Kultesemények a KultPincében

Immáron negyedik éve, 2013. február 10-én jelent meg az első hír, miszerint a Monori Pincefaluban található KultPince az Ihatóbb Magyarországért mozgalommal közösen felhozza a monori Strázsa-hegyre a mozi élményét és a kultesemények keretében létrehozta a KultMozi rendezvényt. Az eltelt négy évben válogatott artfilmek, borok és snack ételek szerepeltek a kínálatban.

KultMozi, Nézzük együtt Koltai Róberttel

Örömünkre szolgál, hogy a művészfilmek ilyen környezetben és módon való bemutatása követőkre talált, így BorMozi nyílt a dél-balatoni Kristinus Borbirtokon. Az Ihatóbb Magyarországért szervezésében a budapesti VinoPiano-Borbár helyszínnel szintén létrejött a BorMozi.

A monori BorMozi évadnyitó vetítése már 2017-01-27-én megtörtént. Telt ház mellett vetítették a Monsieur Ibrahim és a Korán Virágai szívet melengető történetét. A szép és megható film mellé a vecsési Borháló Lisicza Sándor Zöldveltelíni, Rosé és Polgár Zoltán Serum Veritas Cuveé borát kínálta. Ahogy az eddig is volt, a harapnivalót Szurok Gábor a KultPince séfje készítette.

Monsieur Ibrahim és a Korán Virágai


Máris megvan a következő KultMozi időpontja, ami 2017 március 3. 19 óra, a választható filmek rövidesen a KultMozi klub Facebook oldalán és a KultPince honlapján olvashatóak lesznek.

Ahogy az induláskor deklarálva volt, KultPince a bor, a gasztronómia és a kultúra találkozóhelye. A kultesemények keretében Zenés Mesés Borozós estek során Bálint Rezső Artisjus-díjas harsonaművész és zenetanár sorozatának vendége volt már a KultPincében Csengeri Attila, Koltai Róbert, Ferenczi György, Ungár Anikó, Szolnoki Péter, Kozma Orsi. Minden alkalommal különleges és emlékezetes élményt nyújtottak a közönség számára

A KultPincében felléptek még: Csengeri Attila, Egyházi Géza humoros musical esten, Mikó István, koncertezett a Chameleon Jazz Band számos alkalommal, Micheller Myrtill és Pintér Tibor (Voice&Guitar), Fekete Jenő és Horváth Misi, Dian Róbert.

Koltai Róbert visszatérő vendége a kulteseményeknek, Móricz Zsigmond naplójából készült monodrámáját (Napló-szilánkok címmel) adta elő telt ház előtt, és a KultMozi keretében kedvenc filmjeit, maradandó filmalkotásait nézhettük meg együtt (Csocsó, Világszám, Szamba, Sose halunk meg) borkóstoló kíséretében. A Szamba vetítése alkalmával a forgatókönyv írója, Vámos Miklós is a KultPince vendége volt.

 Évadnyitó programként 2017 február 17-én 19 órától 3 BOR – 3 KARAKTER – 3 ZENEI BLOKK címmel ismételten a KultPincében koncertezik a Chameleon Jazz Band Acoustic együttes.


Chameleon Jazz Band Acoustic koncert a KultPincében

Előzetesként jelezzük, hogy 2017 március 24-én a The Bubles zenekar a KultPincében Beatles koncertet ad, amelynek során a nagy elődök, John Lennon, Paul Mccartney, George Harrison és Ringo Starr dalait adják elő.

The Bubbles a KultPincében