Hírek

Köszönjük Bölcske


Pincefalvak napja Bölcskén


Ahogy azt az előzőekben már hírül adtuk, 2019-ben Bölcske rendezte a Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége által elindított Pincefalvak napja rendezvénytMonorról 60 fős létszámmal érkeztünk Bölcskére,. a csapat tagjaként velünk tartott a BOR-óka zenekar, abból a célból, hogy a színpadon bemutatott koncert programjukkal és a pincéknél játszott zenéjükkel, énekükkel  szórakoztassák a találkozó közönségét. A saját csapatunk kalandozását követve úgy gondoljuk, ahogy az máskor is történni szokott a hangulatos zene, a jó bor hatott a közönségre és nem marad más hátra, mint, hogy megköszönjük a zenekar egész napos lelkes muzsikálását. 

Pincefalvak napja Bölcskén
tovább

Pincefalvak napja 2019 Bölcske


Ismét eljött a találkozás ideje!

Örömmel tudatjuk, hogy idén a Pincefalvak napja rendezvény Bölcskén lesz, 2019. augusztus 18-án,melyre szeretettel várják a borrend tagjait családjukat vagy más, a pincefalvak iránt érdeklődőket!
A lefoglalt 53 személyes busz megtelt, az utazási költség 53 fővel kalkulálva 3800 Ft/fő. A zenekar költségeit közösen álljuk! Az étkezési jegyeket a helyszínen mindenki maga vegye meg, ár és tartalom az alábbiak szerint. SOS kérem, megadni, hogy ki melyik (A,B, C ) menüt választja!
Indulás augusztus 18-án 6.45-kor a Penny áruház parkolójából!


Pincefalvak napja 2019 Bölcske
tovább

Borozz a Naprendszerben!

Tüske Gyöngyi írása

Szerintem kétségkívül a kerékpár a legpraktikusabb módja a borvidékek bejárásának, hiszen így nem csak az ízlelőbimbóinkat, de a testünket és a szellemünket is kihívások elé állíthatjuk – felelősségteljes keretek között természetesen – és a borok mellett testközelből élvezhetjük a természet szépségeit is. Manapság egyre népszerűbbek a biciklis bortúrák, számtalan lehetőség közül választhatunk a Balaton körül, Tokajban, Villányban vagy akár a szomszédos ausztriai Wachau borvidéken. Most viszont nézzünk meg egy kevésbé ismert útvonalat, egyenesen a Naprendszerben!

Túra a Naprendszerben névre hallgat az a kb. 70 kilométeres útvonal, amely a Sülysápi Amatőr Csillagász Egyesület hozott létre, hogy szemléltesse Naprendszerünket és megismertesse az érdeklődőkkel Gödöllői-dombság délnyugati részének természeti szépségeit, valamint a dombok közt meghúzódó kisebb-nagyobb falucskák épített és kulturális örökségeit. Nem mellesleg a túra sok helyen szőlőültetvények között halad, és egyik állomása (a Neptunusz) a monori Pincefaluban a KultPincénél található, ahol érdemes elidőzni, kóstolni, falatozni és ha szükséges kulacsot tölteni az ott lévő ivókútból. A teljesítés után egy emléklapot kapunk, amely mellé választhatunk egy „jutalom csillagot”, ami csak a miénk.

Túra a naprendszerben, Neptunusz tábla a KultPince kertjében

tovább

Monori Turista

Át sem kell lépnem a városhatárt jelző táblát, hogy turistának érezzem magam. Ha nem tudom pontosan, hová készülök, ha nem a gyakran járt külterületi utak vittek volna a célomig, könnyedén elhittem volna, hogy nem is a Strázsahegyen, hanem valahol egészen máshol vagyok. Hiába a sok ismerős pince, a sok felebarát, a Borvidékek Hétvégéjén egy egészen különös, máskor alig látott arcát mutatta a város.

Borvidékek Hétvégéje Monor
tovább

IX. Monori Fogathajtó verseny-képekben

A Monori Lovasbarátok Egyesülete 2019 június 29-én rendezte meg a Monori Pincefalu Bacchus terén a IX. Monori Fogathajtó versenyt, amelyről készült néhány képpel gratulálunk a versenyzőknek és nem utolsó sorban a rendező csapatnak! 

IX. Monori Fogathajtó Verseny
tovább

IX. Monori Fogathajtó verseny


A Monori Lovasbarátok Egyesülete 2019 június 29-én rendezi a IX. Monori Fogathajtó versenyt,


amelyre tisztelettel invitálja a versenyzőket és az érdeklődő közönséget!

Monori Fogathajtó verseny
Helyszín: Monor Bacchus tér
tovább