BORTÁRS Filmfesztivál

A Monor Környéki Strázsa Borrend, a Monor Hegyessy Lions Club és a KultPince - Monor Város Önkormányzata támogatásával meghirdeti a borkultúrával, a szőlőtermeléssel, a borturizmussal foglalkozó filmek és egyéb mozgóképek fesztiválját: a Monori BORTÁRS Filmfesztivált. A verseny a Borvidékek Hétvégéje rendezvény előtti hetekben zajlik, a díjátadás pedig a Borvidékek Hétvégéje megnyitóján zajlik majd.
A fesztivál rangját emeli, hogy a fővédnökséget elvállalta Sára Sándor Kossuth-díjas filmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségének tagja, a Vinum Vulcanum Borlovagrend tiszteletbeli tagja.
A zsűri tagjai: Koltai Róbert színész-rendező - zsűrielnök; Azurák Csaba riporter, a TV2 műsorvezetője, Miklós Csabi borász, Nyulasi Gábriel István, Az ihatóbb Magyarországért Egyesület elnöke.
A szakmai és szervezési munkákat olyan szakemberek segítik, mint Péterffy András filmrendező, operatőr, producer, egyetemi tanár, Somogyi Péter Pál, az Admedia Interaktív Kft. társalapítója, ügyvezetője, Dudás Viktor az MTVA főtanácsadója, Zlinszki Mónika (HSE), a TV2 Napló vezető vágója, illetve Kugel György (Strázsa Borrend), Hanzelik Andrea (Vigadó Kft.), Hégely Péter (Elycon Kft.), és  Bakos Boglárka (KultPince).

A rendezvény célja a kulturált borfogyasztási szokások terjesztése, a szőlő- és bortermelés mindennapjainak megismertetése, illetve az igényes filmes ábrázoláson keresztül a képi kultúra fejlesztése.