Megújuló és fejlődő Bacchus tér

Dr. Zsombok László Monor Város polgármestere a Strázsahegyi Tekerő alkalmával adta át hivatalosan az elmúlt időszakban megszépülő, a téglagyári pincék közvetlen szomszédságában található közösségi teret, a Bacchus tér északi felén. A Tóth László és Balogh Péter által elindított kezdeményezés részeként Magócsi Lajos által készített közkutat és róla elnevezett "nótafát" adták át a téren, utóbbit Kampfl János kőfaragó mester készítette el ingyen a tér szépítése érdekében. A közösségi és baráti összejöveteleket kialakított sütögető és kihelyezett asztalok segítik a jövőben.


Ha már Magócsi Lajos emlékére a Bacchus téren felállításra került egy általa gyártott kúttest és egy nótafa, akkor nézzük, hogy egy lakatos és kútfúró mester mit is tett, hogy munkásságát elismerve nótafát állítottak emlékére a téglagyári pincetulajdonosok. Talán itt egy 1960-as 
plakátról készült fotó és egy link a Monor Környéki Strázsa Borrend honlapjának Strázsahegyi Emlékek oldalára amely talán rövid magyarázatot ad Magócsi Lajos ezirányú tevékenységéről.