Kisvárosi összefogással valósulhat meg városunk legismertebb programja

Monornak, az ezer pince városának legismertebb rendezvénye idén két napon, május 31-én és június 1-jén várja az érdeklődőket! A program igazi kisvárosi összefogással valósul meg: az esemény több éve tartó fejlődésben nagy szerepe van a helyi pincegazdáknak, akik évről évre biztosítják pincéiket az érkező vendégborászoknak. Ez - és a monoriak vendégszeretete - adja az alapját, hogy a Vigadó Kulturális és Civil Központ sikeresen szervezhesse meg a pesti agglomeráció legismertebb boros eseményét.

Borvidékek Hétvégéje, Monori Pincefalu

Az elmúlt években folyamatosan növekedett a látogatószám a 22 magyar borvidék seregszemléjén; ezért a szombati nap mellett, egy kisebb volumenű péntek esti programra is várják az érdeklődőket.

Péntek délutántól a monori borok kóstolása közben kisszínpadi programok szórakoztatják majd az érdeklődőket. Ezen a napon, helyi zenekarok mellett a Bud Spencer és Terence Hill emlékzenekar is színpadra lép, egyedi hangulatú koncertprogramjával. Ekkor még nem lesz kisvonatjárat, és a Szent Orbán térre sem korlátozzák a behajtást, így kényelmesen megközelíthető lesz majd a helyszín a pénteki napon.

A szombati nap programja ismerős – de semmiképpen nem unalmas – lehet a rendszeresen visszatérő vendégeknek. Két kisvonat járat segíti megközelíteni a több mint harminc borkínáló, nyitott pincét, ahol különleges helyszínek és immár három színpad szórakoztatja a látogatókat! A pincék között népzenészek és néptáncosok, a színpadokon változatos zenei kínálat szerepel a közel 100 programpont között és természetesen Bor Ivó is részt vesz az eseményen.


Borvidékek Hétvégéje, Monori Pincefalu


Forrás Borvidékek Hétvégéje