Elkezdődött a tanösvény tábláik és útvonal jelzéseinek megújítása

Tanösvényünk 2009 május 23-án az Orbán-napi rendezvényünk keretében lett felavatva. Ettől a naptól kezdve az Ezer Pince Szőlészeti és Borászati Tanösvény útvonal és az ott található 18 információs tábla egyfajta bejárható útvonal keretet ad a pincefaluba látogató, túrázó vendégek számára.

Tanösvény útvonalai és tartalma

Azonban az eltelt 12 év időjárási viszontagságai és sajnos néhány alkalommal előforduló vandalizmus nyomot hagyott a táblákon és az útvonaljelzésen egyaránt. A borrend már egy alkalommal újrafestette a táblák faszerkezetét és lelkes segítőink támogatásával újrafestettük az útvonaljelzéseket.

Most viszont már szükség van a táblák egyes fa szerkezeti elemeinek cseréjére, majd újrafestésre. Végigjárva a tanösvény útvonalát rövidesen szükséges lesz egyes információs tábla cseréjére is.

A munka elkezdődött, Bokros Gábor borrendi tag vállalta a faszerkezet elemeinek szükség szerinti cseréjét, ezt követően kezdődhet meg borrend tagjai segítségével az újrafestési munka.


Tanösvény útvonala a Monori Pincefaluban


Ugyanakkor az útvonaljelzések már megújultak, a jelzések most nem festve lettek hanem Tuba István barátunk jóvoltából a tanösvény útvonaljelző logója UV álló műanyagra lett CNC vezérlésű marógépen rámarva. Úgy gondoljuk, hogy ez az alapanyag és a kialakítás hosszabb távon fogja biztosítani egyértelműen és jól láthatóan a tanösvényünk útvonalát.


Tanösvény útvonala a Monori Pincefaluban


További képek a tanösvényről és környékéről >>