Túraajánlataink

Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy bemutassuk a helyi és környékbeli túralehetőségeket. Abból a célból, hogy a hozzánk érkező vendég mind több élménnyel tudjon hazaindulni.

Túraajánlataink Monoron és környékén
A "+" jelzésű turistaút nyomvonalát sajnos változtatni kell az M4-es autópálya nyomvonala miatt. Az új nyomvonal a 47.377369, 19.419797-es pontról, a piros jelzéstől indítjuk. Sajnos 1,3 km hosszan a Monorra vezető út mentén kell haladnunk. A pincefalu kilátójáig a teljes távolság 3,7 km.

">
">Turistaút Péteri horgásztóttól a Monori Pincefalu kilátójáig

A kilátótól a "+" jelzésű útvonalon haladhatunk a pincefalun keresztül. Amennyiben egy kis pihenőre, egy pohár borra vágyik a vándor, akkor az alábbi képen jelölt "Borvidékeink" tanösvény tábla a KultPince gangján található, itt pad és asztal, ivókút várja a túrázót, amennyiben nyitva van a pince akkor borozni és kávézni is lehet. Amennyiben biztosra akarunk menni - már ami a borozást, kávézást illeti - érdemes bejelentkezni.

Turistaút a pincefaluban

A pincefaluból kiérve a 47375927, 19.455182 ponton nem fordulunk jobbra, hanem fojtatjuk utunkat egyenesen az alábbi térképrészlet szerint, hogy átjussunk az M4-es autópályán, egészen a 47381492, 19.472884 pintig. Ez mindössze 2,16 km, innen pedig ismételten a jelzett útvonalon haladhatunk tovább.

turistaut-tetepuszta-iranyaba

turistaut-tetepuszta-iranyaba

Túra a naprendszerben


A Túra a naprendszerben elnevezésű út egy több mint 70 kilométer hosszú tanösvény, amely több célt is szolgál. Miközben bebarangolunk egy turisták által kevésbé járt vidéket – felfedezve annak értékeit és egyediségét –, méretarányosan megtapasztalhatjuk a naprendszerünkben lévő hatalmas távolságokat. Ez a túraútvonal áthalad a pincefalunkon és naprendszer egy állomása a KultPincénél található, ahol a túrázó megpihenhet, ehet és megtöltheti kulacsát az ott található ivókútról

Túra a naprendszerben
Túraajánlataink, geocaching pont a KultPincénél