Hírek

Szélpatkoló Sajtoldában jártunk, gidák születtek!

Tavasz van, megszülettek a kecskegidák néhányan még az anyjukkal vannak, hogy hozzájuthassanak az elengedhetetlenül fontos föccstejhez, a többiek már az óvodában és itt jönnek a látogatók a cumisüveggel, segítve a háziaknak a nem kis munka elvégzésében. Ez a feladat igazi élmény a gyerekeknek és a szüleiknek egyaránt és nagy segítség a gazdának.

kecskegidák cumiztatása
tovább

Borrendi borász bál a monori Vigadó dísztermében

Korábban a Monor Környéki Strázsa Borrend hagyománya volt a borász bál megszervezése Lovagi Lakoma néven. A Borrend alapítója és nagymestere, Bodor János, valamint számos meghatározó alapító tag halálával, illetve a tagok idősödő korukból adódóan  azonban elmaradtak a bálok.

Borász bál és a Városi Borverseny díjátadója
tovább

Dr. Gyulai Iván előadása a mélymulcsos kertgazdálkodásról

„A mélymulcsos módszer során nem ásunk, nem kapálunk, nem gyomlálunk…”


– A mélymulcsos kertgazdálkodás egy olyan kertművelődési módszer – mondta dr. Gyulai Iván –, amely során a településen, a háztartásban, vagy éppen a kertben keletkezett zöldjavakat visszaforgatjuk a talaj regenerálására. Tulajdonképpen ez egy vastag takarás a földön, amit leginkább ősszel teszünk ki.
Dr. Gyulai Iván előadása a mélymurcsos kertművelésről
tovább

II. Monori Pincezene Fesztivál

2023-ban újra megrendezésre kerül a Monori Pincezene Fesztivál! Pest megye legnagyobb látogatottságú ingyenes boros rendezvényének, a Borvidékek Hétvégéjének előestéjén biztosítunk bemutatkozási lehetőséget amatőr zenészeknek, zenekaroknak! A június 9-i eseményen egyedülálló környezetben, az ezer pince városában mutathatják meg tehetségüket a jelentkezők! A Közönségdíj nyertesét 150.000 forinttal díjazzák a szervezők*!
Időpont: 2023 június 9.

II. Monori Pinezene Fesztivál
tovább

Húsvét előtti barangolás a pincefaluban

     

A tavasz az egyik legszebb évszak a természetben és ez nincs másképpen a pincefaluban sem. Az ébredő virágok, a virágzó gyümölcsfák és a madarak éneke mind-mind arra ösztönöztek bennünket, hogy kimozduljunk és egy jót sétáljunk,  élvezzük a strázsahegyi friss levegőt és a jó időt.


Húsvét előtti barangolás a pincefaluban
tovább

Városi borverseny eredményhirdetése és borász bál

MEGHÍVÓ


Szeretettel meghívjuk a 2023-as évi Városi borverseny eredményhirdetésének is helyet adó


BORRENDI BORÁSZ BÁLRA!


Rendezvény ideje és helye: 2023. Április 15. Szombat 18:00 óra Monori Vigadó Díszterme (Monor Kossuth Lajos utca 65-67.)


Városi borverseny eredményhirdetése és borász bál


tovább