Hírek

Minőségi kézműves termékek a Bormámor kínálatában

Legjobb palackozott borainkért nem feltétlenül kell végigjárnunk a Strázsa pincéit, és kézműves helyi finomságaink beszerzési helyeit sem kell keresgélnünk. Nagy választékban – országos hírű specialitások, újdonságok mellett – beszerezhetők városunk centrumában, a Kiss Ernő utcában is. Ennek a lehetőségnek a megteremtőjével, Lénárd Lászlóval beszélgettünk, vállalkozásának tapasztalatairól.


Bomámor Monor Borszaküzelt


tovább

Ágdarálás, ágaprítás motoros ágaprító géppel

Ágdaráló, ágaprító szolgáltatás


Szőlőmetszés során keletkező venyige, a fák metszése során keletkező ághulladék igen sok problémát okoz a telek, szőlő és földtulajdonosoknak. Ugyanakkor a lemetszett ágakból, venyigéből készíthető apríték, forgács újrahasznosítható. Használható bokrok alá avartakarónak, magaságyás első rétegéhez, komposztálható alapanyagként és megszárítva begyújtáshoz.


Ágdarálás, ágaprítás motoros ágaprítóval

tovább

Következő heti vendégváró nyitott pince

Tisztelt Olvasóink!
A Kialakult járványhelyzet okán az Ó-hegy Borház nem vállalta az ügyeletet, így addig amíg a helyzet nem változik leáll az ügyeletes pince rendszer. Reméljük, hogy mihamarabb újra tudjuk indítani a vendégváró nyitott pincék rendszerét!
_________________________________________________________________________

Következő héten, azaz 2021 március 06-07-én a Péteri Ó-hegy Borház a Kadarka soron várja a pincefaluba látogatókat, koordináták: 47.37009 19.44775

Ó-hegy Borház házi füstölt disznóságok
tovább

Eladó vasúti vasbetonalj

Eladó 520 db vasúti vasbetonalj
Eladási ár 1200 Ft/db
Megtekinthető: 2200 Monor Péteri út 014/19 hrsz (házszám: 45)
Érdeklődés telefonon a +36309218718 számon!
Vasúti  vasbetonalj, Monor
tovább

Szomszédságban is vannak szép helyek

Csévharaszt Ősborókás, látnivalók Monor környékén


"A Duna-Tisza köze egyik legváltozatosabb természeti tája a Csévharaszt térségben elterülő homoki erdőssztyepp terület. Az un. Buckás-erdő vegetációja nyáras borókással váltakozó homoksztyepp, melyben védett növényfajok közül a homoki árvalányhaj, a báránypirosító állományai tenyésznek, és a fokozottan védett, endemikus tartós szegfű is. A terület rovarfaunájában a Duna-Tisza közi hátság ritka fajait találhatjuk meg (pl. futrinkák, hangyalesők). A hüllők közül a homoki gyík és a zöld gyík, a madárfaunából a fokozottan védett szalakóta említhető. A buckasorok tájképi, geológiai értékei is jelentősek."

Csávharaszt Ősborókás, Látnivaló Monor környékén
tovább

Vannak vidékek legbelül fotópályázat eredményhirdetése és kiállítás megnyítója

"vannak vidékek legbelül" fotópályázat és kiállítás


Kiindulva abból, hogy a KultPince a bor, a gasztronómia és a kultúra találkozóhelye, már harmadik alkalommal hirdeti meg a „vannak vidékek legbelül” fotópályázatot és az azt követő kiállítást. A meghirdetés kiemelt célja, hogy a fotósok – legyenek azok profik vagy amatőrök – fedezzék fel a pince és szőlőtulajdonosaink számára oly kedves Monori Pincefalut és a hozzá kapcsolódó szőlőskertek szépségeit, az ott munkálkodó vagy éppen szórakozó embereket, készüljenek olyan fotók, amelyek közzétételük során felkeltik a nagyközönség érdeklődését és kedvet csinálnak egy pincefalu túrára, borkóstolásra. Megismerve pincefalunkat, már szívesebben lesznek vendégeink borünnepeinken, rendezvényeinken. Immáron harmadik alkalommal hirdeti meg a KultPince a „vannak vidékek legbelül” fotópályázatot és az azt követő kiállítást. A meghirdetéssel a KultPince célja, hogy a fotósok – legyenek azok profik vagy amatőrök – fedezzék fel a pince és szőlőtulajdonosaink számára oly kedves Monori Pincefalut és a hozzá kapcsolódó szőlőskertek szépségeit, az ott munkálkodó vagy éppen szórakozó embereket, és ha úgy adódik azt is aminek nem igazán örülünk


vannak vidékek legbelül, fotópályázat, KultPince, Monor

tovább

Megérkeztek a megrendelt Giribaldi borok

Néhány héttel ezelőtt a Giribaldi szőlőbirtok és borászattól, a tulajdonos.Mario Giribaldi írt egy megkereső levelet, amelyet egy előző cikkünkben közzé is tettünk. Ekkor úgy döntöttünk, hogy megrendelünk egy mintakollekciót, hogy kóstolhassunk. A jelenlegi helyzetben kénytelenek vagyunk megvárni, hogy egy kicsit enyhüljön a járványveszély, ezt követően barátokkal, monori borászászokkal együtt közös kóstolót szervezünk a Giribaldi borok megízlelésére.
Giribaldi borokGiribaldi tulajdonosok
tovább