Hírek

Elűztük a telet és elbúcsúztattuk a Farsangot

Vigadó Kulturális és Civil Központ szervezésében ebben az évben is hangulatos programmal búcsúztattuk a telet. A Monori Strázsák néptáncegyüttes a pincefalu Szt. Orbán terén zeneszóval és vendégváró körtánccal indította a programot. Innen a télűzésben résztvevő vendégsereg hangos és zajos menetben elindult a pincesorok közé, hogy néhány nyitott pincénél folytatódhasson a Farsangbúcsúztató, télűző program.  A nyitott pincék teával, forralt borral és harapnivalóval várták a zajosan érkező, mulatozó vendégsereget.  A meghirdetett időpontban, természetesen a meglátogatott pincéknél az italok és ételek kóstolását követően a közönség felvonult a kilátóhoz, hogy megkezdődhessék a kiszebáb, valamint az előzőleg megírt gondűző cédulák égetése, a tél elűzése. 

Képek forrása: Vigadó Kulturáslis és Civil Központ


Télbúcsúztatás a pincefaluban

tovább

Kiszebáb égetés, űzzük el együtt a telet

Űzzük el együtt a telet, búcsúztassuk a farsangot! Kiszebáb égetés és forralt boros délután a Strázsa-hegyen február 18-án! Közreműködik a Monori Strázsák Néptáncegyüttes.
14:00 Közös séta a Vigadó elől
15:00 Szent Orbán tér - vendégváró körtánc és gondűző cédulák elkészítése
15:15 Nyitott pincék látogatása, hangos-zajos körmenet
17:30 Kilátó - kiszebáb és gondűző cédulák elégetése
Kiszebáb égetés, űzzük el együtt a telet
tovább

Forralt boros barangolás történései

 Régi hangulattal, de megújult szervezéssel vártuk forralt borért barangoló vendégeinket. 


Az időjárás igazán kegyes volt hozzánk, jó volt kint sétálni, ha volt hely akkor egy kicsit megpihenni és élvezni a januári napsütést és természetesen a kínált ételeket és italokat.

  
  
Forralt boros barangolás a monori pincefalubanForralt boros barangolás a monori pincefaluban
tovább