Hírek

Bordeaux-ban aranyérmes lett a ceglédberceli cserszegi fűszeres

Az 1976-ban alapított Challenge du Vin a legrégebbi nemzetközi borverseny, s abban különbözik a többi hasonló franciaországi rendezvénytől, hogy nem kizárólag francia borok szerepelnek rajta. A Challenge du Vin abban is különbözik a többi borversenytől, hogy a borokat nagyon alapos vizsgálatnak vetik alá.

Bordeaux-ban aranyérmes lett a ceglédberceli cserszegi fűszeres
tovább

Petanque pálya avatása a KultPincében szakavatott versenyzők segítségével!

Ma, azaz 2016. 06. 11-én 14 órától a Borvidékek Hétvégéje rendezvényünk keretében a Magyar Golyósportok Szövetsége, illetve a Szigetszentmiklós Petanque Club képviselőinek szakavatott segítségével és irányításával bárki kipróbálhatja a Petanque játékot!

Gyertek és próbáljátok ki a játékot, mivel a petanque rajongók szerint ez nemcsak egy sport, hanem életforma, amelyben minden korosztály megtalálhatja és meg is találja kedvtelését és a mai naptól kezdve a KultPince petanque pályája az év minden időszakában rendelkezésére áll a KultPince játszani vágyó és csapatépítő programon résztvevő vendégei számára!

Petanque játéklehetőség a KultPincében
tovább

KultPince kínálata a Borvidékek Hétvégéjén

KultPince és az A'Capella Szőlőbirtok válogatott tételeit kóstoltatjukKunsági OEM Rajnai rizling 2015, félszáraz

Intenzív virágos-gyümölcsös illatorgia. Tavaszi virágcsokor citrusos, trópusi gyümölcsös aromákkal kombinálva izgalmas aromavilágot képez. Egyensúlyában szép savkomplex lép az alkohol és a néhány gramm maradékcukor mellé. Díszítőjegyei ízben is lekövetik az illatban bevezetett aromákat. Hosszan lecsengő, nagyon komplex, tartós, utóízben kései jelleget idéző bevillanásokkal.

Kunsági OEM Karát 2015, száraz

Még mindig „Szürkebövidinka”, azaz a fajta a Szürkebarát és Kövidinka keresztezéséből született hibrid, mely a szülők alaptulajdonságait szépen átörökítette. A tavalyi forró évjárat kissé a Szürkebarát alaptulajdonságokat erősítette fel. Tüzes, fenolos, kerek jellegét a Kövidinka fűszeressége koronázza. Tutti-fruttis, mentolos, borókás aromavilág díszíti. Bár száraz, de érzetre mégis pici édesség bújik meg benne. Egyensúlya kissé a női jegyek felé tolódik, alkoholtartalma és kereksége szájban kiteljesedő, lágy struktúrával társul. Hosszan lecsengő, komplex, enyhe cserességgel az utóízben.


Kékfrankos, 2013


Pincénk vörösborának alapja ez a tradicionális Kárpát-medencei szőlőfajta. A kisfahordós érlelés a gyümölcsös ízvilág mellé felzárkózó, tölgyfából származó vajas, vaníliás aromák harmóniáját ígéri.

Ételkínálatunk a Borvidékek Hétvégéjén:
Vaslapon sütött fokhagymás aprópecsenye, rozmaringos újburgonyával.
tovább

Beköltözött a főtérre városunk legújabb lakója Bor Ivó!

 A város központjában a szökőkutakkal szembeni téren találkozhatnak Bor Ivóval aki a Borvidékek Hétvégéje kedvéért költözött Monorra! Ideiglenes lakhelye a város központja, itt mindenkinek lehetősége van fotót, szelfit készíteni vele, amellyel meghívhatja ismerőseit a június 11-i rendezvényre. A Borvidékek Hétvégéjén keressék Ivót kedvenc helyén, a monori pincék között!

Bor Ivó meghívásáért köszönet a Vigadó Kulturális és Civil Központnak, a kényelmes ülőhely és esztétikus környezet kialakításáért Kruchió Lászlónak!


tovább

A Nemzeti Bor Maraton a legeredményesebb bormarketing kampány

23 000 induló, 123 érintett település, 22 borvidék, 2057 lefutott km és mindez 10 nap alatt. A Törley Pezsgőpincészetnél tartotta záró sajtótájékoztatóját a II. Nemzeti Bor Maraton.  Idén már másodszor rendezték meg az Európában is egyedülálló eseményt, a Nemzeti Bor Maratont, 2016. május 13-22 között, amely azzal a céllal jött létre, hogy nemzeti sikerágazatainkat – a magyar bort, a magyar vidéket és a magyar sportot – összekapcsolja, s egy újfajta közösségi élményműfaj megteremtésével hozzájáruljon ezek népszerűsítéséhez és hazánk turisztikai vonzerejének növeléséhez. A rendezvény idei újítása, hogy ezt a hosszú távot nemcsak futva, de kerékpárral is megtehették az indulók.


tovább

10 dolog, amit rosszul tudtál a borról

Sokan gondolják – főleg azok, akik csak elvétve fogyasztják –, hogy a bor kissé bonyolult dolog. Most két világhírű sommelier és a 100 legjobb bor, amely nem drágább 10 eurónál című könyv szerzője segít, hogyan bánjunk kedvenc italunkkal.


tovább

Csak jó szőlőből lehet jó bort készíteni

Honnan indult a Frittmann pincészet? Hogy maradhattak függetlenek a kommunista szakszövetkezetek idejében? Saját bora a kedvence?
Az N1 Kávézó vendége az Év Borásza és az Év Pincészete díjat is magáénak tudó Frittmann János
tovább

Filmesek, fotósok figyelem!

Ebben az évben is a Borvidékek Hétvégéje rendezvényünkön sokszínű, ingyenes kulturális programmal várjuk a hozzánk látogatókat, az idei programkínálatra sem lehet panasz. Pincetulajdonosok, vendég és helyi borászok, éttermek, kézművesek, zenészek, táncosok és természetesen Bor Ivó is várja a hozzánk látogató vendégeket.
Itt egy témába vágó rendezvény, így minden adott, hogy kamerátokat és fényképező gépeteket kézbe vegyétek és készüljenek színvonalas, nevezhető alkotások a Monori Bortárs Filmfesztiválra és "vannak vidékek legbelül" fotópályázatra!

tovább

Elkészült a Borvidékek Hétvégéje 2016 részletes programja

A június 11-én megrendezésre kerülő rendezvény az elmúlt években nem csak városunk, de Pest megye egyik legnagyobb boros eseményévé nőtte ki magát. A több hónapos előkészítő munkának és a helyi pincetulajdonosoknak köszönhetően 30 nyitott pince várja az ide látogatókat. A KultPince újdonsága nemrég elkészült petanque pálya avatásának keretében a Magyar Golyósportok Szövetsége, illetve a Szigetszentmiklós Petanque Club képviselőinek szakavatott segítségével és irányításával bárki kipróbálhatja a játékot a Borvidékek Hétvégéjén!

A részletes programokat és a nyitott pincéket a Fesztiválújság tartalmazza, melyet letölthetnek erre a linkre kattintva:
tovább

Megújuló és fejlődő Bacchus tér

Megújuló és fejlődő Bacchus tér
Dr. Zsombok László Monor Város polgármestere a Strázsahegyi Tekerő alkalmával adta át hivatalosan az elmúlt időszakban megszépülő, a téglagyári pincék közvetlen szomszédságában található közösségi teret, a Bacchus tér északi felén. A Tóth László és Balogh Péter által elindított kezdeményezés részeként Magócsi Lajos által készített közkutat és róla elnevezett "nótafát" adták át a téren, utóbbit Kampfl János kőfaragó mester készítette el ingyen a tér szépítése érdekében. A közösségi és baráti összejöveteleket kialakított sütögető és kihelyezett asztalok segítik a jövőben.
tovább