Hírek

Tavaszi pincebörze a KultPincében

Tavaszi Pincebörze! 


Pincét szeretnél, esetleg eladnád? Mi segítünk! Várunk minden kedves érdeklődőt 2019. május 26-án 10 órakor, a KultPincében!
Tavaszi Pincebörze

Tavaszi pincebörze, Monor, pincefalu

Tavaszi pincebörze és az azóta eltelt idő az eladó pincék, szőlők tekintetében sikeresnek mondható, mivel 7 pince került új gondos gazda kezébe, akik a pincét és az esetlegesen hozzátartozó területet, szőlőt eredeti funkciójuknak megfelelően fogják használni és gondozni.

tovább

Kisvárosi összefogással valósulhat meg városunk legismertebb programja

Monornak, az ezer pince városának legismertebb rendezvénye idén két napon, május 31-én és június 1-jén várja az érdeklődőket! A program igazi kisvárosi összefogással valósul meg: az esemény több éve tartó fejlődésben nagy szerepe van a helyi pincegazdáknak, akik évről évre biztosítják pincéiket az érkező vendégborászoknak. Ez - és a monoriak vendégszeretete - adja az alapját, hogy a Vigadó Kulturális és Civil Központ sikeresen szervezhesse meg a pesti agglomeráció legismertebb boros eseményét.

Borvidékek Hétvégéje, Monori Pincefalu
tovább

Kékfrankos vs. blaufränkisch: mitől más?

Nagyon hasonló adottságokkal és történelmi háttérrel teljesen más utat jár be a kékfrankos az osztrák-magyar határ egyik és másik oldalán. Miért alakult ez így? Hogy kerülhet mégis soproni szőlő osztrák pincébe? Különbözik-e a soproni kékfrankos a pár kilométerrel odébb készített burgenlandi blaufränkisch-től? És persze a fő kérdés: melyik a jobb?

Kékfrankos

tovább

Lions utca a Borvidékek Hétvégéje borfesztiválon

Ismét lesz Lions utca a Borvidékek Hétvégéje borfesztiválon. Ahogy az elmúlt évben is történt, a Kövidinka sor végén  klubtársaink, Gál Valéria és Kriskó Andtásék adnak helyt a Lions utcának. Borkínálás érdekében a KultPince és a KerBor Kft. települ ki.
2019 június 1. 10.00 - 23.00

Ismételten a monori klub vendége lesz a szerbiai. Lions Club Petrovgrad Zrenjanin (Nagybecskerek), akik helyi sütemény különlegességekkel várják a borfesztivál vendégeit.. A Monor Hegyessy Lions Club és a vendég klub célja, adománygyűjtés hátrányos helyzetű gyerekek koncert és színház látogatás támogatása.

Borvidékek Hétvégéje Lions utca

tovább

BOR-óka zenekar a Borvidékek Hétvégéjén

BOR-óka zenekar évek óta aktív szereplője a Borvidékek Hétvégéje rendezvényünknek, a közönség szívesen és örömmel hallgatják őket hallgatni; Ők pedig szeretnek a Borvidékek Hétvégéje rendezvényünkön zenélni! Keressétek majd azokat a pincéket június elsején, ahol hallgathatjátok zenéjüket!

BOR-óka zenekar a Borvidékek Hétvégéje rendezvényen
tovább