Pincefalvak

Fröccsszombat a pincefaluban 2018 Szt Orbán tér

Néhány igen hangulatos Kiss Péter átal készített légifelvétel a Szt Orbán térről. Reméljük, hogy mielőbb újból fröccsözhetünk egy Fröccsszombat alkalmából, ja és egyébként bármikor ha megszomjazunk!

Szt Orbán tér fröccsszobat 2018
tovább

Egyedülálló kiállítás nyílt a bor szerelmeseinek: felújították a pincefalut

Befejeződött a pincefalu turisztikai fejlesztése a Tolna megyei Györkönyben, ahol új kiállítótér, sétaút és játszótér készült.


A 98 millió forintos, európai uniós támogatással megvalósult beruházás részeként egy 120 négyzetméteres, földalatti kiállítóteret építettek, ahol a magyarországi pincefalvakkal ismerkedhetnek meg a látogatók interaktív eszközök segítségével, mondta Braun Zoltán, a község független polgármestere.

Pincefalvak kiállító tere
tovább

Kalandozások a magyarországi pincefalvakban

Magyarország számos elfeledett gyöngyszeme közé sorolhatók a pincefalvak, pincesorok, pincehegyek, szőlőhegyek. Általában nem a nagy borászatok árnyékában, hanem kis falvak mellett eldugva, ismeretlenül, gyönyörű környezetben bújnak meg népi építészetünk széles repertoárját bemutatva. Szeretnénk mindezt ismerté tenni egy program keretében, amely nem más, mint a „Kalandozások a magyarországi pincefalvakban”.

Kalandozások a magyarországi pincefalvakban
tovább

Pincefalvak napja 2019 Bölcske

Köszönjük Bölcske!


Ahogy azt az előzőekben már hírül adtuk, 2019-ben Bölcske rendezte a Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége által elindított Pincefalvak napja rendezvénytMonorról 60 fős létszámmal érkeztünk Bölcskére,. a csapat tagjaként velünk tartott a BOR-óka zenekar, abból a célból, hogy a színpadon bemutatott koncert programjukkal és a pincéknél játszott zenéjükkel, énekükkel  szórakoztassák a találkozó közönségét. A saját csapatunk kalandozását követve úgy gondoljuk, ahogy az máskor is történni szokott a hangulatos zene, a jó bor hatott a közönségre és nem marad más hátra, mint, hogy megköszönjük a zenekar egész napos lelkes muzsikálását

Pincefalvak napja Bölcske 2019

tovább

Pincefalvak napja 2018 Györköny


Ebben az évben 8 pincefalu vett részt a Györkönyben május 19-én megrendezett pincefalvak napján. A találkozó résztvevői délelőtt a pincefalvak előtt álló, a fennmaradásuk és fejlődésük érdekében szükséges feladatokról halhattak előadásokat a résztvevők.
Résztvevő pincefalvak: Bölcske, Császártöltés, Cserépfalu, Hajós, Monor, Nemesnádudvar, Noszvaj, Páty
Györkönyi nyitott pincék: Bősz pince, Gellérthegyi pince, Hahn pince, Koch pince, Krámer pince, Orbán pince, Száraz pince
Előadók voltak: Braun Zoltán Györköny polgármestere, Prof. Dr. Markó Balázs SZIE Ybl Miklós építéstudományi Kar dékánja, Dr. Kiss Gyula DLA SZIE Ybl Miklós építéstudományi Kar dékánhelyettese, Dr. Matus László Földművelésügyi Minisztérium szakpolitikai tervezője.

Kórus a pincefalvak napján, Györköny 2018
tovább

Történetek, anekdóták a Monori Pincefaluból, Mulatók és mulatságok

A Strázsahegyen természetszerűleg megfordulnak mulatós kedvű emberek, és kevésbé természetszerűleg olyanok is, akik nem tudnak mulatni. Vagy azt hiszik magukról, hogy nem tudnak  Aztán egy nyári délután találkoznak egy ismerősükkel, teszem azt, a temetőben, ahová a vidéki ember hagyománytiszteletből mindmáig gyakorta elzarándokol. Miután a sírcsokrokat a vázákba helyezték, s szót váltottak arról is, mi történt, amióta utoljára összefutottak, az ismerős megkérdi.

Történetek a Monori Pincefaluból
tovább
1 2 3 4 5 6