Vince-napi gasztrokirándulás a Monori Pincefaluba

Vince napján, január 22-én 11 órától három pince gasztrokirándulásra várja a Monori Pincefaluba látogató vendégeket. Kóstolhatjátok borainkat, lesz forralt bor, tea és természetesen harapnivalókkal is készülünk!

Vince-napi gasztrokirándulás a monori pincefaluba

A legenda szerint a jó szőlőtermést avval is elő lehet segíteni ha Vince napján rendesen a pohár fenekére nézünk, így hát gyertek fel a Strázsahegyre és segítsetek nekünk!


„Ha csorog a Vince, tele a pince” – a Vince-napi hagyományok nyomában


Fotozás a pincefaluban

Amennyiben Vince-napján segítetek és kóstoltok nálunk a jó idei termés érdekében, emellett ha valakinek van kedve fényképezni az eseményt, a pincefalut és az így készült képeket elkülditek az ezen a linken megadott E-mail címre, a legjobb fotókat egy-egy palack borral jutalmazzuk!


 Visszaemlékezés, Vince-napi vesszővágás Bényén, 2005.01.22


Vince napi nyitott pincéink:





Vince-napi borkóstoló 2005.01.22-én


Mivel a földdel gazdálkodó ember életének kedvező alakulása igen nagy részben az időjárástól függ, eleink különösen ki voltak téve változásainak, szeszélyességének. Nem csoda,  hogy az ünnepek, a jeles napok szinte kivétel nélkül az időjóslás napja is voltak.

A védőszenteknek manapság még nehezebb lehet a dolguk, mindannyian tudjuk, mennyit változott az időjárás csak pár évtized alatt is. Megesett, hogy Sándor, József és Benedek havat hozott a zsákjában meleg helyett, de kapkodhatják a fejüket az Andrások, az Orbánok, a Pálok és a többiek is.

Termésjósló Vince napján tartják a madárlakodalmakat is, egy kis visszaemlékezés egy régi Vince-napra >>