(Bor)turizmusról, nyitott pincéinkről

2021 április 17-18-án, a Franci Pince várja a pincefaluba látogatókat

az ügyeletes nyitott pince helye: Irsai Olivér sor, koordináták: 47.36777, 1945073


Hiszünk értékeinkben a Monori Pincefalu magával ragadó szépségében, pincefalunk Monor városának emblematikus táji eleme, a város (bor)turisztikai jelképe. A hely, amely munkát és ünnepeink során sok-sok örömet ad a szőlő és pincetulajdonosok számára, reményeink szerint az idelátogató, kiránduló vendégeinknek egyaránt.

„Biztatom a borkedvelő közönséget, hogy látogasson ki az épített pincekultúra egyik ikonikus fellegvárába, a monori Strázsahegyre, a Monori Pincefaluba! A hely elvarázsol minket, hiszen a friss levegő, a pincesorok megkapó hangulata működik. Igen, ez a vidék ereje jó kezekben – a borágazat, a mezőgazdaság teljes spektruma – képes megtartani és eltartani az embert. Nem könnyű kenyér ez, a föld hol ad, hol elvesz, ám a kitartó munka meghozza gyümölcsit, ezt láthatjuk a Monori Pincefaluban, a Strázsahegyen is.”

Nyulasi Gábriel István Az Ihatóbb Magyarországért Egyesület elnöke


Monori Pincefalu

A monori nyitott pincék menüi alatt mutatkoznak be azok a pincészetek, akik nem csak családjuk, barátaik, hanem a borkedvelő nagyközönség számára is kinyitják pincéjüket, hogy a vendégeik kóstolhassák boraikat, lelátogathassanak a pincéikbe, a borkóstolás során jót beszélgethessenek a szőlőkről, borokról és a hozzá kapcsolódó technológiájáról, meg minden egyéb fontos dologról ami borkóstolás során tapasztalatunk szerint szóba szokott jönni.  Nem utolsó sorban említjük, hogy ha igény mutatkozik falatozásra, akkor azt érdemes előre jelezni.

A monori nyitott pincék mindegyikéhez telefonos egyeztetés alapján lehet bejelentkezni, de minden hétvégén, szombaton és vasárnap egy pince ügyeletet tart, abból az célból, hogy a pincefaluba látogató vendégek számára minden esetben legalább egy pince a spontán vendégfogadásra rendelkezésre álljon.

Nyitott pincéink ügyeleti rendje >>

Túraajánlataink >>
Vendégváró nyitott pincéink, letölthető térkép és tanösvény ismertető >>


Nyitott pincéink borkóstolókra, kirándulókra várnak!


Monori Pincefalu