Június 25,26,27 egy igazi szuper hétvége volt a pincefaluban

Ezen a hétvégén igazán nem panaszkodhattak a Monoriak és a pincefaluba látogató kirándulók sem, volt program bőven, levendulaszüret, fogathajtóverseny és fröccsszombat egyetlen hétvégén.

Fogathatóverseny 2021

Péntek, szombat és vasárnap levendula szüret volt a pincefalu szélén a Tetei dűlőben lévő levendulásban. Ahol szedd magad rendszer keretében lehetett levendulát aratózsákba szedni, de levendulával degeszre tömött aratózsákot és egyéb finomságot is lehetett vásárolni.


Levendulaszüret


Szombaton rendezvénydömping volt, reggel a Bacchus téren indult a 10. Monori Fogathajtó Verseny, amely a lovassportok kedvelőinek amely késő délutánig tartó látványos és érdekes programot biztosított. Lehetett enni és inni is, a szervezők az apró gyerekekről sem feledkeztek meg, volt póni lovaglás is. A jubileumi alkalom és talán a közösségi élmény utáni vágy hatására is, a 10. alkalomra rekordot döntött a résztvevők száma, 47 nevezővel indult és bonyolódott az idei fogathajtó verseny.


Fogathajtóverseny 2021


Délután egy újabb program indult a pincefalu Szt. Orbán terén, a Fröccsszombat, ahol a monori borászok (Csúzi Családi Pince, Bóka Pince, KultPince, Megyeri-Hanti pince, Strázsahegyi Borház, valamint ügyeletes nyitott pinceként a Vásárhelyi pince) kínálták boraikat tisztán és fröccs formájában egyaránt. Az igazán jó hangulatú rendezvényen a Happy Five együttes biztosította a zenei aláfestést, a Gaszto Piac Monor pedig a finom ételeket.


Fröccsszombat 2021


Természetesen a szombati és a vasárnapi napon is folytatódott a levendula szüret, sőt a következő hétvégén, azaz július 2, 3, 4-én szüretelő vendégeket vár a levendulás.

Köszönjük a szervezőknek és az idelátogató vendégeknek ezt a szuper hétvégét. Csak emlékeztetőül július 31-én ismételten lesz Fröccsszombat!


10. Monori Fogathajtó Verseny, galéria >>, Föcssszombat az Orbán téren 2021 június, galéria >>

Levendulaszüret a Monori Pincefaluban 2021 június, galéria >>