Hírek

Borrendünk Márton-napja

Szomorú, de idén ismét nem tudta borrend bevállalni, hogy a Vigadó dísztermében megrendezzék a Márton-napi Újbor ünnepet, a kialakult járványhelyzet miatt. Részben az új bort kínáló borászok, részben az odalátogató vendégek védelme érdekében. Bizonytalanok voltak abban is, hogy akárhol is rendezik meg ünnepüket, lesz e elegendő vendég. Ismerve eddigi Márton-naapi rendezvények hangulatát, a sok kóstolni való újbort, a maszkviselést hogyan lehet megkövetelni, ellenőrizni a beoltottságot, így aztán az a döntés született, hogy nem vállalják be ezt a rizikót. Abban viszont megegyeztek, hogy a borrend tagjainak részvételével szabadtéren megrendezik a „Mi Márton-napunkat” megkóstolják egymás újborait.

Márton-nap Monori Pincefalu
tovább

Megújuló pincéink

Az Ezerjó és a Rizling dűlő találkozásánál lévő Bán pince külsőleg mindig is gondozott volt, tegnapi pincefalu séta kapcsán a gazda beinvitált, örömmel mutatta, hogy a gyerekek rendbe hozták a présházat  belülről is. Megnéztük és gratulálunk, igazán hangulatos belsőt alakítottak ki, így már minden adott egy hangulatos baráti vagy családi összejövetel megtartására.


megújuló pincéink

tovább

Séta az őszi pincefaluban

Többcélú volt a séta, megcsodálni az őszi pincefalu szépségeit, néhány fotót készíteni az Aranyi pincéről, amely rövidesen bekapcsolódik az ügyeletes nyitott pincék rendszerébe, bemutatni a megújuló tanösvény táblákat,amely részben Önkormányzati és részben Borrendi finanszírozásban valósul meg.

Ősz a pincefaluban, hulló falavelek
Klikk a képre egy kis zenei aláfestésért, aztán ide, egy kicsit másképpen hangzóan!
tovább

Vannak vidékek legbelül fotópályázat

Már négy éve, hogy meghirdetésre került az utolsó Monori Bortárs Filmfesztivál, és a keretében rendezett „vannak vidékek legbelül” fotópályázat. Figyelembe véve az előző pályázat óta eltelt időt, a KultPince meghirdeti a „Vannak vidékek legbelül” fotópályázatot, mindazon fotósok és fotóik számára, amelyek a Monori Pincefalu területén készültek.

Téma a szőlő, a bor és a szőlőt művelő, a bort termelő ember és a szőlőt termő természet.


Vannak vidékek legbelül fotópályázat

tovább

Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál

2021.Augusztus 14.

Az Idei rendhagyó fesztiválunk Fővédnöke
Kokai Szent Donát Borrend
akik boraikat is el hozzák és kóstoltatják !!

Borokat kóstoltat még a Péteri Borbaráti Kör Egyesület Tagjai mellet a Monori Barátaink is.

Óhegyi Borbap 2021
tovább

Sikeres Fröccsszombat Monor városközpontjában

Megvolt az idei második FröccsSzombat, amely tényleg a monori borok és ételek bulija volt. Ahogy a bevezető képből is látszik Monor főútja megtelt kóstolni vágyó emberekkel, a FröccsSzombaton boraikat kínáló vendégváró nyitott pincészetek nevében köszönjük a szervezést végző Monori Vigadó munkáját.

Fröccsszombat Monoron
tovább

Kérés szürkerothadás tárgyában történő kutatás támogatására

Tisztelt Adminisztrátor! 

Kocsis Ivett vagyok, a MATE Növényvédelmi Intézetének doktorandusz hallgatója. Kutatásom során a szőlő fejlődését vizsgálom hazai klimatikus körülmények között. Egy rövid kérdőív segítségével igyekszem az ország minél több pontjáról adatokat gyűjteni és érdeklődni szeretnék, hogy van-e lehetőség a "Monori Pincefalu" oldalán megosztani a kérdőívünket? Nagy segítség lenne ha minél több emberhez eljuthatna a kutatásunk.

Kutatás a szürkerothadás tárgyában
tovább