Ismételten a Szélpatkoló Sajtoldában jártunk

Ismételten a Szélpatkoló Sajtoldában jártunk, elsődleges cél az volt, hogy a magunkkal vitt gyerekek számára a kecskegidák közelségéből, kíváncsiságából adódó élményt biztosítsunk.
Szélpatkoló Sajtolda Sajttál

Természetesen nem maradhatott el sajtkóstolás sem. A gazda, Detre Éva jóvoltából egy gyönyörűséges sajttál várt ránk,  amelyen csodálatos és különböző ízesítésű sajtokat kóstolhattunk. Mivel gépkocsival voltunk a sajtok és a borok kapcsolatát nem vizsgálhattuk, de csomagoltak számunkra és a pincébe visszaérve ez az esemény sem maradt el. Mint tudjuk az ízletes sajtok és borok párosítása régóta része az étel- és italkultúrának és ezt a hagyományt ezúttal sem akartuk megszakítani.

Gyerekek a Szélpatkoló Sajtoldában

A választás nem volt egyszerű, mivel a borválasztékunk adott volt Irsai Olivér, Chardonay, Cabernet Franc és az olasz Giribaldi szőlőbirtok Baroló bora volt.

A párosítás alapelve a „hasonlót a hasonlóval” elv volt. Ami azt jelentette, hogy az adott borhoz próbáltuk megtalálni az ízvilágában legjobban illő sajtot, úgy, hogy azok egymást kiegészítve fokozzák az ízélményt. Végül is elmondható, hogy a sajt és a bor kapcsolata, az összekóstolás izgalmas társasági lehetőséget kínált, nem volt könnyű az egyetértést megteremteni, mivel az ízlelés személyes preferenciák kérdése.

Köszönjük a Fjord Lovas Élmények csapatának az oda és visszaszállítást, a gyerekek nevében köszönjük a kecskegidák nyújtotta közelségi élményt, a vendéglátást és nem utolsó sorban a csomagolást és az ebből következett sajt és bor párosítás lehetőségét!