Hírek

Gaz vagy haszonnövény?

Nem ritka, hogy egy növény a politikai színtéren is szerepet vállal, elég csak a parlagfűvel kapcsolatos állandó vitákra és szabályozási anomáliákra gondolni. A selyemfű is hasonló karriert látszik befutni, lévén, hogy kimondottan ellentmondásos növényről van szó, mely ellenérdekelt lobbierők kereszttüzében áll. Mivel kavar ekkora vihart ez az egyébként roppant mutatós gyomféle?

Gaz vagy gyógynövény
tovább

Fröccskoktél az új muri? Itt van 5 tuti recept


Azt csiripelték a madarak, hogy új nyári trendek uralják a piacot, mégpedig fröccskoktél formájában. Bekevertünk néhány változatos receptet, ha esetleg behódolnátok az új őrületnek...
Fröccskoktél az új muri?
Az már biztos, hogy a fröccsért rajongunk, hiszen jó kis frissítő a meleg nyári napokon. A bor geek-ek tajtékzanak majd, de az a mondás, hogy idén nyáron  egy kis szörppel és szezonális gyümölcsökkel megbolondított fröccs lesz a trendi. Valószínűleg most mind azt gondolhatjátok, hogy a fröccskoktélban semmi újdonság nincs, és csak a 80- 90-es évek megújult macifröccsét hozza vissza, de mi azért elhoztuk nektek a legjobbakat.  

tovább

VII. Monori Fogathajtó Verseny 2017 és egy közös évadzáró rendezvény

Jó szervezés, jó idő, nagyszerű helyszín és versenyzők! 


Így minden adott volt egy hangulatos és látványos fogathajtó versenyhez. Részben a fogathajtó versenynek köszönhetően ezen a napon a Monori Pincefalu téglagyári oldala megtelt a pincéknél piknikelő emberekkel.

VII. Monori Fogatjajtó Verseny 2017
Többek között a Monori Hegyessy Lions Club és a Monori Lokálpatrióta Egylet közös évadzáró bulit szervezett a Kármentő soron lévő Jávorszky pincében. A piknik részvevői természetesen ellátogattak a fogathajtó versenyre is, amikor aztán megszomjazott a csapat visszafelé benéztünk Herda Tibi nemrég felújított pincéjébe egy kis hideg fröccsre, finom házi rétes kóstolásra és természetesen az ehhez járó beszélgetésre.

VII. Monori Fogathajtó Verseny

tovább

Ismét csapatépítő csámborgás a pincefaluban


Játéktér az egész pincefalu


Lássuk csak, hogy mire is jó egy 180 ha területű, közel 1000 pincét számláló pincefalu. Amennyiben a helyi és környékbeli lakosságot illeti, a Monori Pincefalu számunkra a szőlővel és a borral történő foglalatosságnak, bortárolásnak, a barátkozásnak, a jó beszélgetéseknek, családi és baráti társaságok összejöveteleinek, borkóstolóknak, a boros fesztiváloknak, terep kerékpárversenynek, fogathajtó versenynek helytadó helyszíne. 
   
Falusi turizmus keretében zajló csapatépítő játék
tovább

Vivát az indulóknak, ballagási bulik a pincefaluban

Ballagások ideje van. Búcsúzásoké, amelyeket azonban izgalom, öröm és várakozás leng körül. Hiszen új utak nyílnak innen, ezekre pedig feltarisznyázzák az embert, jó tanácsokkal útravaló, hamuban sült pogácsával.
A Strázsahegy is hangosabb ilyenkor, fiatal hangok szállnak a pincehátak felett. Mondanánk, hogy divatba jött a banketteket megint a szőlőhegyen, a családi vagy a vendégfogadó pincékben tartani. Az igazság azonban az, hogy ki sem ment a divatból- csak épp nem bankettnek, hanem pincebulinak hívják.
Vivát az indulóknak, ballagás a pincefaluban
tovább

A Jövő Borászát is a monori pincehegy indította a pályán

A gombai Tóth Sándor, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus szőlész-borász végzős mérnök szakos hallgatója „Az eredetvédelem és a borvásárlás" című munkájával nyerte el és vette át pár hete ünnepélyes külsőségek között 
A Jövő Borásza címet, valamint a Borászok borásza címet évente a legjobbaknak odaítélő alapítvány által az idén először felajánlott egymillió forintos ösztöndíjat.
Tóth Sándor borász
tovább

Újabb szépen rendbehozott borpince a Kadarka soron

Baldavári Attila az új tulajdonos, aki már régóta idelátogató vendég volt rendezvényeinken, ma már pincetulajdonos és a borrend vincellér tagozatának tagja. Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a OKJ. képzésben már éppen frissen végzett borász is. Gratulálunk és kívánjuk, hogy családjával, barátaival együtt élvezze pincefalunk szépségeit és vegyen részt a borrend munkájában!

Baldavári pince
tovább