Nagybecskereken ismét kóstolják a monori borokat

A Nagybecskereki Lions barátaik meghívására augusztus 29-31 között ismét Nagybecskereken tölthettek pár napot a Monor Hegyessy Lions  Club tagjai.

Monor Hegyessy Lions Club Nagybecskereken
Természetesen a club tagjai nem mentek üres kézzel, a tagtársak felajánlásával többszáz értékes és érdekes könyvet, lexikont, DVD filmet vittek magukkal, melyet jótékonysági adományként átadták a helyi szerb-magyar általános iskola könyvtára részére. Jó volt látni mennyire örülnek a felajánlásunknak és ezzel milyen segítséget nyújthatunk a helyi magyar diákok tanulásához és művelődéséhez. 
Természetesen mivel monoriak utaztak Szerbiába, így mindenképpen vittek magukkal monori borokat. Az előző látogatások során  barátaik már megismerhették a KultPince és a Lukácsy pince borait. A mostani látogatáson a KerBor Kft borászának, Hidegkuti Tibor saját monori borait vitték kóstolóba. Ezen borok már 2017-ben szép eredménnyel szerepeltek az országos Újbor Borversenyen a 2017-es évjáratú Karát, Cabernet sauvignon rozé ezüstérmesek lettek.
Hidegkuti Tibor Cabernet sauvignin rozéHidegkuti Tibor, Karát 2017

 Monor Hegyessy Lions Club Nagybecskereken


Monoriként említést kell tennünk a nagybecskereki nagyszerű birsalma pálinkáról. Az ajándékba kapott pálinka itthon pillanatokon belül elfogyott.

Nagybecskereki birsalma pálinka 

Mindemellett fantasztikus programokon vehettünk részt: Ahogy tavaly is, úgy idén is megcsodálhattuk az ortodox szerb kórus előadását, továbbá hajókiránduláson vettünk részt, megtekintettük Écska és Óécska csodálatos templomait, etno tájházát. A második nap esti nagykoncertje a Becskereki szinfónikus zenekar és többek között Mavrák Béla világhírű tenor szabadtéri koncertje szintén fantasztikus élmény volt!

Na és persze az az esti közös éneklés és mulatás a szerb és magyar becskereki barátainkkal

Képek a nagybecskereki kirándulásról >>