Hírek

Strázsahegyi Tekerő Amatőr Terep Kerékpárverseny 2016

Strázsahegyi Tekerő Amatőr Terep Kerékpárverseny 2016
Nagy örömünkre 2016-ban már 11. alkalommal került megrendezésre  a Strázsahegyi Tekerő Amatőr Terep Kerékpárverseny a Monori Pincefaluban. Mondhatjuk, hogy máig ez az egyetlen olyan terep kerékpárverseny az országban amelyet egy pincefaluban rendeznek meg. Ma már történelem, hogy 2004 - 2005 telén - pontos dátumot már nehéz lenne kideríteni - Bodor János pincéjében a Monor Környéki Strázsa Borrend vendége volt Volcz Zolán, aki a GIANT - Gyömrő Kerékpáros Klub keretében fő szervezője volt a gyömrői terep és országúti kerékpár versenyeknek. 

tovább

Bormaraton Monoron 2016

Elmosta az eső a Monor Tápiószentmárton szakaszt. A monori szakaszra Gáspár Zsolt által szervezett és benevezett kerékpárosok és Jámbor Tamás egyedül jelentkezett helyi futó időben megjelentek a starthelynél, de az Ócsa felől futók késése, majd a zuhogó eső hatására végül is a 74. szakasz nem volt teljesíthető. Viszont jó hír, hogy a 73. Ócsa -Monor 26, 2 km-es szakaszt három futó teljesítette és ebből a csapatból az egyik futó Darázsi Kálmán alpolgármesterünk volt. Gratulálunk a legtöbbünk számára  nem mindennapi teljesítményhez!


tovább

VízŐr - őrizi a vizet

Az az érzésem, hogy a 21. század eddigi legjelentősebb mezőgazdasági innovációja a Water Retainer – vagyis VízŐr – amely képes megőrizni a vizet a talajban, sőt… És naná, hogy magyar.


tovább

Féltávnál a Nemzeti Bor Maraton mezőnye

Az ötödik napon, 684 km megtétele után ért a Zalai borvidékre, Nagykanizsára a II. Nemzeti Bor Maraton.
Május 17-én Balatonfüredről indulva Révfülöp, Badacsonytomaj, Balatongyörök, Keszthely, Sármellék, Zalakaros, Kisrécse voltak a résztvevő települések. Az ötödik napra közel 12.000 főre duzzadt a résztvevői létszám, ami már elérte, sőt, túl is szárnyalta a tavalyi, közel tízezres sportoló tömeget.


tovább

Már a fővárosban II. Nemzeti Bor Maraton mezőnye

A 3. napra már a 440-dik kilométeren is átlépett a mezőny, amire a fővárosba, a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont kiemelt helyszínére érkeztek a futók.
Budafokon már délelőtt elkezdődtek a programok a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontnál. Pincesétával, kézműves, gasztro kiállítókkal, és színpadi programokkal várták a látogatókat.
Nehéz nap volt a vasárnap a résztvevőknek, mert továbbra is kitartott az eső, erős, néhol viharos szél kíséretében. A nap sportteljesítményeiben mindenképp megemlítendő, hogy Lugosi Gábor, a szekszárdi hivatásos tűzoltóparancsnokság főtörzsőrmestere, teljes menetfelszerelésben (+20 kg), oxigénpalackkal a hátán telesítette a Tolna-Fadd 7 km-es távot.


tovább

Már túl 268 kilométeren a II. Nemzeti Bor Maraton mezőnye.

A május 13-án, pénteken Soltvadkertről indult, mind a 22 magyar borvidéket összekötő II. Nemzeti Bor Maraton résztvevői szombaton 17:00 óra után pár perccel értek célba Szekszárdon, a Szent István térre.
A második napi villányi rajt óta szinte állandó esőben, de kitartott a mezőny. A nehéz körülmények ellenére ezen a napon is közel 1.000 fő állt rajthoz a Villány-Siklós-Pécs-Mánfa-Magyaregregy-Bonyhád-Szálka-Szekszárd szakaszokon. Ez a nap inkább a kerékpárosoknak kedvezett, több profi csapat is időfutamokat teljesített a pécsi lankákon.


tovább

Pünkösd vasárnapi séta a pincefaluban

Vasárnap délután ha rövid időre is de többször kisütött a nap, így többeket arra csábított, hogy tegyenek egy sétát a hegyen. Így futottunk össze Jánosovics Miklós csapatával is. Éppen csapatépítő összejövetelt tartottak és egyben Julika kolléganőjük nyugdíjbavonulása alkalmából búcsúztatták. 


tovább

IX. Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál

IX. Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál
Kilencedik alkalommal tartja a Péteri Borbarát Kör Egyesület az Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál elnevezésű rendezvényét.
A remélhetőleg szép tavaszi, akácvirág illatú Pünkösd utáni szombaton, Május 21. én újra találkozik egymással a kultúra és gasztronómia.
Várunk mindenkit, aki résztvevőként, vagy látogatóként szeretné ezt a napot a szőlőhegyen velünk és barátaival tölteni.


tovább

Május 19-én Monorra érkezik és rajtol a Nemzeti Bormaraton

Május 19-én Monorra érkezik és rajtol a Nemzeti Bormaraton
A Nemzeti Bor Maraton idei tematikája az olimpia köré épül, ezért 2057 kilométeres útvonalát már nemcsak futva, hanem kerékpárral is teljesíthetik az indulók, emellett a kiemelt helyszíneken több más, ötkarikás sportág is részt vesz a kihívásokban.
A 73. szakasz Ócsa - Monor, ez a szakasz futva teljesíthető, a futók május 19-én a programleírás szerint 16 óra 08 perckor érkeznek Monorra. A 74. Monor -Tápiószentmárton  34,6 km. távú szakasz kerékpárral teljesíthető. 
A kerékpáros csapat szervezője Gáspár Zsolt ( http://www.trimonsport.hu/ ) telefon: +36308657249, Email >>


tovább

Pénteken elrajtol a II. Nemzeti Bor Maraton

Pénteken elrajtol a II. Nemzeti Bor Maraton
Pénteken, május 13-án, reggel 8:30 perckor Soltvadkerten elrajtol az ország egyik legnagyobb szabadidősport és közösségi rendezvénysorozata, a Nemzeti Bor Maraton. 10 napon át és 2057 km-en keresztül, 123 magyarországi település részvételével zajlanak majd az idei események. A megnyitóünnepségen részt vesz többek között Dr. Szabó Tünde, Magyarország Sportért Felelős Államtitkára, a Nemzeti Bor Maraton Védnöke; Dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke; Lehoczki Ferenc, Soltvadkert polgármestere és Frittmann János, a Nemzeti Bor Maraton Borszakmai Védnöke
tovább