Hírek

Bor, mámor, Monor

Fülledt nyári estéken az ember a legritkább esetben szokott Proustot vagy Kafkát olvasni. Kékharisnya, vagy megszállott tudós legyen a talpán, akinek, ha nyáréjszakán a nyitott ablakon át szellő libben a szobájába, ami megtáncoltatja a függönyt, és az érintése maga a simogatás, akkor arról neki csakis a világirodalom remekei jutnak eszébe.

Bor, mámor Monor és bor dúrban és mollban
tovább

Mozi a pincefaluban

 Mozizni – az valami egészen különleges élmény.


 Az olvasás például intim műfaj, a könyv az egyedüllétet igényli. Regényt olvasni vonaton, metrón, pályaudvaron, presszóban és számos egyéb helyen is lehetséges, olyankor azonban a külvilág csak szűrve jut el az olvasó emberhez. Igazán lebilincselő olvasmány esetében el se jut egyáltalán, és nincs is szükség rá, hiszen az ember olyankor épp másik világokban tesz látogatást.

 A filmet néző ember másképp viselkedik, mint az olvasó. Nevetését az első sorokból felfelé hullámzó jókedv felerősíti, szomorúságát az előtte vagy mögötte ülők közül váratlanul felhangzó egyetlen, szívszorítóan halk sóhajtás is elmélyítheti. Egy-egy, különösen őszintére sikerült, vagy épp hamisan félrecsúszó jelenet után körülnéz: vajon mások is ugyanígy érzik?

A mozizás a közösségi élmények legnagyszerűbbjei közé tartozik

KultMozi Klub Koltai Róbert filmjei
tovább

Sikerrel mutatkozott be a város új programja a FröccsSzombat


Az idei nyár elején fogalmazódott meg az ötlet, hogy a monori borok népszerűsítésére önálló rendezvényt hozzanak létre a városban. A Vigadó Kulturális és Civil Központ és az ötletadó Monori Borút Egyesület közös munkájából egy új, szép jövő előtt álló városi program kerekedett.

Sikeres fröccsszombat Monoron
tovább

Jótékonysági főzés a Szüreti Sokadalom napján

A Monori Lokálpatrióta Egylet 2017.október 07-én (szombaton) rendezi meg a VIII. Jótékonysági Főzést. Mint minden alkalommal most is rászoruló monori családokon szeretne az Egylet segíteni. Egyenlőre szeretnék tudni, hogy ki az aki el tud jönni a rendezvényre felajánlva egy bogrács (kb. 20-25 adag) ételt, amit értékesítünk és az abból befolyó bevételt adjuk át a családnak/családoknak. A főzőcsapatok Jelentkezését lehetőleg 2017. szeptember 10-ig a lokalpatriota@inext.hu vagy 0630-9869-371 mobil számra kérem jelezni.

Szüreti Sokadalom és Jótékonysági főzés
tovább

Elkészült a Borvidékek Hétvégéje rövid bemutatkozó videója

Az idei évben hatodik alkalommal megszervezett Borvidékek Hétvégéje több újdonsággal is szolgált a látogatók részére. A 22 hazai borvidék kínálata, a most bemutatkozó pinceszínpad, a változatos programok mellett többek között egy forgatócsoporttal is találkozhattak az érdeklődők. Az ODPictures munkatársai a szervezők megbízásából készítettek felvételeket - többek között drónokkal is -, hogy elkészíthessék a rendezvényt bemutató rövidfilmet.

Borvidékek Hétvégéje, pihenés az út mentén

tovább

Monor Város Településfejlesztési koncepciója 2017.06.09.

Monor Város Településfejlesztés koncepciója  

(kiemelve a Strázsahegyet érintő részeket)
Monor logó

II.3. TERÜLETI CÉLOK MEGHATÁROZÁSA 


II.3.1. Strázsahegy komplex fejlesztése 
A Strázsahegyi fejlesztések célja alapvetően kettős: egyrészt a terület egészének fejlesztésével egyfajta városrészi rehabilitáció megvalósítása, az övezeti besorolásnak megfelelő rekreációs funkciók megerősítése révén, másrészt a borturizmus fellendítésének megalapozása
tovább

FröccsSzombat Monoron - 2017. augusztus 19. - Szent István tér

A most bemutatkozó új program célja az egyre szebb eredményeket elérő monori borok népszerűsítése. A szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ munkáját az ötletadó Monori Borút Egyesület segíti. A monori borok mellett kézműves finomságokat kóstolhatnak Monoron az ezer pince városában!

FröccsSzombat Monoron
tovább

Támad az amerikai szőlőkabóca!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlőtermesztők figyelmét, hogy most időszerű védekezniük a szőlő súlyos betegségét okozó fitoplazmát terjesztő amerikai szőlőkabóca lárvái ellen.

Újra támad az amerikai kabóca
tovább