Hírek

Bejglilejáró Túra 2023 Monor - Óhegy Borház - Monor

Bejglilejáró túra 2023 december 27.


Találkozás Szent Orbán téren 8.00 órakor, Kiss Péter pincéjében a gazda erőgyüjtés céljából teával forralt borral várja a túrázókat!
Indulás 8.30 órakor
Túraútvonal: Monori Pincefalu Szent Orbán tér ---> Péteri Óhegy Borház --> Monor
Az Óhegy Borház fogadó pálinkával, bőséges paraszttállal, korlátlan forralt bor és tea fogyasztási lehetőséggel várja a megfáradt vándorokat. A vendéglátás ára: 3500 Ft/fő

Bejglilejáró Túra 2023
tovább

TalajÉlet, film a talájéletről és annak fontosságáról!

A Talaj Világnapja alkalmából 2022. december 5-én került bemutatásra a Talaj = Élet című film. Az intenzív gazdálkodás miatt a világ termőtalajainak jelentős hányada leromlott állapotban van vagy már véglegesen meg is semmisült. Ennek oka a talajok szervesanyag-tartalmának csökkenése, az ebből következő szerkezetromlás, tömörödés és az erózió, illetve a savanyodás, a szikesedés vagy éppen a túlzott műtrágya- és növényvédőszer használat.

Talaj Tápanyagháló
tovább

TÖK-JÓ barangolások – A napsütés is eljött vendégségbe a csodás hétvégi programra a monori pincefaluba

A TÖK-JÓ barangolások a monori pincefaluban hagyományteremtő szándékkal jött létre, hogy a környékbeliek jobban megismerjék, micsoda gyöngyszem található itt a Strázsahegyen. Nagy öröm látni, ahogy a monoriak kedvelt pihenő- és kirándulóhelye évente egyre többször megtelik élettel, látogatókkal, akik már nem csak a városból, hanem a környékről és távolabbról is érkeznek, mert – úgy tűnik – a hely, a pincék, a rendezvények jóhíre megállíthatatlanul terjed.

Tök-jó barangolások
tovább

Befejeződött az útépítés pincefalunkban

Pincetulajdonosok és a hozzánk látogatók örömére befejeződtek az Irsai Olivér sor, a Kadarka és a Sárfehér sorok útépítési munkálatai. Így már ezen a hétvégén, nevezetesen a vasárnap megrendezésre kerülő TÖK-JÓ barangolások a Monori Pincefaluban rendezvény résztvevői, vendégeink már elkészült új utakon látogathatják nyitott pincéinket. Az elkészült út biztosan segíteni fog a következőkben a pince és szőlőtulajdonosoknak a munkavégzéseik során a közlekedésben és nem utolsó sorban rendezvényeink a sármentes közlekedési lehetőséggel komfortosabbá válnak.


Útépítés a pincefaluban

tovább

Szüreti sokadalom és jótékonysági főzés

2023. Október 07-én ismételten megrendezésre kerül Monoron a SZÜRETI FELVONULÁS !
Gyülekező 13 órakor a Monori Gazdakör épülete előtt, a felvonulás 14 órakor indul.
Ha valaki szívesen részt venne a felvonuláson népviseleti öltözetben bátran keressen a szervezőt telefonon. Kaáriné Tóth Ágnes 06703228695
Minden leendő felvonulni vágyót és érdeklődőt szeretettel vár a rendezőség!

Szüreti sokadalom
tovább

TÖK-JÓ barangolások a Monori Pincefaluban

  

TÖK-JÓ barangolások a Monori Pincefaluban

2023  október 22-én vasárnap

11-18 óra között


Tök-jó barangolások a Monori Pincefaluban


A Monori Pincefalu nyitott pincéi várnak szeretettel október 22-én, tök jó lesz!


Kóstoljátok ételeinket és borainkat!

tovább