Gyalog Monorról Gyömrőre? Ilyet lehet? IGEN!

Tavaly óta készítjük elő az M4 autópálya miatt idejétmúlt piros kereszt turistaút megújítását. Az ősz folyamán a MATE tájépítész hallgatói kezdték el az új útvonal alternatíváit vizsgálni, a tervezett nyomvonal januárban véglegesedett. Az elmúlt évek korlátozásai rávilágítottak arra, hogy érdemes könnyen és gyorsan elérhető környékbeli turistautakat is kialakítani. Ezért továbbgondoltuk Monori Pincefalun keresztülvezető útvonalat és egészen Gyömrő városközpontjáig jelöltük ki az új szakaszt (összesen 13,3 km), ami szintén érinti a Pest megyei piros turistajelzést.

Turistaút Monor és Gyömrő között
Az útvonal mellett készül egy új térségi kiadvány is, ami a turistautat és az útvonal kialakítását támogató szolgáltatók elérhetőségeit is tartalmazza. Ezzel nem titkolt célunk, hogy népszerűsítsük a környékbeli vendéglátóhelyeket Gyömrő belvárosában, a péteri Ó-hegyen és a Monori Pincefaluban.
A jelek felfestése áprilisban történik, és május elsején a vállalkozó kedvű kirándulókkal együtt gyalogolunk Monorról Gyömrőre.

Turistaút Monor és Gyömrő között

A csatolt képek hétvégén készültek, amikor a régi útvonal jelzéseit felszámoltuk.
A kilátónál gyönyörű volt a mandulafák virágzása, aki teheti még gyorsan tegyen egy kirándulást a város legmagasabb pontján!
A bejegyzést készítette: Andrea Kaltenecker
projektmenedzser, tájépítészmérnök