Hírek

A szőlő feketerothadása

Kórokozó: Guignardia bidwellii (Ellis) Viala & Ravaz Ivartalan alakja: Phyllosticta ampelicida (Englem.) Van Der Aa Észak-Amerikában őshonos (ahol 1853-ban azonosították), de újabban erősen terjed a világ több részén is (Európa, Dél-Amerika és Ázsia). Európában a 19. század végén (1885-ben) találták meg, de kártételt a 20. század végétől okoz.

A szőlő feketerothadása
tovább

I. Monori Pincezene Fesztivál

2020-ban első alkalommal kerül megrendezésre a Monori Pincezene Fesztivál! Egyedülálló környezetben, az ezer pince városában, a strázsahegyi kilátó területén biztosítunk bemutatkozási lehetőséget amatőr zenészeknek, zenekaroknak! A Közönségdíj nyertesét 100.000 forinttal díjazzák*!
Pincezene Fesztivál
tovább

Összefogással a téglagyári pincékért

Herda Tibor szervezésében lelkes téglagyári pincetulajdonosok és barátaik május 23-án  a szombati nap nagy részét arra szánták, hogy sajnálatos módon a pincék között lerakott, otthagyott szemetet  összeszedjék és a tavaszi időszakban aktívan növő növényektől megszabadítsák a pincék bakhátait és környékét.


A pincefalu takarító csapat

tovább

A tavasz szépsége képekben, virágzás és rügyfakadás


Könnyezik a szőlő a metszett felületeken, a gyökerek újra gyűjtik a vizet, megindult a keringés. Gyümölcsfáink virágba borultak, már dolgoznak a beporzó rovarok. Na és működik a darázs-garázs is, segítendő a beporzást. A lefedett furatokban már növekszik az új generáció!
    
RügyfakadásVirágzik a feketicsi meggy
tovább