Borvidékek hétvégéje 2022

Nyugodtan elmondhatjuk, hogy a Borvidékek Hétvégéje 2022 rendezvény a város, a  borrend, a monoriak és reményeink szerint az idelátogató vendégeink számára is szuperül sikerült. A Monor Környéki Strázsa Borrend részére a program szombat reggel indult, reggelivel várták a rendezvényünkre érkező borrendeket, végül nyolc borrend tizennégy fővel volt részese ünnepünknek. A megnyitó ünnepség a borrendek felvonulásával indult, amelyet a Rázene Városi Fúvószenekar játéka kísért. A színpadra felsorakozott borrendi zászlóvivők jelenlétükkel ünnepélyesebbé tették a Borvidékek Hétvégéje megnyitó ünnepségét és ezen belül a borrendi tag és vincellér avatást. 


Borvidékek Hétvégéje 2022 megnyitó ünnepség

Hagyományosan ezen megnyitó ünnepség keretében történik a „Az Év Bora Monoron” díj átadása, amely díjat ebben az évben a Strázsahegyi Borház Kékfrankos Rozé Gyöngyözőbora érdemelte ki, amely díjhoz gratulálunk, úgy is, hogy tavasszal ez a bor a franciaországi LE MONDIAL du ROSÉ bor világversenyen már ezüstérmet nyert.


Borvidékek Hétvégéje 2022 megnyitó ünnepség


Az ünnepélyes megnyitót, a borrendi avatást, a díjátadókat és a közös fotózást követően a borrendek visszavonultak a Vigadó épületéhez, ahonnan kisvonat szállította fel az ünnepi vendégsereget a pincefaluba. A borrendek képviselőit, a meghívott környékbeli polgármestereket Kiss Péter pincéjében borrendünk látta vendégül, ahol ebéddel, helyi borok kóstolásával, zeneszóval folytatódott számukra az ünnepi program. Délután, ahogy mindenki, úgy a borrend vendégi is kedvük szerint látogathatták a boraikat kínáló hazai és vendég pincészeteket, élvezhették a sokszínű szórakoztató programot a pincefaluban felállított színpadoknál, illetve egyéb helyeken ahol szólt a zene, táncoltak a néptáncosaink.


Borvidékek Hétvégéje 2022 megnyitó ünnepség


Köszönjük a szervezőknek, segítőknek, a vendég és helyi borászoknak, a szórakoztató zenészeknek, a táncosoknak, a gyerekprogramok készítőinek és nem utolsó sorban az éttermeknek a finom ételeket és természetesen a részvételt, reményeink szerint jövőre is lesz Borvidékek Hétvégéje rendezvény, ahová visszavárjuk a boraikat kínáló pincészeteket és az ehhez szorosan hozzátartozó kóstoló, szórakozni vágyó vendégeinket!

Borvidékek Hétvégéje 2022 megnyitó ünnepség


Borvidékek Hétvégéje a pincefaluban, galéria >>


Köszönjük Török Árpinak a fotókat!