Hírek

Monori Bejlilejáró túra 2018

   
Kezdjük az időjárással, szerencsénk volt. Enyhe fagy és később egy kis napsütésben is részünk volt. A Szt. Orbán téren gyülekeztünk és ahogy az lenni szokott Kiss Péter barátunk és túratársunk egy kis reggelivel, forralt borral kényeztette a túrázni induló csapatot. Reggelit követően nekiindultunk, bemelegítésként a pincefaluban sétáltunk, Kiss Péter útközben röviden bemutatta a vendégváró pincéinket, a séta során érintettük a kilátót is.   
Monori Bejglilejáró túra 2018

tovább

Tél a pincefaluban

„Valami van a télben, ami a gyermekkora emlékeztet, közvetlenül és fájdalmasabban, mint más évszakok. A hó kékesszürke színében, a szobák alkonyatában, a kályhák nyers, orrfacsaró illatában, mindebben van valami bizalmas és örökre elveszett. Ez az emlék didergésre késztet...”


Pincefalu télen


„Olyan a gyermekkor emléke télen, mint egy sivár, elhagyott lakás, ahonnan kiköltözött mindenki, akit szerettünk, mint egy lakás, melyből elhordták a bútorokat, s melyet nem lehet többé kifűteni.”
(Márai Sándor: A négy évszak – A hó)


tovább

Monori Bejglilejáró Túrák 62 pillanata és a 2018-as program

    
Közeledik a Karácsony és evvel együtt a Monori Bejglilejáró Túra időpontja is. Ahogy az eddig is volt december 27-én 08.00 órakor gyülekezés a Monori Pincefalu Szt. Orbán terén. 
A túra útvonala és a program: Indulás a Szent Orbán térről gyalogosan, Leé László és családja jóvoltából cél a Három Gesztenyés Vendégház Tetepuszta, ahol megpihenünk és elfogyasztjuk a magunkkal hozott finomságot és pótoljuk a bejglit amit lejártunk. Hazafelé vezető úton egy hangulatos megállónk lesz a Monori Pincefalu szilvás dűlőjében található Mészáros (előzőekben Bodor Borház)  pincénél ahol a megfáradt csapatot forralt bor, pörkölt és egyéb disznótoros finomságok várják, innen már mindenki saját belátása szerint indulhat haza. Reményeink szerint ahogy az eddig is volt egy emlékezetes, hagyományos és mindenki számára élvezetes túrával zárjuk a 2018-as esztendőt.

Minden túrázni és gyalogolni vágyót szívesen látunk a 2018-as év Monori Bejglilejáró Túráján


Monori Bejglilejáró Túra
Monori Bejglilejáró Túra útvonala
Az épülő autópályán történő áthaladás lehetőségét a túra előtti napon ellenőrizni fogjuk, így az útvonal az autópálya keresztezésénél némileg módosulhat. Természetesen az időjárás változásból is adódhat módosulás
tovább

Újabb monori sikerek az országos rozé borversenyen

ÚJABB KÉT BORVERSENY, ÚJABB ÖT ÉREM


Hagyományosan december 6-án rendezik meg az Országos Rozé borversenyt. Monorról 3 bor indult, egyet a KERBOR Kft, egyet HIDEGKUTI TIBOR, és egyet a MEGYERI-HANTI PINCE nevezett. Tibor is és a Megyeri-Hanti pince is egy ezüstérmet hozott el, a KERBOR kékfrankos rozéja pedig top10-es lett aranyéremmel, amely szintén Hidegkuti Tibor munkáját dicséri. A térségből még KISS ATTILA , a TÁPIÓVIN-nek hozott el egy aranyérmet.


Hidegkuti Tibor Országos rozé borversenyKerbor Kft. Országos rozé borverseny

tovább

Év Bortermelője Magyarországon 2018

2018. december 5-én 12 órakor, sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott 


„Év Bortermelője Magyarországon 2018”


cím nyertesét. A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható. Ez tehát a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés.tovább

Márton-napi Újbor Ünnep 2018 borkínálói


Márton-napi Újbor Ünnep 2018 november 10


A Monor Környéki Strázsa Borrend köszönetét fejezi ki a 21 Márton-napi borkínálónak, hogy részvételükkel, boraik felajánlásával támogatták a rendezvényünk sikeres lebonyolítását és módot adnak, hogy az érdeklődő közönség megkóstolhassa 2018. év újborai. Mert igaz lehet a mondás, miszerint:

" Aki Márton napján újbor nem iszik, egész évben szomjazik"


vagy

"A bornak Márton a bírája"


VENDÉG BORKÍNÁLÓINK

HELYI BORKÍNÁLÓINK
Sárosi pince, Tóth pince 
Márton-napi Újbor Ünnep, újbor kóstoló
tovább

Új pályázati lehetőség

Figyelem,  új pályázati lehetőség:

 

VP3-4.2.1-4.2.2-18 Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban Azon projektek támogatottak, amelyek során a fejlesztések a következő célok valamelyikének megvalósulását szolgálják: 


    magasabb hozzáadott értékű termékek előállítása, 

    versenyképesebb vállalati, termelési és termékstruktúra kialakítása, optimalizálása, valamint a piacra jutás elősegítése, 

    piaci keresletre és/vagy termékpálya együttműködésre alapozott kapacitás kialakítása és bővítése, 

    a vidéki területeken a foglalkoztatás bővítése.Bővebb információt a következő linken talál:  

 

Pályázati anyag megtekintése >> 

tovább