Hírek

Ki a szabadba! 130 izgalmas tanösvény Budapesten és környékén

Csak azt oltalmazhatjuk, amit szeretünk. Csak azt szerethetjük, amit ismerünk.

Rohamos ütemben pusztítjuk bolygónk természeti kincseit, ezáltal sokszínűségük elvész. Ugyanakkor egyre többünk számára fontos cél a megmaradt értékek megóvása. Ám ismerjük-e kellően ezeket az értékeket? Aligha. Sokszor anélkül élünk apróbb és nagyobb természeti csodák tőszomszédságában,hogy egyáltalán tudomásunk lenne róluk. Természetesen nincs ez másként Budapest és tágabb környezetének lakói esetében sem. 

Böngésszük ezt a hiánypótló könyvet, amelyben többek között megtalálhatjuk a monori Ezer Pince Szőlészeti és Borászati Tanösvényt is!

Ki a Szabadba! 130 izgalmas tanösvény Budapesten és környékénEzer Pince Szőlészeti és Borászati Tanösvény
tovább

Téglagyári pincék, tavaszi rendrakás és kaszálás

Herda Tibor és párja, Szvoren Tünde példaértékű szervezésével április 30–án egy igazán nagy csapat két teherautóval, tizenhét kaszással, két láncfűrészessel, három konyhatündérrel, összességében  harmincöt szorgos ember munkájával kitakarította és lekaszálta a téglagyári pincék területét.

Lukácsy borok
tovább

Borvidékek Hétvégéje 2022

Változatos programokkal várjuk vendégeinket, reméljük, hogy mindenki talál kedvére való programot és személyesen is találkozhatunk Monoron, az ezer pince városában!


2022. június 10. péntek
Panorámaszínpad a Kadarka sori Aranyi pincénél


18:00 Vendégvárás, monori borok kóstolója
19:00 Cimbaliband koncert


Cimbaliband koncert

tovább

Megnyitott a Fecske Pince

Ahogy azt már hírül adtuk május 14-én szombaton megnyitott a Fecske Pince. Egy rövid pincefalu séta keretében örömmel látogattuk meg a pincészetet, hogy kóstolhassuk boraikat és szemügyre vehessük a pincét kívülről és belülről egyaránt.  Köszönjük a szíves vendéglátást és a finom borokat, sok sikert és sok vendéget kívánunk a Fecske pince számára.


Fecske Pince

tovább

Bővül a vendégváró nyitott pincék csapata

Igazán örülünk annak, hogy két új taggal bővült a vendégváró nyitott pincék csapata.  Mindkét esetben igaz, hogy új gazdával értékes pincék kaptak új  funkciót és kapcsolódnak be a Monori Pincefalu életébe, evvel is szaporítva azon helyek számát ahova érdemes betérni és bort kóstolni és egy kellemes délutánt eltölteni.


Monori Pincefalu

tovább

Turistaút avatás és túra Monor és Gyömrő között

Mint ismeretes az M4-es autóút megépítése okán az eddigi piros kereszt turistautat módosítani kellett. Ősszel itt jártak a MATE tájépítész hallgatói, akik az új útvonal kialakításának lehetőségeit vizsgálták. Ennek eredményeként az új nyomvonal január végén alakult ki. Így jött létre a Monori Pincefaluból induló, Péteri Ó-hegyen átvezető Gyömrő városközpontjában végződő turistaút.

Turistaút avatás
tovább

Újra Borvidékek Hétvégéje

Két év kényszerű szünetet követően idén végre minden akadály elhárult a Borvidékek Hétvégéje megrendezése elöl. Június 10-11-én tizedik alkalommal készül a Vigadó Kulturális és Civil Központ városunk legismertebb rendezvényének szervezésére.


Borvidékek Hétvégéje

A kétnapos programon péntek este a monori termékek kerülnek középpontba; június  11-én szombaton kora délutántól a megszokott forgatag; nyitott pincék, vendég borászatok, kisvonatozás, díjnyertes borok, pincék közötti zenekarok, gyerekudvar, baráti beszélgetések, pincehideg fröccsök várják a vendégeket.

tovább

Monor-Gyömrő turistaút avatása, túra és nyitott pincék napja

Szeretettel várunk május elsején a Monori Pincefaluba, ahol felavatjuk az új Monor-Gyömrő turistautat! A nap folyamán nyitott pincék és éttermek várnak a Strázsahegyen, Péteri Ó-hegyen és Gyömrő városközpontjában.
Kirándulj velünk, vagy töltsd a napod borkóstolással, lazulással vendéglátóhelyeinken!
A túra egyénileg is teljesíthető, de együtt 08:10 órakor indulunk, Monorról - a Szent Orbán térről - a turistaút avatását követően. A túrán a részvétel ingyenes.

Turistaút avatás
tovább

Új vendégváró pince nyit a Strázsahegy Kékfrankos során


A Kékfrankos soron lévő Fecske Pince és Borterasz szeretettel várja minden kedves látogatóját 2022. május 14-én déli 12 órától.

Bemutatjuk:

  • 2021 Kékfrankos Rozé és
  • 2021 Sauvignon Blanc borainkat.

Ezen kívül kóstolhatjátok még meggyborunkat és házi forralt borunkat is.
Készülünk finom vendégváró falatkákkal, kávéval, teával, szódavízzel, jókedvvel és sok-sok mosollyal.

Fecske-Pince
tovább