Hírek

A koronavírus már a bort is fenyegeti

Járványszerű visszaesés a kereskedelemben


Az elmúlt hetekben a koronavírus elterjedése következtében Kínában majdhogynem teljesen leállt a nemzetközi borok importja. Üresek az éttermek és jelen pillanatban senki sem azon töri a fejét, vajon milyen bort kellene vásárolni a hétvégére, hanem a hatalmas küzdelmet folytatnak a karanténba helyezett területeken az élelemért is.

Koronavírus már a bort is fenyegeti
tovább

IX. Fánkfaló a jótékonyság jegyében


Micsoda nap volt!

Falánk Fánkfalók Találkozója, Monor Kultpince, 2020. február 16.

 

Immár 9. alkalommal került megrendezésre Monoron a Kultpincében a Monor Hegyessy Lions Club jóvoltából a „Falánk Fánkfalók Találkozója”. Mint minden Lions esemény, ez is jószolgálati célokat követett, a jelentős bevételből a Club idén is a Monoron és környező településeken élő hátrányos helyzetű diákok nyári táborozását fogja támogatni.

Fánkfaló a jótékonyság nevében

Fánkfaló a jótékonyság nevében
tovább

Ismét Fánkfaló a pincefaluban

Ahogy azt már több, a pincefaluhoz kötődő honlapunkon,  a Monor Hegyessy Lions Club FaceBook oldalán is hírül adtuk, a Club immáron IX. alkalommal rendezi meg a jótékonysági célú rendezvényét a Falánk Fánkfalók Találkozóját a KultPincében, amely egy valódi fánkfesztivál forraltborral, teával és egy kis zenével fűszerezve. De emelett farsangi jelmezverseny is várja a maskarába öltözött gyerekeket és természetesen a felnőtteket is. 

Falánk Fánkfalók Találkozója
tovább

Öt éves a BOR-óka zenekar

Néhány képpel, linkkel és videóval köszöntjük a BOR-óka zenakart 5. születésnapjuk alkalmából. Köszönjük, hogy évről - évre és rendezvényről - rendezvényre muzsikáltók nekünk és közönségünknek.

BOR-óka zenekar
tovább

Jégvirágtól Borvirágig 2020

Jégvirágtól Borvirágig 2020, résztvevő pincék és étel kínálók


H-pince - Horváth Bence - Tanya csárda, Mészáros Pince - Monor Környéki Strázsa Borrend, - A Malacos, Czeglédi Pince - Szárazhegyi Szőlőbirtok - Király János és a Rigolettó Cukrászda, Monori Borlelőhely - Megyeri Hanti Pince - Elfogadás sütőde, László Péter Pincéje - Péteri Borbarát Kör Egyesület, Bolyhos Lajos Pincéje  - Óhegy Borház - Bóka családi pince, Hűbel Gyula Pincéje - Aranyi család, Baldavári pince - Hidegkuti Tibor - Fazekas András, Csúzi Családi Pince - Zsíros Lángos, Bokros Kovács Családi Pince - Op-art Étterem, Gosztola Pince - Másik Bolt, Százforintos Szabó Pince, Petrovai Pince, Molnár Pince
Jégvirágtól Borvirágig Forraltboros Kalandozások
tovább

Mérgezett Föld, dokumentumfilm

Az ember 11 ezer éve foglalkozik földműveléssel, és körülbelül 2 és fél ezer év mióta ekét is használ. 1950-re a világ termőföld készletének a felel termesztésre alkalmatlanná vált az egyre intenzívebb mezőgazdasági technológia miatt. 2010-ig további 30 százalékot tettünk tönkre.

Mérgezett föld

tovább