Séta a monori pincefaluban


Monori Pincefalu és az ott lévő kilátó a Magyar Természetjáró Szövetség

túrákat és látnivalókat ajánló honlapján


Látnivalókban gazdag, de könnyed túra, amely a monori vasútállomástól indul. A városközponton keresztül haladva keressük fel a monori Pincefalut, amit körbebarangolva tanösvény segít megismerkedni a helyi szőlő- és borkultúrával. Körbenézünk a Gödöllői-dombság legdélebbi kilátójából is, majd visszatérünk a monori vasútállomásra.
Séta a monori pincefaluban

A monori Pincefalu Ezer pince szőlészeti és borászati Tanösvény túraútját végigjárva Magyarország népi építészetét, a hagyományos szőlőművelés, borkészítés helyszínét, egyik gyöngyszemét tekinthetjük meg. A tanösvény táblái megismertetik a látogatót a hazai szőlészettel és borászattal, valamint a Strázsa-hegy természeti, épített és kultúrtörténeti értékeivel.

A tanösvény bejárása során a 8-as, Borvidékeink tábla a KultPince napsütötte gangján található. A tábla megtekintése mellett itt megpihenhet a látogató, kényelmes, pad, asztal, a kertben ivókút, hinta és homokozó várja a megpihenni vágyó látogatót. Amennyiben a KultPince nyitva van, egy kis harapnivaló, (zsíros deszka, házi szalonna, lila hagyma mindég van, előzetesen melegétel is rendelhető) természetesen jó bor és jó szó is kapható.


Tanösvény borvidékek tábla

KultPince


A hangulatos túraút részét képezi a pincefalu területén álló kilátó meglátogatása, ahonnan megcsodálhatjuk, hogy a Gödöllői-dombság miként olvad össze a Monor belterületét már egyértelműen meghatározó alföldi síkvidékkel. Ugyanakkor a kilátóból Budapest irányában jól láthatók a budai hegyek is.

Monori Pincefalu kilátó


3D repülés a Monori Pincefaluban