodalom/olvas/mu/98929
Pieris.hu - interaktív művészeti portáltovább

Bejglilejáró túra 2015 december 27

Ismét egy jó hangulatú túra részesei voltunk. A hagyományos túracsapat ez alkalommal kiegészült a vizslatúra csapatával. Köszönjük Kiss Péternek, hogy a Monori Pincefalu Szt. Orbán terén lévő pincéjében indulás előtt vendégül látta a túrázókat. A csatolt képekből is látszik, hogy túránk nem éppen a legkedvezőbb időjárási körülmények között zajlott, de ez nem befojásolta a jó hangulatot, helyenként megállva megkóstoltuk az otthonról hozott itókát és a karácsonyi süteményeket. Természetesen csak annyit fogyasztottunk, hogy a bejglilejárás eredményes legyen,  Célállomásunk a Pilisi Hegyeki Pincesor volt, ahol a Pilisi Hegyeki Pincesor Egyesület tagjai látták vendégül a megfáradt túrázó csapatot. Köszönjük az igazán baráti vendéglátást, jó volt találkozni régi ismerősökkel és új ismeretséget szerezni és a végén a vendéglátókkal közösen még egy jót nótáztunk is.tovább

Nézzük együtt Koltai Róberttel

Sorozatunk keretében Koltai Róbert maradandó filmalkotásait vetítjük, majd azt követően kötetlen beszélgetés az alkotóval.
Január (15-e helyett) 17-én vasárnap, 17 órakor Koltai Róbert Világszám! c. 2004-ben készült vígjátékát nézzük meg.
A vetítést követően Koltai Róberttel (aki nemcsak rendezte és játssza az egyik főszerepet a filmben, hanem a forgatókönyv írásában is részt vett), illetve Márton Balázs operatőrrel beszélgethetünk a filmről.
Szerencsés esetben aznap este még egy "világszám" lesz a KultPincében: tervei szerint a Tokody Ilona - Muskát András operaénekes házaspár tiszteli meg jelenlétével az estet.
tovább

Légli Ottó lett a HNT. új elnöke

ecember 8-i közgyűlésén új elnököt választott a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa Légli Ottó személyében. A HNT sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy megkezdték az alapszabály módosítását az átláthatóbb működés érdekében. A HNT a jövő évben szeretne egy ágazati stratégiát kidolgozni a borászat fejlesztése érdekében, valamint a jövőben megkezdik a hazai borok piacának teljes elemzését.


tovább

Eifert János mesterkurzusa a Monori Pincefaluban

Rólunk írták, f
ényképezés a Monori Pincefaluban, ahol nemcsak a bor, hanem a kultúra is lakozik


Eifert János mesterkurzusának egyik őszi témája a Monori Pincefalu volt. A fényképezés mellett a borkóstolás, és egy remek ebéd a KultPincében - ez is a program része.

A vendéglátó, Kugel György elmondta, hogy ez egy olyan pincefalu, ahol nemcsak a bor, hanem a kultúra is lakozik. Majd így folytatta: "A Budapesttől mintegy 30 kilométerre található monori Strázsahegyen a szőlő- és bortermelésnek több évszázados hagyománya van. Az agyagos-löszös dombon kézi erővel ásták ki a boroshordók tárolására szolgáló pincéket, és többségük elé présházakat is emeltek. A Monori Pincefalu 180 hektáros területén mintegy 960 pince található összefüggő pincefaluban, amely nem csak Magyarországon, de Európában is unikális. Az összhatásában többé-kevésbé egységesnek tűnő pincefalu épületei hat típusba sorolhatók.

Monori Pincefalu, Eifert János, mesterkurzus
tovább

Márton-napi újborünnep és libavacsora

Monor Környéki Strázsa Borrend Márton-napi újborkóstolóra és libavacsorára invitálja az érdeklődőket!
2015. november 14. 15.00 óra
Monori Művelődési Ház
2200 Monor Bocskai u. 1.
Monor, Márton-nap, újbor, libavacsora
tovább

Megújult és kibővült pincefalunk Szent Orbán tere

Monor Város Önkormányzata a Strázsa-hegy turisztikai fejlesztése, illetve a borászati és szőlészeti kultúrájának népszerűsítése érdekében döntött az Orbán tér fejlesztéséről. A tér megújításának célja a Strázsa-hegyre és a pincefaluba látogatók számára egy kulturált közösségi találkozó és pihenőhely kialakítása, mely a strázsa-hegyi rendezvények egyik helyszínének is teret adhat.
tovább

Rendezvény és esküvői helyszín a pincefaluban

A KultPince különleges rendezvényhelyszín és esküvői helyszín mind családi események, céges rendezvények vagy baráti társaságok programjai számára. A borkínálat és vendéglátás mellett a programszervezésben (a csapatépítéstől a kézműves foglalkozásig) is teljes körű segítséget tudunk nyújtani. 
tovább

Finn vendégek Monoron

Finn vendégek Monoron
A B&K Kft. már hosszú évekre visszanyúlóan áll kapcsolatban a finn LTT TPM Ltd. Loviisa székhelyű céggel. Az évekre visszanyúló kapcsolat azt jelenti, hogy több mint 15 éve folyamatosan a WC fülkerendszerek és zuhanyelválasztó falak tekintetében beszállítója a cégnek. Az évek óta tartó, mindkét fél részéről korrekt kapcsolat régóta nem csak üzleti hanem baráti kapcsolatot is jelent. A cégek vezetői és tulajdonosai több esetben családilag is vendégül látták egymást, mindkét fél igyekezett megmutatni az országa és a közvetlen környezetének szépségeit, gasztronómiai különlegességeit.
tovább