Csúzi Családi Pincészet

Pincénkben jó bor és jó szó mindig kapható! 

A Csúzi család a Strázsa-hegyen öt generációval ezelőtt kezdte a szőlőművelést és borkészítést. Az eredetileg a családi fogyasztást kielégítendő birtokméret mára számottevő családi gazdasággá fejlődött és így kialakult a Csúzi Családi Pincészet. Jelenleg az összes szőlőterület közel 3,5 hektárt tesz ki, amely mellett az 1000 fás almaültetvényünk adja a gazdaságunk másik fő vonulatát.

Fő szőlőfajtáink az Olasz rizling, a Szürkebarát, a Kékfrankos, a Portugieser és a Cabernet Franc. A fajtaborokon túl minden évben félédes és száraz borokkal, Kékfrankos rozéval, kései szüretelésű Olasz rizlinggel és izgalmas összeállítású fehér és vörös cuveé-kel növeljük borkóstolóink repertoárját. Az almaültetvényünkről származó frissgyümölcs értékesítés mellett különleges ízesítésű hagyományos és diabetikus almalekvárokat és almasajtokat készítünk. A tavasszal telepített levendulaültetvényünk virágaiból frissítő fűszernövényekkel készítünk szörpöket.

A Monori Pincefalu vendégváró pincészetei közé tartozunk. 10 és 40 fő között vállalunk borkóstolókat. Igény szerint biztosítunk három, öt és héttételes borkóstolókat magyar és angol nyelven, melyek mellé saját készítésű kolbászból, szalámiból, füstölt szalonnából és sonkából álló borkorcsolyát szolgálunk fel. Szintén vállalunk 10 és 40 fő között zártkörű rendezvényeket, melyek során az egytálételtől a teljes menüig tudunk ételszolgáltatást biztosítani a családi gazdaságunkban előállított alapanyagokból. Havi rendszerességgel tartunk nyílt, családi délutánokat, melyek mind a növényeink fejlődéséhez kapcsolódnak: almavirágzás, levendulaszüret, szőlőszüret, stb.

Jelenleg szüleimmel, feleségemmel és négy gyermekünkkel végezzük pincészetünk feladatait és várjuk családias vendéglátással a hozzánk betérőket. Ahogy vendégeink szokták mondani: "Ide az emberek vendégként érkeznek, de barátként távoznak!" Reméljük, mihamarabb barátként köszönthetjük a kedves olvasót is! Boraink értékesítése Monoron pincénkből és a
Bor Mámor Monor borszaküzletből
történik.


Csúzi Szabolcs
a Monori Borút egyesület titkára
Csúzi Szabolcs - Tel.: +3620 572 4668
Csúzi Lászlóné  - Tel.: +3629 410 582, +3620 469 6382
E-mail: info@csuzipince.hu
Web: www.csuzipince.hu
Facebook: www.facebook.com/csuzicsaladi.pinceszet

Csúzi Családi Pincészet
2200 Monor, Strázsahegy, 

Diófa-dűlő GPS: N47.3682670762, E19.4533967691
Sárfehér sor GPS: N47.37000, E19.44872

Levelezési cím: 2200 Monor, Iglói u. 2.