KerBor Kft. borai

Borász: Hidegkuti Tibor

Magyar eredetű fajta, a pozsonyi fehér és csabagyöngye keresztezése. Csemegeszőlőként és borszőlőként egyaránt hasznosítják, korábban csak az előbbi volt elterjedt. A Kunsági, a Pannonhalma-Sokoróaljai, a Dél-Balatoni, a Mátraaljai, az Ászár-Neszmélyi borvidéken van jelen. A legnagyobb irsai olivér területeket az Alföldön találhatjuk.
KerBor Kft. Irsai Olivér 2017     
Korai érésű (szeptember első fele), közepesen termő, csemege- és borszőlőfajta. Nem igényes különösebben a talajra, fürtje középnagy (150g átlagtömegű), ágas vagy vállas, laza. Bogyója sárga, kicsi, gömbölyű, alig hamvas, középvastag héjú. Húsa ropogós, lédús, húsos, muskotályos ízű.
Olasz vagy francia eredetű fajta, mely csak névrokona a rajnai rizlingnek. Hazánkban szinte minden borvidéken megtalálható. Az olaszrizling ma már sokkal jobb eredményt hoz, mint eredeti hazájában. Igazán itt jönnek elő benne azok a zamatok, illatok, amelyek nagyon értékessé teszik a fajtát.
KerBor Kft. Olaszrizling 2017
Közép-európai vörösborfajta, az egyik legelterjedtebb sötét szőlőfajta Ausztriában. Az Egri Bikavér legfontosabb összetevője. A Tokaj-hegyalját, somlói, és badacsonyi borvidékeket leszámítva mindenütt találkozunk vele. Viszonylag újonnan felfedezett fajtának tekinthető, hiszen a XIX. sz. elején még nem ismerték.
KerBorKft. kékfrankos rozé 2017
Változó talajadottságok mellett képes megbízhatóan teremni, erőteljes terméskorlátozás mellett a kissé hűvösebb klíma (Sopron) sem válik kárára. Az ásványokban gazdag talajokon és löszön is ad minőségű borokat, sok helyen homokon is terem.
boraszportal.hu leírása alapján