(Bor)turizmusról

Hiszünk értékeinkben a Monori Pincefalu magával ragadó szépségében, pincefalunk Monor városának emblematikus táji eleme, a város (bor)turisztikai jelképe. A hely, amely munkát és ünnepeink során sok-sok örömet ad a szőlő és pincetulajdonosok számára, reményeink szerint az idelátogató, kiránduló vendégeinknek egyaránt.

„Biztatom a borkedvelő közönséget, hogy látogasson ki az épített pincekultúra egyik ikonikus fellegvárába, a monori Strázsahegyre, a Monori Pincefaluba! A hely elvarázsol minket, hiszen a friss levegő, a pincesorok megkapó hangulata működik. Igen, ez a vidék ereje jó kezekben – a borágazat, a mezőgazdaság teljes spektruma – képes megtartani és eltartani az embert. Nem könnyű kenyér ez, a föld hol ad, hol elvesz, ám a kitartó munka meghozza gyümölcsit, ezt láthatjuk a Monori Pincefaluban, a Strázsahegyen is.”

Nyulasi Gábriel István Az Ihatóbb Magyarországért Egyesület elnöke


Monori Pincefalu

A nyitott pincék menüi alatt mutatkoznak be azok a pincészetek, akik nem csak családjuk, barátaik, hanem a borkedvelő nagyközönség számára is kinyitják pincéjüket, hogy a vendégeik kóstolhassák boraikat, lelátogathassanak a pincéikbe, a borkóstolás során jót beszélgethessenek és nem utolsó sorban ha igény mutatkozik, falatozhassanak is egyet.


Nyitott pincéink borkóstolókra, kirándulókra várnak!


Monori Pincefalu