TÖK-JÓ barangolások – A napsütés is eljött vendégségbe a csodás hétvégi programra a monori pincefaluba

A TÖK-JÓ barangolások a monori pincefaluban hagyományteremtő szándékkal jött létre, hogy a környékbeliek jobban megismerjék, micsoda gyöngyszem található itt a Strázsahegyen. Nagy öröm látni, ahogy a monoriak kedvelt pihenő- és kirándulóhelye évente egyre többször megtelik élettel, látogatókkal, akik már nem csak a városból, hanem a környékről és távolabbról is érkeznek, mert – úgy tűnik – a hely, a pincék, a rendezvények jóhíre megállíthatatlanul terjed.

Tök-jó barangolások

Tizenhárom pince fogott össze október 22-én a monori Strázsahegyen, és az eredmény azt bizonyítja, hogy érdemes összeadni, amink van, mert ami a közös kezdeményezésből megszületik, az sokaknak nyújt maradandó, különleges élményt.  A monori szervezők roppant büszkék arra, hogy ilyen nyugodt, békés, festői kilátással megáldott helyen fogadhatják a bor iránt érdeklődő vagy egyszerűen csak kikapcsolódni vágyó családokat, baráti társaságokat, párokat.


Tök-jó  barangolások


A szervezők nevében Kruchió László elmondta: feltett szándékuk, hogy évente három alkalommal megmutassák a monori nyitott pincéket: január első hétvégéjén (ami jövőre január 6-ára esik) a Forralt boros barangolás, tavasszal a Húsvéti barangolások és októberben a TÖK-JÓ barangolás keretén belül. Fontos számukra a tematika, amelyhez csatlakozva minden pincetulajdonos kreatív lehet saját területén: a vendégeket programokkal, kézműveskedéssel, élőzenével fogadják az ízes ételek és a finom borok mellett.

Mindegyik pincetulajdonos nevében mondhatja: fantasztikus volt látni, hogy mennyi embert sikerült megmozgatniuk egy ilyen összefogással, amely nagy mértékben elősegíti a kapcsolatok ápolását és a közösségépítést.

A Nagyrédei Borbarátok Köre is meghívást kapott Monor környéki Strázsa Borrendtől a TÖK-JÓ Barangolásokra. Nagyon várták az eseményt, mert falujukban is szeretnék újra életre kelteni a szeretett pincesorukat és úgy gondolták, ez az alkalom lehetőséget ad tapasztalatcserére.

Álljon itt tanúságtételként rövid beszámolójuk, amelyek a rendezvény remek hangulatát, a barangolók vidámságát látva minden bizonnyal jól tükrözi az idelátogatók véleményét: 

„Megérkezésünkkor a Mészáros Pince várt minket nagy szeretettel, ahol megismerkedhettünk a monori pincesor történetével, részletes bemutatót hallhattunk a helyi borászokról, a jelenleg is működő pincékről és vendéglátó egységekről, a Strázsa Borrend történetéről és munkásságáról. Az utunkat innen nagyon kedves idegenvezetőinkkel a pincesori forgatag felé folytattuk. Ami ezután következett, az maga a csoda volt.


Tök-Jó barangolások


Csodálatos környezet, rengeteg vidám ember, csodálatos pincék barátságos vendéglátókkal, úgy éreztük magunkat velük, mintha ezer éve ismernénk egymást. Kóstolhattunk finomabbnál finomabb nedűket, Baldaváry, Vásárhelyi és Lukácsy borcsodákat, jártunk szebbnél szebb vendéglátóhelyeken, mint például a Lusta Páva, amelybe az összes lány a csapatból beleszerelmesedett. Kóstolhattunk tökös ételeket, például tökös muffint, tökös burritót, tökös vadast, ami valami isteni volt, de volt ott mindenféle kézműves csoda, szörpök, sajtok, ami szem szájnak ingere. Beszélgettünk borászokkal, vendéglátókkal, akik olyan kedvességgel és szeretettel ajánlották fel önzetlen segítségüket a mi pincesorunk újjáélesztésében, amire nem is mertünk álmunkban sem gondolni! Csodálatos élményekkel gazdagodtunk, amiből még hetekig táplálkozunk! Alig várjuk a következő találkozást! Köszönjük Monor, köszönjünk Strázsa Borrend!”

A monoriak nevében is köszönjük a részt vevő pincéknek, hogy ismét fellendítették városunk közösségi életét és megmutatták vendégszeretetét. Íme, a 13 vendégváró pince (közülük néhányan párban, mások egyéb vendéglátóhelyekkel szövetkezve): Akácos Pince; Aranyi Pince; Baldavári Pince; Bóka Pince és Pihenő Sarok Étkezde László Péter bácsi pincéjében; Csúzi Pince és Gastro Piac; Fecske Pince és Borterasz; KultPince; Lusta Páva borbár&bistro; Mészáros és Lukácsy Pince; Nyári-Kellner Pince; Petrovai Pince; Százas Pince; Vásárhelyi-Pince. A szervezők a barangolások későbbi alkalmaira szívesen látják újabb pincetulajdonosok jelentkezését.

Képek forrása >>